foto

Viktor Polesný

  • nar. 13.5.1948 (68 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Viktor Polesný vedle televizních dokumentů a dvou seriálů režíroval i hrané televizní filmy a inscenace. Patří mezi ně především Stopy ve skle (1986), Faust (1988), Imaginární portrét (1990), Divertimento (1991), Hadí pohledy (1993), Divadelní román (1994) podle M. Bulgakova, adaptace románu Franze Werfela Sjezd abiturientů (2000). Jeho adaptace románu D. H. Lawrence Milenec lady Chatterleyové (1998) si získala řadu ocenění na televizních festivalech. Před třemi lety debutoval adaptací románu Vladimíra Párala Milenci a vrazi.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2008

Režijní filmografie

2017 Monstrum (TV film)
2016 Zločin v Polné (TV film)
2013 Sheldon a jeho matka paní Levinová (divadelní záznam)
2011 Cizinec a krásná paní (TV film)
2010 Kudykam (divadelní záznam)
Sama v čase normálnosti (TV film)
2009 Smyčka (TV film)
Ženitba (divadelní záznam)
2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
10 způsobů lásky (TV film)
2006 Boží pole s. r. o. (TV film)
Takový žertík (divadelní záznam)
Zastřený hlas (TV film)
2005 Revizor (TV film)
Vítězství (TV film)
2004 Milenci a vrazi
Nadměrné maličkosti: Čas grundlí (TV film)
2003 Hodina tance a lásky (TV film)
Malovaný děti (TV film)
2002 Nevěsta s velkýma nohama (TV film)
2001 Ani svatí, ani andělé (TV film)
O ztracené lásce (TV seriál)
1999 Sjezd abiturientů (TV film)
1998 Milenec lady Chatterleyové (TV film)
Silná jako smrt (TV film)
1997 Berenika stříhá vlasy (TV film)
Jasnovidka (TV film)
Ještě není pozdě (TV film)
Trampoty pana Humbla (TV film)
1996 Poe a vražda krásné dívky (TV film)
1995 Rukama nevinnosti (TV film)
Ruleta (TV film)
1994 Divadelní román (TV film)
Návštěvní doba (divadelní záznam)
Německý uprchlík (TV film)
Pšenice na dálnici (divadelní záznam)
1993 Hadí pohledy (TV film)
Hostina (TV film)
1992 Zítra to spustíme (TV film)
1991 Imaginární portrét (TV film)
Largo desolato (divadelní záznam)
Smutek sluší Elektře (divadelní záznam)
Strakonický dudák (divadelní záznam)
1989 Faust (TV film)
Nedosněné sny (TV film)
Oberon (TV film)
1988 Merlin aneb Pustá zem (divadelní záznam)
1986 Osamělost fotbalového brankáře (divadelní záznam)
Stopy ve skle (TV film)
1985 Vévodkyně valdštejnských vojsk (divadelní záznam)
1983 Dlouhý čas loučení (TV film)
1982 Hamlet (divadelní záznam)

Dokumentární

2013 Neobyčejné životy: Jiří Schmitzer (TV film)
Život a dílo Františka Pavlíčka (TV film)
2012 Marta Kubišová 70 (koncert)
Návraty dokumentaristů (TV seriál)
Tribute (koncert)
2011 Bílé Vánoce Lucie Bílé v Opeře (koncert)
Neodcházení (TV film)
2010 ČT Live - Hop Trop (koncert)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
Neobyčejné životy: Jiřina Bohdalová (TV film)
2008 Lucie Bílá na Žofíně (koncert)
2007 Rok 68 (TV film)
2006 ČT Live - Pavel Sedláček (koncert)
2005 Marta Kubišová 2005 (koncert)
2003 Po čtyřiceti letech (TV film)
2000 Činoherní klub Praha (TV film)
Záskok aneb Cimrman v Národním divadle (TV film)
1999 Fenomén Kohout (TV film)
Semafor atd. (TV seriál)
1993 HIV pozitivní (TV film)
1992 Potomci (TV film)
Zrcadlení Evalda Schorma (TV film)
1991 Koncert pro Zemi (TV film)
1990 Nešťastná šťastná Hana Hegerová (TV film)
1986 Poločas rozpadu

TV pořady

2015 Sedmdesát smíchů Karla Šípa (TV pořad)
2013 Teleautomat (TV pořad)
2006 Silvestr za oponou (TV pořad)
2005 Jaroslav Uhlíř v Lucerně (TV pořad)
Pocta V+W (TV pořad)
Spirituál kvintet 2005 (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
Za oponou (TV pořad)
Zvoňte dvakrát! (TV pořad)
2003 Paškál (TV pořad)
2001 Bílé Vánoce Lucie Bílé (TV pořad)
Tisíc růží pro Jiřinu (TV pořad)
2000 Lucie na bílo (TV pořad)
1999 Kdopak to (na)mluví? (TV pořad)
1995 GENUS (TV pořad)
Horoskopičiny (TV pořad)
1994 Ruská ruleta (TV pořad)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)
1992 Oko - pohled na současnost (TV pořad)
Tu neděli po ránu (TV pořad)
1990 Spirituál kvintet (TV pořad)
Šaráda (TV pořad)
1989 Sobota v dívčí škole (TV pořad)
1988 Hodina zpěvu (TV pořad)
Hudba: Uhlíř, Slova: Svěrák (TV pořad)
Miliónová Helena (TV pořad)
1987 Klip klap (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2017 Monstrum (TV film)
2013 Sheldon a jeho matka paní Levinová (divadelní záznam)
2004 Milenci a vrazi
2003 Hodina tance a lásky (TV film)
2001 Ani svatí, ani andělé (TV film)

Dokumentární

2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
Neobyčejné životy: Jiřina Bohdalová (TV film)

Herecká filmografie

Dokumentární

2011 Janinka (TV film)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
Neobyčejné životy: Jiřina Bohdalová (TV film)
2008 Bouše, Bendl, Cvach a další (TV film)
Předčasná úmrtí: Poselství přes rampu (TV film)
2006 13. komnata Aleny Mihulové (TV film)
2004 Film o filmu: Milenci a vrazi (TV film)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
2001 Předčasná úmrtí (TV seriál)

TV pořady

2016 Film 2016 (TV pořad)
2014 TýTý 2013 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2008 Čtenářský deník (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace