foto

Victor Ortiz

  • nar. 31.1.1987 (30 let)
    Liberal, Kansas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Victor Ortiz přišel na svět jako jedno z mnoha dětí ilegálních mexických imigrantů. Když mu bylo sedm, matka od rodiny utekla a zůstal sám se sourozenci a s otcem, který propadl alkoholu a často je tloukl. O pět let později je opustil i otec a Victor a jeho sourozenci skončili v pěstounských rodinách. Později ho vychovávala jeho čerstvě plnoletá sestra.

Trénovat box tedy začal prostě proto, že to byl jeden z mála způsobů, jak v drsném světě obstát. Chodil boxovat do střediska Armády spásy, kde ho objevil bývalý šampion Roberto Garcia. Okamžitě rozpoznal přirozený talent a nabídl Victorovi, že ho bude trénovat, pokud se přistěhuje za ním do Kalifornie. Později se dokonce stal jeho legálním poručníkem.

Už v sedmnácti letech se Victor stal profesionálním boxerem a utkal se s těmi nejlepšími: k jeho soupeřům patřili Floyd Mayweather, Andre Berto, Marcos Maidana, Antonio Diaz či Josesito Lopez.
Ve světlech reflektorů se poprvé objevil jako účastník televizní soutěže Dancing With The Stars. A krátce nato přišla nabídka do filmového týmu Expendables 3: není divu, že Sylvester Stallone, který sám odstartoval svou filmovou dráhu boxerským opusem Rocky, nechtěl jeho talent nechat ležet ladem. V roce 2015 hrál ve filmu Southpaw, který režíroval Antoine Fuqua.

Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2017 Loca
Once Upon a Time in Venice
2016 Enter the Fist and the Golden Fleecing
2015 Bojovník
2014 Expendables: Postradatelní 3
2003 Cuestión de fe

TV seriály

2016 Dice (TV seriál)
Ray Donovan (TV seriál)
Marisol (S04E02)

TV pořady

2011 Piers Morgan Tonight (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace