foto

Ladislav Hruška

  • nar. 1978
    Městec Králové, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Český televizní reportér, bavič a tvůrce kuchařek Ladislav Hruška se narodil 13. února 1978 v Městci Králové. Původním vzděláním učitel se zaměřením na chemii a biologii.

Již během studií na pedagogické fakultě získával první zkušenosti jako redaktor v regionálním tisku. Po dokončení studií vyučoval dva roky na škole v Městci Králové. Poté zaměstnání učitele opustil a přijal pozici reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima.

V roce 2012 nastoupil do TV Nova, kde v rámci zpravodajství zkoušel vařit z levných receptů, které na jeho výzvu začali do televize posílat diváci. Hruška tyto recepty z levných surovin, za to začal být kritizován odborníky. V únoru 2015 podal na Nově výpověď, od května téhož roku pracuje v bulvárním webu Extra.cz.

V září 2014 TV Nova vydala tištěnou kuchařku Vaříme s Láďou Hruškou, ze které se stal bestseller. Je jednou z nejprodávanějších knih v české historii, odhad prodaných kusů je 400 tisíc.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

2016 Jetelín (TV seriál)
Šikulové (E08)
2015 Vánoční Kameňák

TV pořady

2015 Show Leoše Mareše (TV pořad)
Vychytávky Ládi Hrušky (TV pořad)
2014 Český Slavík Mattoni 2014 (TV pořad)
Chutně a levně s Láďou Hruškou (TV pořad)
Rychlovky Ládi Hrušky (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
1994 Televizní noviny (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace