foto

Busy Philipps

  • nar. 25.6.1979 (37 let)
    Oak Park, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Elizabeth Jean Philips se narodila v Oak Park ve státě Illinois. Její rodiče jí dali přezdívku Busy, protože jako dítě byla neustále v pohybu. Vyrůstala ve Scottsdale v Arizoně, kde navštěvovala střední školu.

Její první profesionální práce přišla, když jí bylo 17 let. Tehdy si ji firma Mattel najala jako živoucí panenku Barbie pro americký mezinárodní trh s hračkami. Poté vystudovala Loyola Marymount University. Počátek její kariéry a také její první větší role přišla se seriálem MACHŘI A ŠPRTI, ve kterém si zahrála Kim Kelly. Právě díky úspěšnému působení v tomto seriálu získala Busy později roli Audrey Liddell, spolubydlící Joey Potter (Katie Holmes) v seriálu DAWSON’S CREEK.

Počátek filmové kariéry pak znamenal rok 2000, kdy se objevila po boku Dominique Swain v dramatu THE SMOKERS. O dva roky později získala hlavní roli v dramatu JEDEN POKOJ, které se zabývá tématem vyrovnání se s následky střelby na střední škole. I přes úspěšné účinkování ve filmu je Busy především seriálovou herečkou. Objevila se například jako Hope Bobecková ve 14 epizodách seriálu POHOTOVOST, ale zahrála si také v seriálu ENTOURAGE a JAK JSEM POZNAL VAŠI MÁMU. Namluvila také jednu z postav v animovaném seriálu AMERICAN DAD!

Busy může být spokojená i se svým osobním životě. V roce 2008 se provdala za scénáristu Marca Silversteina a později se jim narodila dcera Birdie Leigh.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

2016 Boj o ředitelnu (TV seriál)
2015 Dárek
2014 Jason Nash Is Married
2013 Made in Cleveland
Muž na míru
2012 Blue Briefs
Mrcha od vedle (TV seriál)
Past na žraloka 2
Revolution
2011 Nechápu, jak to dokáže
2009 Až tak moc tě nežere
Město žen (TV seriál)
2008 House Poor (TV seriál)
Jak ukrást nevěstu
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
2007 Derek and Simon: The Show (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Láska, s.r.o. (TV seriál)
Testing Bob (TV film)
2004 Foster Hall (TV film)
Life As We Know It (TV seriál)
Mummy an' the Armadillo
Někdo to rád blond
Robotí superopice v akci! (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
2002 Jeden pokoj
2001 Anatomy of a Hate Crime (TV film)
Dead Last (TV seriál)
Kolej, základ života (TV seriál)
Skoč na to! (TV film)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Smokers, The
1999 Machři a šprti (TV seriál)
Saving Graces (TV seriál)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)

Dokumentární

2001 Rank (TV seriál)

TV pořady

2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2011 83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 Watch What Happens: Live (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Osbournovi (TV pořad)
2000 Tom Green Show, The (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace