foto

Nina Hagen

  • nar. 11.3.1955 (61 let)
    Berlín, Východní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Německá punková zpěvačka a herečka Nina Hagen se narodila jako Catharina Hagen 11.března 1955 ve Východním Berlíně. Je známá pro své vokály a je často označována jako ¨kmotřička punku¨, kvůli jejímu účinkování v punkovém hnutí. Její jméno používá i český zpěvák Lou Fanánek Hagen.

Hagen zahájila svou kariéru jako herečka a objevila se v několika německých filmech po boku své matky Evy-Maria Hagen. V té době se připojil ke skupině Automobil a vydala singl ¨Du hast den Farbfilm vergessen¨. Roku 1976 jí byla nabídnuta nahrávací smlouva od CBS Records a zakládá kapelu Nina Hagen Band inspirovanou punkovými kapelami The Slits, Sex Pistols a The Tubes. Jejich eponymní debutové album vyšlo v roce 1978 a prodalo se přes 250 000 kopií. Skupina vydala ještě jedno album ¨Unbehagen¨, před jejich rozpadem v roce 1979.

V roce 1982 podepisuje novou smlouvu s CBS a vydavá své debutové sólové album ¨nunsexmonkrock¨. Následovala další dvě alba: Fearless (1983) a Nina Hagen in Ekstasy (1985). V roce 1989 jí byla nabídnuta nahrávací smlouva u Mercury Records. Vydavá tak tři alba: Nina Hagen (1989), Street (1991), a Revolution Ballroom (1993). Nicméně, žádné z alb nedosáhlo většího komerčního úspěchu. Napsala tři autobiografie a je také známá pro svůj aktivismus u lidských a zvířecích práv.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

2015 Desire Will Set You Free
2014 Včelka Mája
7 trpaslíků
2007 Die 4 da (TV seriál) - a.z.
2006 7 trpaslíků
2004 Vila Henrieta
7 trpaslíků
2000 Vasilisa
1999 Pejskové milionáři
1996 Lilien in der Bank
1983 Pankow '95
1979 Bildnis einer Trinkerin. Aller jamais retour
Cha-Cha
1976 Liebesfallen
1975 Heute ist Freitag (TV film)

Dokumentární

1980 Women in Rock

TV pořady

2012 Einfach Kathi - Resch & Lieblich (TV pořad)
2011 Nina Hagen - Godmother of Punk (TV pořad)
2006 Frag doch mal die Maus (TV pořad)
2003 Maischberger (TV pořad)
Zibb (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
TV total (TV pořad)
Wer wird Millionär? (TV pořad)
1995 Die Harald Schmidt Show (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1988 Lunettes noires pour nuits blanches (TV pořad)
1983 Anna palaa (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1975 Les rendez-vous du dimanche (TV pořad)
1974 III nach neun (TV pořad)
Rockpalast (TV pořad)

Hudební videoklipy

1982 Nina Hagen, Lene Lovich - Don't Kill the Animals (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Scenáristická filmografie

1979 Cha-Cha

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace