foto

Robert Stadlober

  • nar. 3.8.1982 (34 let)
    Friesach, Korutany, Rakousko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Stadlober se narodil 3. srpna 1982 v Rakousku a zde žil do svých osmi let. Poté co se jeho rodiče rozvedli odstěhoval se s matkou do Berlína. Jako dítě dělal dabéra pro několik filmů a zahrál si také v různých televizních seriálech a filmových rolích. Jeho největší úspěch nastal ve filmu Benjamina Leberta CRAZY (2000), kde ztvárnil hlavní roli částečně postiženého teenagera. Zde si poprvé zahrál společně s Tomem Schillingem.

Také zazářil ve filmu SOMMERSTURM (2004), kde zahrál gaye, který objevuje sám sebe na letním vodáckém táboře. Robert Stadlober otevřeně mluví o své bisexualitě. Na lásce k muži nevidí nic špatného. Také mu nevadilo točit scény, kde se líbá s mužem a má s ním sex. V současné době má přítelkyni, se kterou začal chodit těsně před natáčením filmu SOMMERSTURM.

Byl oceněn cenou "nejlepší mladý herec" na mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu za jeho herecký výkon ve snímku SOMMERSTURM. Je také muzikant a zpěvák. Býval v rockové kapele Gary s Davidem Winterem a Rasmusem Englerwherem. Byl kytaristou a hlavním zpěvákem kapely. Nyní hraje v kapele Escorial Gruen, která hraje Indie žánr.

Zahrál si také ve filmech ENGEL & JOE (2001) nebo VERSCHWENDE DEINE JUGEND (2003) , kde uplatnil svoje hudební zkušenosti a setkal se zde podruhé na plátně s Tomem Schillingem, dále pak snímek SCHWARZE SCHAFE (2006), kde již spolu hráli potřetí.

Robert "Bobek27" Mrzena

Herecká filmografie

2016 Anhedonia - Narzissmus als Narkose
Freddy Eddy
Hubert und Staller - Unter Wölfen (TV film)
Solness
2015 Tatort - Hydra (TV film)
Taxi
2014 Alles Inklusive
Diplomacie
Kafkovo Doupě
2013 Steirerblut (TV film)
Stunde des Bösen - Die Frau hinter der Wand
2012 Bis zum Horizont, dann links!
Marie z Nazaretu (TV film)
2011 Adams Ende
Wie man leben soll
2010 Der Mann, der über Autos sprang
Kottan ermittelt: Rien ne va plus
Žid Süss - Film bez svědomí
2009 Flores negras
Rahel - Eine preußische Affäre (TV film)
Rampelník (TV film)
Unter Strom
Zarte Parasiten
2008 Berlin am Meer
Krabat: Čarodějův učeň
Love Me Forever
2007 Zproštěn viny
2006 Korunní princ (TV film)
Peer Gynt (TV film)
Schwarze Schafe
2005 Místo činu: Ďábel z hor (TV film)
2004 Eretico, L' - Un gesto di coraggio
Letní bouře
2003 Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunarea
Ztrácej svoje mládí
2002 Brombeerchen
Klaustrophobie
Noch fünf Stunden
Sophiiiie!
2001 Engel & Joe
Heidi
Nepřítel před branami
2000 Bella Block - Abschied im Licht (TV film)
Crazy
Liebst du mich (TV film)
Sommer mit Boiler, Der (TV film)
1999 Eastie Boys
Místo činu: Kolín - Temná a světlá stránka (TV film)
Polizeiruf 110 - Mörderkind (TV film)
Smrtící chřipka (TV film)
Tatort - Kinder der Gewalt (TV film)
1998 Kai Rabe gegen die Vatikankiller
Operation Phoenix - Der Erlkönig (TV film)
Schimanski: Krysí doupě (TV film)
Specialisté na vraždy (TV seriál)
1997 Corinna Pabst - Fünf Kinder brauchen eine Mutter (TV film)
1996 Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei: Endstation für alle (TV film)
Po nás potopa (TV film)
1995 Ausweglos (TV film)

Dokumentární

2015 Uli Hoeneß - Der Patriarch (TV film)

TV pořady

2007 Willkommen Österreich (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1974 III nach neun (TV pořad)

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace