foto

Anastacia

  • nar. 17.9.1968 (45 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká popová zpěvačka, textařka a umělkyně Anastacia celým jménem Anastacia Lyn Newton se narodila 17. září 1968 v Chicagu. Otec Anastacie Robert Newkirk byl zpěvák a matka Diane Hurley byla herečka v Broadwayském hudebním divadle. Rodina se přestěhovala do New Yorku, když byla ještě malé dítě, tam se zapsala na uměleckou dětskou školu na Mannhatanu.

Od mala se zajímala o tanec, přestože ji byla zjištěna Crohnova nemoc. Začátkem devadesátých let se začala pravidelně objevovat ve videoklipech vysílaných televizní stanicí MTV. V roce 1998 vzbudila v této televizní stanici pozornost v amatérské pěvecké soutěži, kde se dostala až do finále. Ihned po skončení soutěže o ni projevilo zájem několik nahrávacích společností.

V lednu 2003 jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Ihned začala s léčbou této nemoci, a aby se ženy měly možnost více o této chorobě dozvědět, založila nadaci pro ženy na výzkum rakoviny prsu. O deset let později ji tuto nemoc diagnostikovali lékaři znovu, zpěvačka zrušila své evropské turné.

Do nahrávacího studia vešla už na konci roku 2003, kdy se rozhodla pro nahrání své třetí desky nazvané prostě Anastacia. Album vyšlo již v roce 2004 a hned se stalo obrovským hitem stejně jako jeho titulní píseň.

Anastacia má dva sourozence, starší sestru Shawn a mladšího bratra Briana. V roce 2007 se v Mexiku provdala za svého bodyguarda Wayne Newtona.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

2012 All You Can Dream
2008 Panelák (TV seriál)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
1987 French and Saunders (TV seriál)

Dokumentární

2007 Concert for Diana (koncert)
2006 Anastacia: Live at Last (koncert)
2004 95.8 Capital FM's Party in the Park for the Prince's Trust 2004 (koncert)
2002 I Love the '80s (TV seriál)
2001 Elton John: Greatest Hits (koncert)
Party in the Park 2001 (koncert)
Pavarotti & Friends for Afghanistan (koncert)

TV pořady

2008 MTV Europe Music Awards 2008 (TV pořad)
2005 Azotea de Wyoming, La (TV pořad)
2004 X Factor, The (TV pořad)
2002 Divas: Las Vegas (TV pořad)
Nobel Peace Prize Concert (TV pořad)
RI:SE (TV pořad)
Royal Variety Performance 2002, The (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
Lorraine (TV pořad)
Nobel Peace Prize Concert (TV pořad)
Star Academy (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1999 Late Late Show with Craig Kilborn, The (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1981 Wetten, dass..? (TV pořad)
1980 Verstehen Sie Spaß? (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Anastacia - Stupid Little Things (hudební videoklip)
2005 Heavy on My Heart (hudební videoklip)
Pieces of a Dream (hudební videoklip)
2004 Anastacia - Left Outside Alone (hudební videoklip)
Anastacia - Sick and Tired (hudební videoklip)
Anastacia: The Video Collection (hudební videoklip)
Welcome to My Truth (hudební videoklip)
2003 One Day in Your Life (hudební videoklip)
2001 Anastacia - Paid My Dues (hudební videoklip)