foto

Bradley Whitford

  • nar. 10.10.1959 (56 let)
    Madison, Wisconsin, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil sa a vyrastal vo Wisconsine. Jeho kroky viedli k štúdiu divadla a anglickej literatúry na Wesleyanskej univerzite. Získal umelecký diplom v divadle na prestížnom Julliard Theater Center. Jeho prvé profesionálne vystúpenie bolo v nekomerčnom (off-Broadway) diele "Curse of the Starving Glass" s Kathy Bates. Ironické bolo, že si zahral v hre "The West Wing", ktorá pochádzala práve z Broadwayskej produkcie. Medzi jeho ďalšie úspechy patrí divadelné vystúpenie v hre "Three Days of Rain" v Manhattan Theatre Club a "Measure for Measure" v Lincolnovom Centre.

Vo filmoch sa začal objavovať od roku 1986 a jeho prvý film bol PTT JEDNOTKA: PLÍŽIVÉ NEBEZPEČIE. Jeho práca zahrňuje také filmy ako ČAS PREBUDENIA, PHILADELPHIA, DOKONALÝ SVET, VÔNA ŽENY, no postavenie hviezdy si získal až v roku 1999, s rolou v dramatickom seriály ZAPADNÉ KRÍDLO z prostredia vysokej politiky. Bol za ňu ocenený soškou Emmy.

Zatiaľ jeho najvýraznejšie herecké pôsobenie bolo v seriály STUDIO 60, kde obsadil rolu producenta po boku Metthewa Perryho.

Whitford žije v Los Angeles s jeho ženou, herečkou Janeou Kaczmarek a s ich tromi deťmi Frances, Georegom a Mary.

Vica "Vica" Levica

Herecká filmografie

2017 Get Out
2016 Nástupce (TV film)
Other People
2015 I Saw the Light
2014 Transparent (TV seriál)
2013 CBGB: Kolébka punku
Marvel One-Shot: Agent Carter
Savannah
Trophy Wife (TV seriál)
Zachraňte pana Bankse
2012 Asset, The (TV film)
Chata v horách
Lauren (TV seriál)
2011 Have a Little Faith (TV film)
2010 Polda a polda (TV seriál)
2009 Off Duty (TV film)
2008 Boj o moc (TV film)
Mentalista (TV seriál)
Víno roku
2007 Americký zločin
2006 Studio 60 (TV seriál)
2005 Malý Manhattan
Mezi otci a syny (TV film)
Sesterstvo putovních kalhot
2001 Kate a Leopold
1999 Andrew - člen naší rodiny
Múza
Za maskou (TV film)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Ozónová díra (TV film)
Secret Lives of Men, The (TV seriál)
1997 Klonován (TV film)
Ničitel
People, The
Rudý labyrint
Smrt v odlesku slávy (TV film)
Spittin' Image, The
1996 Mí drazí Američané
Wildly Available
1995 Billy Madison
Nothing But the Truth (TV film)
Zoufalé pronásledování
1994 Cobb
Nebezpečný klient
Pohotovost (TV seriál)
Web of Deception (TV film)
1993 Black Tie Affair (TV seriál)
Dokonalý svět
Můj život
Philadelphia
RoboCop 3
Silent Alarm, The
1992 Vůně ženy
1990 Čas probuzení
Mladé pušky II
Podezření
Vital Signs
1987 Noční dobrodružství
Pomsta šprtů 2: Šprti v ráji
The Betty Ford Story (TV film)
1986 Dead as a Doorman
PTT jednotka: Plíživé nebezpečí (TV film)

TV pořady

2015 2015 Creative Arts Emmys (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 More You Know, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace