foto

Boris Farkaš

  • nar. 4.7.1954 (62 let)
    Ratková, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Boris Farkaš sa narodil 4. júla 1954 v Ratkovej, malej obci v okrese Revúca. Vyštudoval Vysokú školu muzických umení (VŠMÚ) v Bratislave, pôsobil v Divadle Andreja Bagara v Nitre a na Novej scéne v Bratislave. Dva krát vyhral dosku za najlepší mužský herecký výkon v Divadle Astorka Korzo.

Čo sa filmu týka, vystupuje prevažne v televíznych inscenáciach, z ktorých je asi najznámejšia dráma TICHO. zatiaľ najväčšiu filmovú príležitosť dostal vo filme ROZHOVOR S NEPRIATEĽOM, kde stvárnil nemeckého komisára, hoci prvé dve tretiny filmu nevidno naraz celú jeho tvár. Film bol v dobrom svetle privítaný na rôznych európskych filmových festivaloch.

Dúfajme, že Borisa, ktorého určite priaznivci 7EDEM, s.r.o. dobre poznajú, budeme na našich obrazovkách vídať čoraz častejšie.

Vladimír "Jevo" Jevčák

Herecká filmografie

2014 Krok do tmy
Sviňa (studentský film)
2013 Klan (TV seriál)
Kriminálka Staré Město 2 (TV seriál)
Zlodeji detí (TV seriál)
2012 Andyho žena (studentský film)
Dr. Dokonalý (TV seriál)
2011 Mimi a Líza (TV seriál)
Poslední dny Ľudovíta Štúra (studentský film)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Nesmrtelní (TV seriál)
Olé, zápražka (TV film)
Orest z rodu čarodejníkov (TV film)
2009 Viliam (studentský film)
2008 Profesionáli (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
Rozhovor s nepřítelem
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
Ticho (TV film)
1999 Fiaker číslo 21 (TV film)
1997 Armagedon na Grbe (divadelní záznam)
Macocha (divadelní záznam)
Nech hodí kameňom (TV film)
V zajatí lásky (TV film)
Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas (TV film)
1996 Bol raz jeden zámoček, bol raz jeden hrad
1995 Dušička (TV film)
Za vrchom vrch (TV film)
1993 Handrigula (TV film)
Kazimír a Karolína (divadelní záznam)
Neveselé rozhovory pri sviečkach (TV film)
1992 Indické rozprávky (TV seriál)
Kamenáčik (TV seriál)
O mestečku za hradbami (TV seriál)
Stratený list (TV film)
1991 ...a kamene budú kričať (TV film)
Lorenzaccio (TV film)
1990 Čo si hračky rozprávali (TV seriál)
Fuente ovejuna (TV film)
Rozprávka o tichej krajine (TV film)
Ujo maliar pozýva (TV seriál)
1989 Biele obdobie sucha (TV film)
Jánošíkov dar (TV film)
Kucapaca alebo Obnovenie poriadku (TV film)
Novinári (TV film)
Prebudenie (TV film)
Spálená košeľa (TV film)
Tak sa na mňa prilepila (TV film)
1988 Portrét Doriana Graya (TV film)
Spoločník pána veľkomožného (TV film)
Stupne poražených
1987 Hrdina západu (TV film)
Koník z ebenu (TV film)
Modré kráľovstvo (TV film)
Starý priateľ (TV film)
1986 Čarbák (TV film)
Dráma (TV film)
Keby to naši vedeli (TV film)
Rozlúčka s Máriou (TV film)
Sen o kováčovi (TV film)
Tučná princezná (TV film)
Višňový sad (divadelní záznam)
1985 Ako sa husár učiteľom stal (TV film)
Domov (TV seriál)
Hĺbkový rekord (TV film)
Keď príde september (TV film)
Mlynárka z Arcosu (TV film)
Poklad (TV film)
Rozprávanie kvetu kamélie (TV film)
Výlet do Paríža (TV film)
1984 Deti slnka (TV film)
Kto chce získať princeznú (TV film)
Návrat Jána Petru
Vrabce z Tŕnia (TV seriál)
1983 Farebný bazár (TV film)
Pastierova česť (TV film)
Princezná a mesiac (TV film)
Saša (TV film)
Sólo pre Cantus firmus (TV film)
Upratovanie (TV film)
Výlet do mladosti (TV film)
1982 Na konci diaľnice
Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)
Sůl nad zlato
V tomto meste, v tejto chvíli (TV film)
1981 Manduľa (TV film)
1980 Bakalári (TV seriál)
1979 A pobežím až na kraj sveta
Dobrí ľudia ešte žijú (TV film)
Frndolína (TV film)
Šimon a Veronika (TV film)
1978 Kazko Vlasko (TV film)
Máriine oči (TV film)
Putička Li (TV film)
1977 Biele vrany (TV film)
Rachotilkovia (TV seriál)

Dokumentární

2011 Od východu na východ (TV seriál)
Televízia po slovensky (TV seriál)
1995 Storočie pred kamerou (TV seriál)

TV pořady

2014 Čo ja viem (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2008 Sedem (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2001 Úsmev, prosím! (TV pořad)
7EDEM s r. o. (TV pořad)
1999 Variácie (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace