foto

Robert Stadlober

  • nar. 3.8.1982 (33 let)
    Friesach, Korutany, Rakousko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Stadlober se narodil 3. srpna 1982 v Rakousku a zde žil do svých osmi let. Poté co se jeho rodiče rozvedli odstěhoval se s matkou do Berlína. Jako dítě dělal dabéra pro několik filmů a zahrál si také v různých televizních seriálech a filmových rolích. Jeho největší úspěch nastal ve filmu Benjamina Leberta CRAZY (2000), kde ztvárnil hlavní roli částečně postiženého teenagera. Zde si poprvé zahrál společně s Tomem Schillingem.

Také zazářil ve filmu SOMMERSTURM (2004), kde zahrál gaye, který objevuje sám sebe na letním vodáckém táboře. Robert Stadlober otevřeně mluví o své bisexualitě. Na lásce k muži nevidí nic špatného. Také mu nevadilo točit scény, kde se líbá s mužem a má s ním sex. V současné době má přítelkyni, se kterou začal chodit těsně před natáčením filmu SOMMERSTURM.

Byl oceněn cenou "nejlepší mladý herec" na mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu za jeho herecký výkon ve snímku SOMMERSTURM. Je také muzikant a zpěvák. Býval v rockové kapele Gary s Davidem Winterem a Rasmusem Englerwherem. Byl kytaristou a hlavním zpěvákem kapely. Nyní hraje v kapele Escorial Gruen, která hraje Indie žánr.

Zahrál si také ve filmech ENGEL & JOE (2001) nebo VERSCHWENDE DEINE JUGEND (2003) , kde uplatnil svoje hudební zkušenosti a setkal se zde podruhé na plátně s Tomem Schillingem, dále pak snímek SCHWARZE SCHAFE (2006), kde již spolu hráli potřetí.

Robert "Bobek27" Mrzena

Herecká filmografie

2016 Anhedonia - Narzissmus als Narkose
Hubert und Staller - Unter Wölfen (TV film)
Solness
2015 Tatort - Hydra (TV film)
Taxi
2014 Alles Inklusive
Diplomacie
Kafkovo Doupě
2013 Steirerblut (TV film)
Stunde des Bösen - Die Frau hinter der Wand
2012 Bis zum Horizont, dann links!
Marie z Nazaretu (TV film)
2011 Adams Ende
Wie man leben soll
2010 Der Mann, der über Autos sprang
Kottan ermittelt: Rien ne va plus
Žid Süss - Film bez svědomí
2009 Flores negras
Rahel - Eine preußische Affäre (TV film)
Rampelník (TV film)
Unter Strom
Zarte Parasiten
2008 Berlin am Meer
Krabat: Čarodějův učeň
Love Me Forever
2007 Zproštěn viny
2006 Peer Gynt (TV film)
Schwarze Schafe
2005 Místo činu: Ďábel z hor (TV film)
2004 Eretico, L' - Un gesto di coraggio
Letní bouře
2003 Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunarea
Ztrácej svoje mládí
2002 Brombeerchen
Klaustrophobie
Noch fünf Stunden
Sophiiiie!
2001 Engel & Joe
Heidi
Nepřítel před branami
2000 Bella Block - Abschied im Licht (TV film)
Crazy
Liebst du mich (TV film)
Sommer mit Boiler, Der (TV film)
1999 Eastie Boys
Místo činu: Kolín - Temná a světlá stránka (TV film)
Polizeiruf 110 - Mörderkind (TV film)
Smrtící chřipka (TV film)
Tatort - Kinder der Gewalt (TV film)
1998 Kai Rabe gegen die Vatikankiller
Operation Phoenix - Der Erlkönig (TV film)
Schimanski: Krysí doupě (TV film)
Specialisté na vraždy (TV seriál)
1997 Corinna Pabst - Fünf Kinder brauchen eine Mutter (TV film)
1996 Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei: Endstation für alle (TV film)
Po nás potopa (TV film)
1995 Ausweglos (TV film)

Dokumentární

2015 Uli Hoeneß - Der Patriarch (TV film)

TV pořady

2007 Willkommen Österreich (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace