foto

Christoph Waltz

  • nar. 4.10.1956 (59 let)
    Vídeň, Rakousko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Christoph Waltz se narodil 4. října 1956 ve Vídni, Rakousko. Pochází z rodiny s uměleckými kořeny, rodiče Johannes Waltz a Elisabeth Urbancic byli scénografové, a jeho prarodiče divadelní herci. Studoval herectví na Max Reinhardt Seminar ve Vídni a Lee Strasberg Theatre and Film Institute v New Yorku.

Start jeho kariéry byl v divadle, hrál např. v Schauspielhaus Zürich, Vienna's Burgtheater nebo Salzburg Festival. Později se stal velmi produktivním herce televizních inscenacích. V roce 2000 zrežíroval svůj první a zatím i poslední televizní film WENN MAN SICH TRAUT. Do většího diváckého povědomí se dostal ale až ve válečném filmu INGLOURIOUS BASTERDS od Quentina Tarantina. Jako Colonel Hans Landa zde ztvárnil německého důstojníka SS a dočkal se velkého uznání z řad kritiky i diváků. Za tuto roli také získal cenu pro nejlepšího herce na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes (2009) a další ceny se dají očekávat.

Christoph umí plynně německy, anglicky a francouzsky. Je rozvedený a z manželství si odnesl 4 děti. Nyní žije v Londýně, Anglie. Jeden z jeho synů se stal rabínem v Israeli, ten se jako znalec židů mimo jiné podílel na Tarantinově filmu.

Milan "exitak" Dufek

Herecká filmografie

2016 Legenda o Tarzanovi
Tulip Fever
2015 Spectre
2014 A zase ti Mupeti!
Big Eyes
Šéfové na zabití 2
2013 Djesus Uncrossed
Království lesních strážců
The Zero Theorem
2012 Movie: The Movie
Nespoutaný Django
2011 Bůh masakru
Tři mušketýři
Voda pro slony
Zelený sršeň
2009 Hanebný pancharti
2008 Das Geheimnis im Wald (TV film)
Das jüngste Gericht (TV film)
Místo činu: Mnichov - Zakázaná vášeň (TV film)
Todsünde (TV film)
2007 Die Verzauberung (TV film)
Scénář lásky (TV film)
Unter Verdacht - Hase und Igel (TV film)
2006 Franziskas Gespür für Männer (TV film)
Oko medvěda
Polizeiruf 110 - Die Lettin und ihr Lover (TV film)
Specialisti: Kriminální policie Rýn - Mohan (TV seriál)
Tatort - Schlaflos in Weimar (TV film)
2005 Sága rodu Vandenbergů (TV film)
2004 Pražské padělky (TV film)
Scheidungsopfer Mann (TV film)
Schöne Witwen küssen besser (TV film)
2003 Der alte Affe Angst
Der Fall Gehring (TV film)
Hon na žháře (TV film)
Jennerwein (TV film)
Pan Lehmann
Schussangst
Tygří oko lépe vidí (TV film)
Zwei Tage Hoffnung (TV film)
2002 To byla ale noc! (TV film)
Weihnachtsmann gesucht (TV film)
2001 Engel sucht Flügel (TV film)
Královský posel
Orient Expres
Riekes Liebe (TV film)
Tajemná královna
Tanec s ďáblem: Únos Richarda Oetkera (TV film)
2000 Padající kameny
Rafinovaný zloděj
S ďáblem v duši (TV film)
1999 Dessine-moi un jouet (TV film)
Die Braut
1998 Einsteins Ende (TV film)
Finale, Das (TV film)
Milostné scény z planety Země
Mörderisches Erbe - Tausch mit einer Toten (TV film)
Rache für mein totes Kind (TV film)
Schock - Eine Frau in Angst (TV film)
Sieben Monde
Vickys Alptraum (TV film)
1997 Brat naszego Boga
Maître Da Costa (TV seriál)
Schimanski: Pokrevní bratři (TV film)
1996 Du bist nicht allein - Die Roy Black Story (TV film)
Kateřina Veliká (TV film)
Komisařka Rosa Roth - Cesta nikam (TV film)
Turista (TV film)
1995 Anfang von etwas, Ein
Man(n) sucht Frau (TV film)
Prinz zu entsorgen (TV film)
1994 Bible - Starý zákon: Jákob (TV film)
Komisař Rex (TV seriál)
Staatsanwältin, Die (TV film)
Tag der Abrechnung - Der Amokläufer von Euskirchen (TV film)
1993 Král posledních dnů (TV seriál)
1992 Angst wird bleiben, Die (TV film)
5 Zimmer, Küche, Bad (TV film)
1991 Gravy Train Goes East, The (TV film)
St. Petri Schnee
Život za život - Maxmilián Kolbe
1990 Gravy Train, The (TV seriál)
1989 Goldeneye (TV film)
1988 Alien Years, The (TV film)
Quicker Than the Eye
1987 Das Andere Leben (TV film)
Tatort - Wunschlos tot (TV film)
1986 Lenz oder die Freiheit (TV seriál)
Wahnfried
1983 Sandmann, Der (TV film)
1982 Dr. Margarete Johnsohn (TV film)
Feuer und Schwert - Die Legende von Tristan und Isolde
Tajemný cizinec (TV film)
1981 Kopfstand
1979 Feuer! (TV film)
Parole Chicago (TV seriál)

Dokumentární

2013 The Prime Ministers: The Pioneers
2012 It Is No Dream
2011 Film o filmu: Tři mušketýři ve 3D
2010 Der ewige Dienstmann - Hans Moser im Porträt (TV film)

TV pořady

2015 Late Late Show with James Corden, The (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 Mezi dvěma kapradinami (TV pořad)
2007 Willkommen Österreich (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

2000 Wenn man sich traut (TV film)

Scenáristická filmografie

2000 Wenn man sich traut (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(2 744)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace