foto

Dana Syslová

  • nar. 11.11.1945 (70 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dana Syslová se narodila 11. listopadu 1945 v Praze. Hned po absolvování DAMU nastoupila do souboru Městských divadel pražských, kde působila celých třicet sezon do roku 1994. Dnes účinkuje v Divadle na Jezerce, v Ungeltu, Divadle v Celetné a v Divadelním spolku Háta.

První televizní roli v inscenaci METELICE jí nabídl jako studentce 2. ročníku DAMU režisér Antonín Moskalyk. Objevila se v desítkách filmových i televizních rolí a vytvořila i pár nezapomenutelných postav různých maminek (např. v seriálu BOTA JMÉNEM MELICHAR), o kterých říká, že "to bylo všechno na jedno brdo". V seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ ztvárnila matku Romana Zacha (MUDr. Šebka) Evelýnu.

Věnuje se i dabingu - mluví pravidelně Susan Sarandon, Helen Mirren (za její dabování postavy inspektorky Jane Tennisonové v seriálu HLAVNÍ PODEZŘELÝ získala Cenu Františka Filipovského), ale dabuje i Diane Keaton, Vanessu Redgrave, občas také Meryl Streep či Liz Taylor.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

2016 Špunti na vodě
2015 Descending Roads
2014 Piknik (TV film)
Raluca
2012 Definice lásky (TV film)
Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
2011 Poupata
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Dokonalý svět (TV seriál)
Doktor pro zvláštní případy (TV film)
Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2009 Archiv (TV film)
Hodinu nevíš...
Poste restante (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Soukromé pasti (TV seriál)
2007 Operace Silver A (TV film)
Trapasy (TV seriál)
2006 Chaloupka na vršku (TV seriál)
Škola Na Výsluní (TV seriál)
2005 Eden (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Stříbrná vůně mrazu (TV film)
Ulice (TV seriál)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2002 Na psí knížku (TV film)
2001 Andělská tvář
1999 Nenávist (TV film)
Ortel (TV film)
1998 Život, který ti dávám (TV film)
1997 Báječný lázeňský život (TV film)
Celý muž (TV film)
Čas jeřabin (TV film)
Červený kamínek (TV film)
Četnické humoresky (TV seriál)
Krkatá bába (S01E05)
Svatba (TV film)
Žena v kleci (TV film)
1996 Lékárníkových holka (TV seriál)
1995 Hrad stínů (TV film)
Netrpělivost srdce (TV film)
Princ z pohádky (TV film)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
1992 Klíček ke štěstí (TV film)
1991 Přes padací mosty (TV film)
Tma (TV film)
Útěk do vězení (TV film)
Uzavřený pavilón (TV film)
Vdova po básníkovi (TV film)
Volavka (TV film)
Ztracená dcera z Frýdlantu hradu (TV film)
1990 Čarodějky z předměstí
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
První detektivní sbor (S02E02)
1989 Divoká srdce
Fidlovačka aneb Žádný hněv a žádná rvačka (TV film)
Rakovina vůle (TV film)
Skřivánčí ticho
Víš jak zpívá zvonek...? (TV film)
Vítězná prohra (TV film)
1988 Horká kaše
Překvapení pana Milberryho (TV film)
Všichni za jednoho (TV film)
1987 Dům na Sahaře (TV film)
Já, ty, on (TV film)
Kam, pánové, kam jdete?
Kde bydlí štěstí (TV film)
Kouzelný cedníček (TV film)
Krvavá svatba (divadelní záznam)
Tajemství čínského velblouda (TV film)
Třináctý předseda (TV film)
1986 Jsi krásná (TV film)
Neklidná zimní sezóna (TV film)
Případ Kolman (TV film)
Území strachu (TV film)
Záhada zamčeného pokoje (TV film)
1985 Drahý Bedřichu (TV film)
Mít někoho do deště (TV film)
My holky z městečka (TV seriál)
Podivná znamení, podivní hosté (TV film)
Tenký led (TV film)
1984 Dlouhý čas naděje (TV film)
Imilla (TV film)
Komedie s růžemi (TV film)
Malý Démosthénes
Poločas štěstí
V bludisku pamäti
Všichni musí být v pyžamu
1983 Bota jménem Melichar
Cizí lidé (TV film)
Domeček plný koleček (TV film)
Duch soudce Pauknera (TV film)
Létající Čestmír (TV seriál)
Princezny na trvalou (TV film)
Tažní ptáci (TV film)
1982 Červánková královna (TV film)
Zahrada dětí (TV film)
1981 Dostih
Fotbalová odysea (TV film)
Jak Kačenka hledala tátu (TV film)
Poručík Petr (TV seriál)
Prstýnek ze zlata kočičího (TV film)
1980 Nevěsta k zulíbání
1979 Ako listy jedného stromu (TV film)
Signál (TV film)
Zavazadlo (TV film)
1978 Muž pro domácnost (TV film)
Plácek (TV film)
Platina (TV film)
1977 Žena za pultem (TV seriál)
1976 Splynutí duší (TV film)
1975 Hledám paní na hlídání (TV film)
Rodič (TV film)
Spodní proud (TV film)
1974 Med (TV film)
Svědkové obžaloby (TV film)
Tribun lidu (TV film)
1973 Inženýr (studentský film)
1971 Kráska a zvíře (TV film)
Prolhaná Ketty (divadelní záznam)
1970 Velká neznámá
1969 Já, truchlivý Bůh
1967 Dita Saxová
Těžká srdeční komplikace (TV film)
1965 Délka polibku devadesát
1963 Pražské blues

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 VIP zprávy (TV pořad)
2004 Jak přežít nepohodu (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
O poklad Anežky české (TV pořad)
1991 Intenzivní kurs němčiny (TV pořad)
1980 Než se zvedne opona (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace