foto

Anna Šišková

  • nar. 30.6.1960 (55 let)
    Žilina, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato dnes už dobře známá herečka i českému divákovi se narodila 30. června 1960 ve Slovenské Žilině. Již od Gymnázia se věnovala herectví v ochotnickém kroužku. Na studijích na Pedogogické fakultě Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Prešově se stala členkou činohry Divadla Jonáša Záborského.

V české republice ještě nebyla příliš známa neboť se pohybovala jen ve slovenských divadlech. V osmdesátých letech působila v trnavském Divadle pro děti a mládež dnes známém jako Divadlo Jána Palárika, a poté v bratislavském divadle Astorka Korzo '90. Tam jí poté objevil český režisér Jan Hřebejk a obsadil ji do svého filmu MUSÍME SI POHÁHAT, který jí následně přinesl více slávy i v povědomí českých diváků. Za roli v tomto filmu získala v roce 2000 cenu Českého lva.

Poté se jí začali hrnout nabídky z Čech, kde natočila několik dalších filmů. V roce 2002 byla znovu nominována na Českého lva jako herečka ve vedlejší roli za film KRUTÉ RADOSTI, ale nominace byla jediným úspěchem neboť Českého lva jí “vyfoukla“ Jana Hrubiánská za film Děvčátko.

Českému seriálovému divákovi se připomněla jednou z hlavních rolích v seriálu MÍSTO V ŽIVOTĚ, kde si zahrála po boku Ondřeje Vetchého a také v seriálu LETIŠTĚ. S Jaroslavem Filipem má dceru Dorotu. 14 let byla provdaná za režiséra Juraja Nvotu, mají spolu dceru Terezu. Jejím současným partnerem je režisér Jiří Chlumský. Nyní neustále pendluje mezi Prahou a Bratislavou. Můžeme ji vidět v Radošínském naivním divadle, v Astorce a u nás ve Švandově divadle.

Ondřej "eXaybachay" Synčák

Herecká filmografie

2016 Tolstoj a peniaze (divadelní záznam)
Trapný padesátky (TV seriál)
2015 Atentát (TV seriál)
Kukučka (TV seriál)
2014 Tajné životy (TV seriál)
10 pravidel jak sbalit holku
2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2012 Horúca krv (TV seriál)
7 dní hříchů
2011 Hoď svišťom (TV seriál)
2010 Hasiči (TV film)
2009 Bratislavafilm
Rádio (TV seriál)
Veni, vidi, vici
2008 Expozitura (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Malé oslavy
Profesionáli (TV seriál)
2007 Tajnosti
Trapasy (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
Místo v životě (TV seriál)
Prachy dělaj člověka
2005 Eden (TV seriál)
Eden - Zlatá karta (TV film)
Sluneční stát
2004 Konečná stanice
Prirodzená smrť
Zůstane to mezi námi
2002 Kruté radosti
2001 Vadí nevadí
2000 Krajinka
Musíme si pomáhat
Slečna Dušehojivá (TV film)
1999 Zborovňa (TV seriál)
1998 Domček, domček, kto v tebe býva? (TV seriál)
Priateľstvá padajúceho lístia (TV film)
Ujo Váňa (divadelní záznam)
1997 Armagedon na Grbe (divadelní záznam)
Macocha (divadelní záznam)
1996 Prášky na spanie (TV film)
1995 Dušička (TV film)
Mikuláš Mráz
Samota lásky (TV film)
1994 Na krásnom modrom Dunaji
1993 Kazimír a Karolína (divadelní záznam)
1991 Ženské oddelenie (TV film)
1990 Dávajte si pozor!
1989 Tajomstvá pod viečkami (TV film)
1988 Balada o mŕtvych očiach (TV film)
1987 Hrdina západu (TV film)
Úsmev diabla
1986 Čarbák (TV film)
Modrá zelená zóna (TV film)
1985 Snopy z piesku (TV film)
Tichá radosť
Vydatá slečna Rosita (TV film)
1984 Búrka (TV film)
Veľká noc (TV film)
Zločin Arthura Savilla (TV film)
1983 Spevák (TV film)

Dokumentární

2013 Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama
2010 13. komnata Anny Šiškové (TV film)
2009 Artificial Insight (studentský film)
2008 Film o filmu: Malé oslavy (TV film)

TV pořady

2014 Čo ja viem (TV pořad)
Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
Souboj národů (TV pořad)
2013 Exkluziv! (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
Slnko v sieti 2012 (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Český lev 2010 (TV pořad)
2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
Slnko v sieti 2010 (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
Český lev 2008 (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
Prominenti (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
2002 Chalupárium alebo Keď v meste padla... (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Noc s Andělem (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace