foto

John Crowley

  • nar. 1969
    Cork, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Crowley (1969, Cork, Velká Británie) studoval filozofii na University College Cork a v rodném Irsku se etabloval jako divadelní režisér. Své režisérské aktivity promítl i na prkna londýnského Royal National Theatre. V roce 2000 natočil pro televizi krátký film podle Samuela Becketta Come and Go a s divadelním autorem a scenáristou Markem O'Rowem v roce 2003 spolupracoval na kriminální tragikomedii Intermission, v níž hlavní role ztvárnili Colin Farrell a Cillian Murphy a jež mu vynesla British Independent Film Award za debut. S Dannym Boylem se v roce 2005 podílel na projektu 25 Words or Less: Director's Cut pro Britskou filmovou radu. Dále natočil televizní středometrážní snímek podle scénáře Harolda Pintera Celebration (2006). Po dramatu Chlapec A se chystá uvést do kin svůj třetí snímek Is There Anybody There? (2008) s Michaelem Cainem v hlavní roli.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2008

Režijní filmografie

2017 The Dogs of Babel
2015 Brooklyn
Temný případ (TV seriál)
Konečná stanice (S02E08)
Jiné životy (S02E05)
2013 Uzavřený kruh
2008 Je tady někdo?
2007 Célébration (TV film)
Ten kluk
2003 Intermission
2000 Come and Go (TV film)

Herecká filmografie

2010 Těžká rozhodnutí

Dokumentární

2010 Many Faces of..., The (TV seriál)
2003 Check the Gate: Putting Beckett on Film

TV pořady

2007 Xposé (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace