foto

Klára Jandová

  • nar. 15.11.1979 (36 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato půvabná herečka se narodila 15. listopadu 1979 v Praze. Poté co vystudovala hudebně dramatický obor Pražské konzervatoře pod vedením herečky Hany Maciuchové a režiséra Jana Novotného nastoupila do činohry Jihočeského divadla. Velmi brzy se vrátila zpátky do Prahy. V současné době jí můžeme vídat na dvou divadelních scénách. Vystupuje v divadle ABC a v Divadle Palace. V divadle ABC se stala jednou z nejmladších členek, které kdy v tomto divadle vystupovaly. Kromě herectví se také čile věnuje dabingu.

Její první filmovou zkušeností, se stal seriál CHLAPCI A CHLAPI, kde se objevila v epizodní roli. O čtyři roky později si zahrála v seriálu CO TEĎ A CO POTOM jako dcerka opuštěné alkoholičky. Další Klářinou výraznější filmovou rolí se stala Aneta ve filmu Karla Janáka ROCK PODVRAŤÁKŮ, kde se objevila po boku Jiřího Mádla a Vojtěcha Kotka. Většina televizních diváků jí však zná, z divácky úspěšného seriálu RODINNÁ POUTA. Zde hraje milou a skromnou Evu Pokornou, která hledá pravou a věrnou lásku.

Její sympatický úsměv a něžný vzhled jí přímo předurčuje do pohádkových rolí. Mohli jsme jí již vidět v několika pohádkách a pravděpodobně jí v tomto filmovém žánru budeme vídat i nadále. Za všechny lze jmenovat pohádku O SVATEBNÍ KRAJCE, kde si zahrála s Milanem Bahulem nebo Klárou Issovou. Další zajímavá pohádka, kde jsme mohli vidět Kláru Jandovou, se jmenuje O KRÁLI, HVĚZDÁŘI, KEJKLÍŘI A TŘECH MUZIKANTECH nebo KRÁL SOKOLŮ. Nejnovější pohádková role jí čeká v pohádce se zajímavým jménem ŠTASTNÝ SMOLAŘ.

Jakub "Džejkop" Novotný

Herecká filmografie

2012 Tady hlídám já
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cesty domů (TV seriál)
2009 Seance (studentský film)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Ro(c)k podvraťáků
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
2003 O svatební krajce (TV film)
2001 Stříbrná paruka (TV seriál)
2000 Král sokolů
1999 Sen (studentský film)
1998 Hvězda života (TV film)
Konec sezóny (studentský film)
O Johance s dlouhými vlasy (TV film)
1997 Generální zkouška (TV film)
Kouzelnice (TV film)
Zákeřná diagnóza (TV film)
1996 Jakub a Modřínka (TV film)
O králi, hvězdáři, kejklíři a třech muzikantech (TV film)
Velký dračí propadák
1995 Život na zámku (TV seriál)
1994 Prima sezona (TV seriál)
1993 Proces
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
Co teď a co potom: Dno (TV film)
Kosmická čarodějnice v Čeboni (TV film)
1990 Démantový déšť (TV film)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
První detektivní sbor (S02E02)
Heřmánci (TV seriál)
Jehlice sluneční paní (TV film)
O zapomnětlivém černokněžníkovi
Plivník (TV film)
Zabijáci (TV film)
Záhada tří kapitánů (TV film)
Zachýsek, zvaný Rumělka (TV film)
1989 Bizon
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2009 Pelíšky slavných (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Zakázaný ovoce - Zastávka na znamení (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace