foto

Kryštof Michal

  • nar. 15.2.1974 (42 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kryštof Michal je osobnost, kterou většina lidí zná spíše z hudebního světa. Je frontmanem české skupiny Support lesbiens. Málokdo ale ví, že se také věnuje filmu. V roce 1992 založil výše zmiňovanou skupinu, která vydala 2 úspěšná alba. Došlo však k rozporům v kapele a na pár let se rozpadli. Kryštof Michal dostal prostor věnovat se filmu. Zahrál si například ve filmu MOŽNOSTI (1999), který režírovala Tereza Kopáčová.

O rok později vznikla známá česká komedie SAMOTÁŘI pod taktovkou Davida Ondříčka. 1. asistentem režie byl právě Kryštof Michal, který na spolupráci s Davidem Ondříčkem i ostatními rád vzpomíná. V tomto filmu si také zahrál malou roli zpěváka skupiny Fake Dead. Oženil se a má syna Eliáše.

V současné době se věnuje skupině Support lesbiens (dali se znovu dohromady a v roce 2001 vydali třetí studiové album), které se daří čím dál lépe. Nelze říci, že by se filmu přestal věnovat. Režíruje některé své videoklipy a jeho hlas také můžeme slyšet v animovaném filmu Strašpytlík, ke kterému spolu s Danem Bártou nazpíval písničky.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

2015 Burácení
2011 V peřině
2000 Samotáři
1999 Možnosti (studentský film)

Dokumentární

2012 Koncert proti konci světa (koncert)
2004 Support Lesbiens - live (koncert)

TV pořady

2016 Pomáhej s humorem - Konto Bariéry (TV pořad)
2013 Copak bych vám lhal? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
2011 Pokondr live (TV pořad)
2009 Silvestr 2009 - Pojďte dál... (TV pořad)
Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2008 Intimní zpověď (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2001 Letadlo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Noc s Andělem (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Support Lesbiens feat. Tonya Graves: Keeper (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace