foto

Míra Nosek

  • nar. 1.2.1978 (39 let)
    Jilemnice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Český herec, narodil se v roce 1978. Jeho divadelní kariéra začala už v dobách studia na gymnáziu v Semilech, po jeho absolvování vystudoval brněnskou JAMU. Tam se poprvé ocitl před televizní kamerou v miniroli kuchaře v televizní pohádce O bojácném Floriánovi, zároveň hostoval v Národním divadle v Brně.

Po skončení studia získal v roce 2000 angažmá v Moravském divadle v Olomouci a zároveň natočil svůj první film - písničkový retrofilm Rebelové. O rok později z divadla odešel a stal se hercem na volné noze. V následujících letech působil v řadě divadel v České i Slovenské republice: Stavovské divadlo Praha (Večer tříkrálový), Národní divadlo Brno (Zámek), Dětské divadlo Polárka Brno (Sněhová královna), divadlo Husa na provázku (Kabaret Jarry, kabaret Brecht, Babička, Škola šašků), kde působil od roku 2003 až do roku 2006. Kromě toho ztvárnil v tomto divadle různé postavy i ve hrách: Švejk a husa, Hvězdy nad Baltimore, Cult Fiction II. - Vraždy v ulici Morgue, Revizor. Diváci na Slovensku ho měli možnost vidět v inscenaci Divadla Aréna Tattoo a v divadle Nová scéna v divadelní verzi filmu Rebelové.

Účinkoval také v řadě celovečerních filmů: Útěk do Budína, Post Coitum, Milenci a vrazi, Román pro ženy, Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště, Účastníci zájezdu, Bathory, Hostel II., ale také v mnohých televizních filmech české i zahraniční koprodukce nebo v televizních seriálech (Četnické humoresky).

Od roku 2006 působí v Městských divadlech pražských (Na východ od ráje, Anna Karenina, Šakalí léta) a hostuje v Plzni v inscenaci Kniha džunglí.

Zdroj: presskit k filmu Bathory

Herecká filmografie

Filmy

2017 Čertoviny
Roots in Ego
Úkryt v zoo
Zemřít šťastný
2016 Prázdniny v Provence
Řachanda
Sezn@mka
2015 Dítě číslo 44
Lovci a oběti
Operátor
2014 Stopy života - Poslední sbormistr (TV film)
2012 Láska je láska
Stín smrtihlava (TV film)
2011 Saxána a Lexikon kouzel
2010 Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2009 Smyčka (TV film)
Veni, vidi, vici
Vetřelci a lovci: Zrozen bez porodu (TV film)
Ženy mého muže
2008 Bathory
Bez tváře (TV film)
Kuličky
2007 Roming
2006 Boží pole s. r. o. (TV film)
Poslední vlak
Účastníci zájezdu
2005 Černá karta (TV film)
Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
Kočičí princezna (TV film)
Nadměrné maličkosti: Milovníci aneb Naprosto nevydařené rande (TV film)
Oběti: Hadí tanec (TV film)
2004 Milenci a vrazi
Post Coitum
Román pro ženy
2003 Městečko
2002 Sen
Udělení milosti se zamítá (TV film)
Útěk do Budína
2001 Rebelové
1999 O bojácném Floriánkovi (TV film)

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dopis se záhrobí (E09)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Mejdan pro Aleše (S03E44)
Zákeřná nemoc (S03E43)
Nejlepší kámoška (S03E39)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 3 (S01E03)
další epizody (4)
Na vodě (TV seriál)
Svět patří těm... (E04)
Notebook (E03)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Slepé střevo (S02E27)
Pokusy a omyly (S02E18)
Všechno je jinak (S02E12)
další epizody (17)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Zločiny na pokračování (S01E15)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Cigaretový kouř (S01E08)
Reportérka (TV seriál)
Nad první kauzou (E01)
2013 České století (TV seriál)
Veliké bourání (1918) (E01)
Špačkovi v síti času (TV seriál)
Kompas pro tatínka (E16)
Na útěku (E10)
Ředitel Bohumilius I. (E09)
další epizody (6)
Vyprávěj (TV seriál)
Něco končí, jiné začíná (S05E22)
Dobrý skutek (S05E21)
Tsunami (S05E20)
další epizody (23)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Civilka (S04E15)
The Rolling Stones (S04E14)
Sbohem, babičko (S04E13)
další epizody (27)
Život je ples (TV seriál)
2011 Vyprávěj (TV seriál)
Chmelová brigáda (S03E14)
Osmdesátiny (S03E13)
Burza (S03E12)
další epizody (14)
2010 Vyprávěj (TV seriál)
Šok! (S02E16)
Charta 77 (S02E15)
Vánoce (S02E14)
další epizody (24)
2009 Poste restante (TV seriál)
Proč bychom se netopili (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Bonboniéra (S01E18)
Silvestr (S01E17)
Vánoce (S01E16)
další epizody (18)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Místo v životě (TV seriál)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Slavnost (S02E13)

Dokumentární

2009 Film o seriálu Poste restante (TV film)
Film o seriálu: Vyprávěj (TV film)
2004 Pre coitum filmu: Post Coitum (TV film)

TV pořady

2016 Barrandovský Silvestr 2016 (TV pořad)
Pevnost Boyard (TV pořad)
2015 Cesta kolem světa za 60 dní (TV pořad)
Cibulkova zábavná tajenka (TV pořad)
Joystick (TV pořad)
2013 Kurňa, co to je? (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
Živě z PALLADIA (TV pořad)
2012 7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Vrabci v hrsti (TV pořad)
2009 Duety... když hvězdy zpívají (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 James Cole - Orfeus (hudební videoklip)
2015 Zakázaný ovoce - Zastávka na znamení (hudební videoklip)
2011 Tereza Kerndlová - Přísahám (hudební videoklip)
2008 Děda Mládek Illegal Band: Bobr (hudební videoklip)
2007 O5 & Radeček: O půl pátý (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace