foto

Petr Malásek

  • nar. 10.6.1964 (51 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Klavírista a skladatel Petr Malásek se narodil 10. června 1964 v Praze. Pochází z hudební rodiny, otec Jiří Malásek byl pianistou a skladatelem. Odborné vzdělání Petr získal na pražské konzervatoři v oboru klavír a skladba. Studoval také na hudební fakultě Akademie múzických umění skladbu pod vedením Jiřího Pauera a Václava Riedlbaucha. S výjimkou let 2000 a 2001, kdy působil jako pedagog na pražské konzervatoři, je ve svobodném povolání. Od roku 1990 spolupracuje jako pianista a kapelník se šansoniérkou Hanou Hegerovou, jsou si dodnes vzácně blízcí.

Těžištěm Maláskovy umělecké činnosti je skladba. Komponuje především scénickou hudbu pro film, divadlo a televizi. V roce 2003 byl nominován na filmovou cenu Český lev v kategorii nejlepší hudba k filmu ANDĚLSKÁ TVÁŘ (2001). K poslední filmové práci patří hudba ke komedii LÍBÁŠ JAKO ĎÁBEL (2012), z trochu jiného soudku je hudba k rodinnému muzikálu na ledě Popelka (2011), tento soundtrack vydal Supraphon. Dosavadní tvorba prokazuje především silnou melodickou invenci, stylovou pružnost, mnohostrannost a instrumentální zručnost. Ve své pianistické profesi je Malásek vyhledáván rovněž jako citlivý doprovodný umělec. Na koncertech doprovází největší hudební hvězdy, mj. je dvorním hudebníkem Lucie Bílé.

Hudebník čerpá vlastní inspiraci v jazzu a vážné muzice, vzorem mu jsou čeští skladatelé Zdeněk Liška, Luboš Fišer nebo Jiří Šust. Od roku 1996 je ženatý s herečkou Danou Morávkovou, mají spolu syna Péťu a vztah jim pořád klape naplno. Petr svou manželku miluje a obdivuje, fandí jí v její profesi. Syna nenásilně vede ke klavíru, manželku opečovává a občas unáší na medové víkendy. Dana je zase tolerantní k jeho odporu k nakupování. Recept na harmonické manželství: „Máme spolu ten nejlepší vztah. Však také máme pořád tolik práce, že na manželskou krizi prostě není vůbec čas," směje se úspěšný muž úspěšné ženy a nejnudnější pár v českém showbyznysu.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Skladatelská filmografie

Herecká filmografie

2008 Nestyda
2005 Snowboarďáci (TV seriál)
2004 Snowboarďáci
1994 Zlaté hejno (TV film)

Dokumentární

2013 Díky nejen za jazz, pane prezidente (koncert)
Tajemství Lucie Bílé (TV film)
2012 Marta Kubišová 70 (koncert)
Tribute (koncert)
2011 Bílé Vánoce Lucie Bílé v Opeře (koncert)
Moto cestou necestou (TV seriál)
2009 České milování (TV seriál)
13. komnata Marty Kubišové (TV film)
2002 Film o filmu: Andělská tvář (TV film)

TV pořady

2016 Galavečer k 50. Lucie Bílé (TV pořad)
2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
Český Slavík Mattoni 2014 (TV pořad)
TýTý 2013 (TV pořad)
2013 Copak bych vám lhal? (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
2012 Český lev 2011 (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
2010 Ceny Anděl 2009 (TV pořad)
2008 Zoom (TV pořad)
2007 Dobročinná akademie aneb Paraple 2007 (TV pořad)
Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2001 Bílé Vánoce Lucie Bílé (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 Prima jízda (TV pořad)
1997 Miroslav Donutil ve Spirále (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(28)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace