foto

Eric McCormack

  • nar. 18.4.1963 (53 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kanadsko-americký herec, muzikant, spisovatel a producent Eric James McCormack se narodil 18.4.1963 v kanadském Torontu jako nejstarší ze tří sourozenců, rodičům Doris a Keithovi. Jeho předkové pocházeli ze Skotska a z kmene Cherokee. Jako chlapec byl velmi stydlivý a nerad sportoval.

McCormack studoval na Stephen Leacock Collegiate Institute v ontarijském Scarborough, kde hrál v mnoha školních divadelních přdstaveních. V té době se naplno rozhodl, že se bude věnovat hraní. Poté přešel na Sir John A. Macdonald Collegiate Institute, také ve Scarborough, kde promoval v roce 1982. Poté studoval na Ryersonské divadelní univerzitě v Torontu, ale pár měsíců před jejím absolvováním odešel, aby mohl účinkovat na Stratforském Shakespearově festivalu v Ontariu, kde se objevil v mnoha rolích divadelních her Williama Shakespeara.

Jeho televizním debutem byl kanadský seriál THE BOYS FROM SYRACUSE (1986). Když se poté odstěhoval do USA do Los Angeles, tak se objevil v kriminálce TOP COPS (1991). V roce 1992 si zahrál ve filmech ZTRACENý SVĚT a NÁVRAT DO ZTRACENÉHO SVĚTA, které jsou založeny na knižní předloze Sira A. C. Doyla. Jeho první větší seriálová role byla v kanadském westernu LONESOME DOVE: THE OUTLAW YEARS (1995). V roce 1997 si zahrál sobeckého podnikatele v romantickém filmu SRDCE K PRONAJMUTÍ po boku Hectora Elizonda.

Jeho průlomem v kariéře byla role homosexuálního právníka Willa Trumana v sitcomu WILL A GRACE (1998-2006), za který byl nominovaný na pět Zlatých glóbů (bez proměněné nominace) a tři ceny Emmy, z nichž proměnil jednu nominaci na vítěznou v roce 2001.

V roce 1998 si zahrál vedlejší roli v kriticky a finančně neúspěšném snímku SVATÝ MUŽ po boku Eddie Murphyho. O dva roky později se objevil v dramatickém filmu PŘÍBĚH AUDREY HEPBURNOVÉ (2000) s Jennifer Love Hewittovou v hlavní roli. K dalším filmům, kde účinoval patří sci-fi KMEN ANDROMEDA (2008), komedie MY ONE AND ONLY (2009) s Renée Zellweger v hlavní roli a hororová sci-fi komedie ALIEN TRESPASS. Jeho nejnovějším snímkem je WHO IS CLARK ROCKEFELLER?, kde hraje hlavní roli Clarka Rockefellera.

McCormack je ženatý od roku 1997 s Janet Leigh Holden, s níž má syna Finnigana (*2002). Vlastní rezidence v Los Angeles a ve Vancouveru a má americké i kanadské občanství. Je členem mnoha organizací a charit.

Radek "Stanislaus" Flekal

Herecká filmografie

2016 A Heavenly Christmas (TV film)
Architect, The
Travelers (TV seriál)
2015 Studio City (TV film)
2013 Romeo Killer: The Chris Porco Story (TV film)
2012 Barricade
Knife Fight
Prozíravost (TV seriál)
2011 Textuality
2010 Finger Babies
Kdo je Clark Rockefeller? (TV film)
Pound Puppies: Štěňátka do každé rodiny (TV seriál)
10 Minutes
2009 Alien Trespass
Můj milý, můj drahý
Trust Me (TV seriál)
2008 Imigranti
Kmen Andromeda (TV film)
2005 Sestry
Zlom vaz
2000 Příběh Audrey Hepburnové (TV film)
Tudy k životu
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1998 Free Enterprise
Svatý muž
Will a Grace (TV seriál)
Z vlastní vůle (TV seriál)
1997 Exception to the Rule
Srdce k pronajmutí (TV film)
1996 Night Visitors (TV film)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Lonesome Dove: The Outlaw Years (TV seriál)
1994 Lonesome Dove: The Series (TV seriál)
Město vyvolených (TV film)
Nesmrtelný (TV film)
1993 Cobra (TV seriál)
Relentless: Mind of a Killer (TV film)
Rodina cizích (TV film)
Trable, trable, tuplem trable (TV film)
Volání divočiny (TV film)
Zemětřesení na dálnici 880 (TV film)
1992 Návrat do ztraceného světa
Obří kroky
Ztracený svět
1991 Street Justice (TV seriál)
1989 E.N.G. (TV seriál)
1987 Much Ado About Nothing (TV film)
1986 The Boys from Syracuse (TV film)

Dokumentární

2007 Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
2005 Comedy Gold (TV film)
Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2003 Will On Will & Grace (TV film)
2001 Queen of the Whole Wide World
2000 Rocky Horror 25: Anniversary Special (TV film)
1999 Where No Fan Has Gone Before: The Making of 'Free Enterprise'

TV pořady

2009 Michael Douglas: Pocta za celoživotní dílo (TV pořad)
35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2005 Pekelná kuchyně (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
100 Years of Hope and Humor (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
The 52nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1989 More You Know, The (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

2003 Pirates

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace