foto

Regina Rázlová

  • nar. 16.7.1947 (69 let)
    Brná nad Labem, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dcera prvního předsedy české vlády za sovětské okupace Ing. Stanislava Rázla. Vystudovala Střední průmyslovou školu filmovou v Čimelici a DAMU, obor herectví (M. Nedbal). Později sama na DAMU herectví učila. Její život je podobně zamotaný jako její postava (Hanka Bízová), kterou ztvárnila v seriálu 30 případů majora Zemana.

Začínala v divadle J. Průchy v Kladně (1969-72). Pak Divadlo E. F. Buriana (1972-80). A v roce 1980 se stává členkou činohry Národního divadla. Zlom nastává v devadesátých letech, kdy je vyhozena z Národního. Údajně kvůli politické minulosti jejího otce. Po té se živila různě: prodávala chlebíčky, dělala uklízečku. Pak byla oslovena lidmi ze Skloexportu, kde zastávala pozici předsedkyně představenstva.

V roce 1998 byla zadržena policií za zneužití informací v obchodním styku a škody za 400 miliónů korun. Měla se podílet na tunelování firmy Skloexport. Strávila rok ve vazbě, za který v roce 2006 vysoudila u Evropského soudu na ČR odškodné. Soudní spor skončil v roce 2007 bez viníka.

Dnes invalidní důchodkyně - trpí řadu let roztroušenou sklerózou. Ve volném čase maluje krajinky a váže věnce. A snad stále připravuje knihu o svém životě a o pobytu ve vězení. Má dvě děti z prvního manželství: Lukáše (*1973) a Adélu (*1977). V roce 1999 se vdala za Jindřicha Santara.

Její první filmovou rolí byla holka z města na jednu noc ve filmu Utrpení mladého Boháčka (1969), kde se objevila s Pavlem Landovským. Následovala řada filmových a seriálových rolí. Z těch nejznámějších: film Hodíme se k sobě, miláčku...? (1974), Parta hic (1976) - kde si zahrála lékařku. Nebo úspěšná komedie Ten svetr si nesvlíkej (1981). Proslulý je seriál režiséra Sequense 30 případů majora Zemana (1974), kde si zahrála ve třech epizodách. Či Moskalykův seriál Panoptikum města pražského (1986). Dále populární seriály Létající Čestmír (1984), Malý pitaval z velkého města (1982) a Nejmladší z rodu Hamrů (1974)... Poslední její filmovou rolí byla sociální pracovnice Zubatá v oskarovém snímku Kolja (1996). V roce 1998 pak (zatím) její úplně poslední role v pohádce České televize Zlatý copánek.

Informace o této krásné a talentované herečce je na internetu poskrovnu. Zdroj informací byl z větší části 2 roky starý rozhovor paní Rázlové s Bleskem (2006). Udajně první po téměř deseti letech...

Madafaka

Herecká filmografie

2016 Tajemství pouze služební
Wedding Day
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Stopy života - Duch silnic (TV film)
Stopy života - Tatínek (TV film)
2014 Modelky s.r.o.
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Sladký vyděrač (S01E10)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
1996 Kolja
1989 Královna štěstí (TV film)
O čarovné Laskonce (TV seriál)
Putování po Blažených ostrovech (TV film)
1988 Všichni za jednoho (TV film)
Zlatý copánek (TV film)
1987 Kinkongova smrt (TV film)
Panoptikum Města pražského (TV seriál)
Pan rada v Paříži (E08)
1986 Domácí lékař (TV film)
Peníze a krev (TV film)
Preceptor (TV film)
Trvale jasno (TV film)
1985 Čarodějky z Greenham Common (TV film)
Gobseck (TV film)
Přezůvky Štěstěny (TV film)
Růžový Hubert (TV film)
1984 Berete se dobrovolně? (TV film)
My všichni školou povinní (TV seriál)
Pod maskou (TV film)
1983 Bledě modré ženské písmo (TV film)
Létající Čestmír (TV seriál)
Moje srdcová sedma (TV seriál)
Zázračný lékař (TV film)
1982 Dlouhá bílá stopa (TV seriál)
Dynastie Nováků (TV seriál)
Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Vyhnanství (TV film)
1981 Otýliina záhada (TV film)
1980 Čas zakladatelů (TV seriál)
Dívka s mušlí
Italské jaro (TV film)
Muž s puškou (TV film)
Smrt a Blažená paní (TV film)
Tak co, mladý muži? (TV film)
Ten svetr si nesvlíkej
1979 Dnes v jednom domě (TV seriál)
Kamarátky
Kdo přichází před půlnocí
Žena pro tři muže
1978 Pracka v láhvi (TV film)
Skandál v Gri - Gri baru
Stíhán a podezřelý
1977 Ikarův pád (TV film)
Podivné přátelství herce Jesenia (TV film)
1976 Miesto v dome (TV seriál)
Minotaurus nemá naději (TV film)
Paleta lásky
Parta hic
Půjčka (TV film)
Stáří devatenáct (TV film)
1975 Čenkovej deti (TV film)
Horúčka
Když Praha povstala (TV film)
Nejmladší z rodu Hamrů (TV seriál)
Sluníčko (studentský film)
Šepkajúci fantóm
1974 Hodíme se k sobě, miláčku...?
Za volantem nepřítel
30 případů majora Zemana (TV seriál)
1973 Bláznova smrt (TV film)
Zatykač na královnu
1972 Don Juan (TV film)
Konec knihy VI. (TV film)
Krysy (TV film)
Svatý Michal (TV film)
Tie malé výlety
1971 Moderní byt (TV film)
Páni sa zabávajú
Pět mužů a jedno srdce
Tatínek na neděli
1970 Alexandr Dumas starší (TV seriál)
Kruh světla (TV film)
Lucie a zázraky
Na kolejích čeká vrah
1969 Případ pro začínajícího kata
Utrpení mladého Boháčka
Zabil jsem Einsteina, pánové...
1968 Svatební noc (studentský film)

Dokumentární

2013 13. komnata Reginy Rázlové (TV film)
2010 Fenomén Meryčka (TV film)
2008 Po stopách hvězd (TV seriál)

TV pořady

2014 Královny popu - Pocta legendám (TV pořad)
2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR Extra (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace