foto

Stephen Lang

  • nar. 11.7.1952 (64 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stephen Lang se narodil 11.7.1952 v New Yorku v USA. Vystudoval Swarthmore College v Pensilvánii a začínal jako divadelní herec na Broadway, kde se mu dostalo velkého uznání.

Před kamerou se poprvé objevil v roce 1981 v televizním filmu WE'RE FIGHTING. Výrazně na sebe upozornil roku 1985 v televizním filmu SMRT OBCHODNÍHO CESTUJÍCÍHO, kde debutoval po boku Dustina Hoffmana a Johna Malkoviche. Objevil se také v úplně prvním filmu o Hannibalu Lecterovi LOVEC LIDÍ z roku 1986 v malé roli reportéra Freddy Loundse. Od roku 1986 do roku 1988 hrál advokáta Davida Abramse v televizním krimiseriálu CRIME STORY. Následovaly vedlejší role ve snímcích jako PROJEKT X, LHÁŘI nebo POLDOVI V PATÁCH a poté hlavní role v televizním filmu BABE RUTH z roku 1991.

Jeho doposud nejvýznamnější rolí byl Ike Clanton v úspěšném westernu TOMBSTONE z roku 1993 s Kurtem Russellem a Valem Kilmerem v hlavních rolích. Stephana jsme také mohli vidět ve filmech jako BITVA U GETTYSBURGU, kde ztvárnil postavu generála George E. Picketta, MACHŘI či TEMNÉ SPIKNUTÍ. Objevil se taky ve filmu TAJNÝ AGENT JACK T. se Stevenem Seagalem v roli Earla Kelloggeho. Mihnul se také v seriálu UPRCHLÍK z roku 2000 a akčním filmu D-TOX se Sylvesterem Stallonem z roku 2002.

V poslední době jsem Stephena mohli vidět v malé roli v kriminálním dramatu VEŘEJNÍ NEPŘÁTELÉ a v také v Cameronově veleúspěšné sci-fi AVATAR, kde ztvárnil zápornou postavu kapitána Milese Quaritche.

Martin "lekr" Kostelník

Herecká filmografie

2022 Avatar 4
2020 Avatar 3
2018 Avatar 2
2016 Smrt ve tmě
2015 Backmask
Band of Robbers
Beyond Glory
Gridlocked
Into the Badlands (TV seriál)
Isolation
Killer App (TV film)
To Appomattox (TV seriál)
2014 Good Marriage, A
Gutshot Straight
In the Blood
Mariňák 2: Bitevní pole
Salem (TV seriál)
Sun Belt Express
Velká oříšková loupež
23 Blast
2013 Girl on the Train, The
Monkey's Paw, The
Pawn
Policajt na odpis
Reckless (TV film)
V hlubinách
2011 Barbar Conan
Someday This Pain Will Be Useful to You
Terra Nova (TV seriál)
2010 False Creek Stories
Christina
Matadors (TV film)
White Irish Drinkers
2009 Avatar
From Mexico with Love
Muži, co zírají na kozy
Veřejní nepřátelé
2007 Save Me
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
Cvokař
2005 Jonny Zero: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
2004 Ztráta paměti
2003 Bohové a generálové
Kód 11 - 14 (TV film)
2002 D-Tox
2001 Po bouři
The Proposal
2000 Trixie
Uprchlík (TV seriál)
1999 Na milost a nemilost (TV film)
Story of a Bad Boy
1998 A město se obrátilo v prach (TV film)
Nebezpečný kontrakt (TV film)
1997 Cesta srdce (TV film)
LIBERTY! The American Revolution (TV seriál)
Niagara, Niagara
Tajný agent Jack T.
Temné spiknutí
1996 Gangsteři v uniformách (TV film)
Loose Women
Money Shot, The
Příležitostné peklo
1995 Dědictví zla (TV film)
Dobrodružství malé pandy
Krajní meze (TV seriál)
Machři
Season of Hope, A (TV film)
1994 Mother, The (TV film)
Vražda mezi přáteli (TV film)
1993 Ďáblův advokát
Darkness Before Dawn (TV film)
Gettysburg
Tombstone
1992 Taking Back My Life: The Nancy Ziegenmeyer Story (TV film)
1991 Babe Ruth (TV film)
Lháři
Poldovi v patách
1989 Cílová páska (TV film)
Poslední útěk do Brooklynu
1987 Projekt X
1986 Band of the Hand
Crime Story (TV film)
Červený drak
Kriminální příběhy (TV seriál)
1985 Dvakrát za život
Smrt obchodního cestujícího (TV film)
Stone Pillow (TV film)
1981 We're Fighting Back (TV film)

Dokumentární

2013 The Gettysburg Story
2012 Love, Marilyn
2010 Avatar: Stvoření Pandory (TV film)
Capturing Avatar
2009 T4 Avatar Film Special
1986 Private Conversations: On the Set of 'Death of a Salesman' (TV film)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace