foto

Nick Cave

  • nar. 22.9.1957 (58 let)
    Wangaratta, Victoria, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nick Cave se narodil roku 1957 v Wangarattě (Austrálie). Otec byl učitel, a matka knihovnice. Je z venkovské rodiny, kde vyrůstal spolu se svými třemi sourozenci – Petr (1954), Tim (1952) a Julie (1959). Ve dvanácti byl vyloučen kvůli kázeňským problémům a byl poslán do internátní školy v Melbourne.

Nechal se zcela okouzlit Hardrockem sedmdesátých let. Ve 14ti založil kapelu Boys Next Door, z níž následně vznikla kapela The Birthday Patry (1980). Tehdy se Nick Cave stěhuje do Londýna, ale již rok na to se vrací zpět do Melbourne, kde kapela zažívá první úspěchy. Následně se ovšem rozpadá, a v r. 1983 zakládá Nick Cave The Bad Seeds. Zde také začíná jeho první zkouška s filmem.

Roku 1988 píše hudbu k filmu NEBE NAD BERLÍNEM (Wim Wenders) kde si také zahrál vedlejší roli. Ve stejném roce vzniká film GHOSTS...OF THE CIVIL DEAD (John Hillcoat) na kterém také spolupracuje. Hned rok na to vzniká DEATH OF A LADIES' MAN kde Nick píše jak hudbu, tak scénář. V roce 2005 měl premiéru film THE PROPOSITION, který režíroval John Hillcoat, hudbu a scénář napsal Nick Cave. Na základě této spolupráce vzniká i filmová produkce Titan Films.

V současné době pracuje Nick Cave na své nové knize, která je po jeho knihách "King Ink" a "A uzřela oslice anděla" velice očekávaná.

Caroline "Caroline" Rogers

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

2009 Cat Piano, The
2007 Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem
1997 Rhinoceros Hunting In Budapest
1991 Johnny Suede
1990 IDn4
1988 Ghosts... of the Civil Dead
1987 Kings of Independence
Nebe nad Berlínem
1983 Stadt, Die

Dokumentární

2015 Prophet's Prey
2014 Nick Cave: 20 000 dní na Zemi
2012 The United States of Hoodoo
2011 Autoluminescent: Rowland S. Howard
2009 No Wave - Underground '80: Berlin - New York (TV film)
2007 Abattoir Blues Tour, The (koncert)
Great Australian Albums (TV seriál)
The Old, Weird America: Harry Smith's Anthology of American Folk Music
2006 Glastonbury
2005 Leonard Cohen: I'm Your Man
NotNa
Work of Director Anton Corbijn, The
2004 Musikprogrammet - programmet om musik (TV seriál)
2003 Blues (TV seriál)
Myth, The
Soul of a Man, The
2002 Jonas at the Ocean
Spinning Around: The Kylie Minogue Story (TV film)
2001 If I Should Fall From Grace: The Shane MacGowan Story
Nick Cave and the Bad Seeds: God Is in the House (koncert)
Where Was I?
1997 Tracks
1995 Music of Kurt Weill: September Songs, The (TV film)
1994 Freaks, Nerds & Weirdos (TV film)
Haut - Sweat, Die (koncert)
Jonas in the Desert
1992 Live at the Paradiso (koncert)
1990 Road to God Knows Where, The
1988 Dandy

TV pořady

2011 VICE Meets (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
2003 4Pop (TV pořad)
1992 Later with Jools Holland (TV pořad)
1984 Musik Convoy (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Nick Cave - Jubilee Street (hudební videoklip)
Nick Cave & The Bad Seeds - Higgs Boson Blues (hudební videoklip)
2008 Nick Cave & The Bad Seeds - More News from Nowhere (hudební videoklip)
2005 Work of Director Jonathan Glazer, The (hudební videoklip)
2001 Nick Cave & The Bad Seeds - Fifteen Feet of Pure White Snow (hudební videoklip)
1998 Nick Cave & the Bad Seeds: The Videos (hudební videoklip)
1996 Nick Cave & The Bad Seeds - Henry Lee (hudební videoklip)
1995 Nick Cave and the Bad Seeds feat. Kylie Minogue: Where the Wild Roses Grow (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2005 Work of Director Jonathan Glazer, The (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(684)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace