foto

Marta Sládečková

  • nar. 27.1.1958 (58 let)
    Trenčín, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Slovenská herečka Marta Sládečková se narodila 27. ledna 1958 v Trenčíně, Československo. Narodila se ve stejný den jako skladatel Mozart. Po maturitě na gymnáziu plánovala studium chemie, ale spolužák Roman Polák ji nasměroval na uměleckou dráhu. Ona sama chtěla být v mládí kosmetičkou ve vlastním kosmetickém studiu. Osud chtěl zřejmě jinak, když vystudovala divadelní fakultu VŠMU v Bratislavě, obor herectví.

Svoji kariéru zahájila v Divadle SNP v Martině, kde ztvárnila mnoho rozličných postav (žena v Životě člověka, Aksjuša ve hře Les, Hermie ve Snu noci svatojánské). Další domovskou scénou jí bylo divadlo Andreja Bagara v Nitře (za postavu Lavínie byla oceněna cenou J. Borodáča), od roku 1993 zakotvila v Divadle Astorka Korzo´90 v Bratislavě (Portia-Kupec benátský, Jelena Andrejevna-Strýček Váňa). Hostovala např. na Nové scéně nebo ve Studiu L+S.

V televizi byla k vidění v řadě slovenských inscenací, celovečerních filmů i seriálů, kromě jiných ve snímcích POMOCNÍK (1982), HODY (1987), OBYČAJNÝ ŠPÁS (1989), ANJEL MILOSRDENSTVA (1994). Postavu Marty Sladké, jejíž jméno si vymyslela sama, si zahrála dvakrát. Poprvé v průlomovém slovenském sitcomu URAGÁN (2001) a podruhé v komediálním seriálu SUSEDIA (2006). Čeští diváci si na ni pamatují např. z filmu DVA LIDI V ZOO (1989), televizního seriálu KONEC VELKÝCH PRÁZDNIN (1994), filmu PŘÍBĚHY OBYČEJNÉHO ŠÍLENSTVÍ (2005) nebo populárního seriálu ČT VYPRÁVĚJ (2009).

Sympatická Marta s věčným úsměvem na rtech je stále plná pozitivní energie. Jejím splněným hereckým snem i hereckým partnerem je kolega Milan Lasica. Nerada natáčí nahé nebo sexuální scény a scény na vodě, ze které má respekt. Zúčastnila se druhé série taneční soutěže Let´s dance s tanečníkem Jurajom Fáberom. I když vypadla v pátém kole se sambou, naučila se valčík a získala novou zkušenost. Mezi oblíbené barvy patří bílá a černá, film Deník Bridget Jones a Kurva hoši Guten Tag. Život si neumí představit bez mobilu, má jich rovnou tři. Osobní citát: „Nie som fatalistka, na osud sa nijako zvlášť nekoncentrujem. Ale je pravda, že si myslím, že všetko je tak, ako má byť, alebo že nič nie je náhoda. Táto viera je príjemná aj v tom, že sa na ňu môže člověk občas vyhovoriť.“

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

2016 Wedding Day
2015 Horná Dolná (TV seriál)
Kukučka (TV seriál)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Zlodeji detí (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
Priateľky (TV seriál)
2006 Susedia (TV seriál)
2005 Příběhy obyčejného šílenství
2000 Chaos (TV film)
Král sokolů
Slečna Dušehojivá (TV film)
1998 Ja nič neviem (TV film)
Priateľstvá padajúceho lístia (TV film)
Ujo Váňa (divadelní záznam)
1997 Len treba chcieť
Macocha (divadelní záznam)
Nech hodí kameňom (TV film)
Tábor padlých žien
1996 Normálny cvok (TV film)
1994 Dvaja muži pod posteľou (TV film)
Konec velkých prázdnin (TV seriál)
Macoška (TV film)
Zo života dona Juana (TV film)
1993 Anděl milosrdenství
Divadelná pieseň (divadelní záznam)
Pozemský nepokoj
Vera (TV film)
1992 Klinec (TV film)
Lákavé stredisko rýchleho vytriezvenia (TV film)
Rozprávky z Hollywoodu (TV film)
Slečna z Maxima (TV film)
Starec a cár (TV film)
Veľkonočný sen
Zrkadlo (TV film)
1991 Škvrny na slnku (TV film)
Trpký voz nádeje (TV film)
1990 Čarovné kresadlo (TV film)
Fuente ovejuna (TV film)
1989 Čarodejníci (TV film)
Dva lidi v ZOO
Chlapec a pes (TV seriál)
Obyčajný špás
Počkaj ma v parku (TV film)
Prebudenie (TV film)
Škola detektívky (TV seriál)
Turandot (TV film)
Zlodarov les (TV film)
Zlý záber (TV film)
1988 Ako sa kráľ vecí nahneval (TV film)
Dunajské rozprávky (TV film)
Posledný drak (TV seriál)
Prípad poručíka Seeborna (TV film)
Štek
Umývanie hláv (TV film)
Veľká rošáda (TV film)
1987 Hody
Tá tajovská voda mútna (TV film)
1986 A čo ja, miláčik? (TV film)
Alžbetin dvor (TV seriál)
Chlap v dome (TV seriál)
Poľovačka na otca (TV film)
Sen svätojánskej noci (divadelní záznam)
Vec svedomia (TV film)
1985 Návrat (TV film)
Snopy z piesku (TV film)
Tu musíš žiť (TV film)
1984 Ako premôcť vodníka (TV film)
Tridsaťtisícový odkaz (TV film)
1983 Kozubovci (TV film)
Letný strom radosti
Zlatá rybka (TV film)
1982 Les (divadelní záznam)
Najkrajší kvet (TV film)
Obyčajný príbeh (TV film)
Pomocník
Veľké šťastie (TV film)
1981 A čo láska? (TV film)
1980 Bakalári (TV seriál)
Hrdina na titulnú stranu (TV film)
1979 Žiadne veľké slová (TV film)

Dokumentární

1993 Silvestrovský operetný koncert (koncert)

TV pořady

2016 Tvoja tvár znie povedome (TV pořad)
2015 Šťastné a veselé Vianoce s Markízou (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2011 Kto hovorí pravdu? (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
2007 Člověče, nezlob se (TV pořad)
ČR : SR Test národa 2007 (TV pořad)
Takí sme boli (TV pořad)
Zmenáreň (TV pořad)
2006 Hurikán (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace