foto

Jared Harris

  • nar. 24.8.1961 (54 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jared Harris se narodil 24. srpna 1961 v Londýně, jako jeden ze tří synů herce Richarda Harrise a jeho první manželky, velšské herečky Elizabeth Rees-Williamsové. Studoval drama a literaturu na Duke University. Po studiu se stal členem Royal Shakespeare Company.

Jeho kariéra započala rolí ve filmu AKCE RACHEL, který byl mimo jiné i režijním debutem jeho bratra Damiana. Následovali vedlejší role v mnoha snímcích, za pozornost stojí například POSLEDNÍ MOHYKÁN, TAKOVÍ NORMÁLNÍ ZABIJÁCI, nebo MRTVÝ MUŽ. Jeho první velkou rolí se stala postava Andyho Warhola ve filmu STŘELILA JSEM ANDYHO WARHOLA. Poté si zahrál větší role například ve filmu SUNDAY s Davidem Suchetem v hlavní roli, nebo ve filmu B-MONKEY. Mezi jeho největší role patří film MY DVA z roku 2000, kde skvěle ztvárnil Johna Lennona a také role“umělce“ve filmu IGBY.

Harris se v roce 2003 oženil s herečkou Emilii Fox, se kterou se seznámil, když společně účinkovali v divadelní hře Les Liaisons Dangereuses. V roce 2010 se však rozvedli.

Kryštof "deadboy" Švec

Herecká filmografie

2016 Allied
Certain Women
The Crown (TV seriál)
The Last Face
2015 Baby, Baby, Baby
Krycí jméno U.N.C.L.E.
Poltergeist
2014 Pompeje
Škatuláci
Tichý experiment
2013 Mortal Instruments: Město z kostí
Paganini: The Devil's Violinist
2012 Lincoln
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Commissions and Fees (S05E12)
The Other Woman (S05E11)
Christmas Waltz (S05E10)
Signal 30 (S05E05)
Tea Leaves (S05E03)
další epizody
2011 Sherlock Holmes: Hra stínů
2010 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Tomorrowland (S04E13)
Blowing Smoke (S04E12)
Hands and Knees (S04E10)
The Summer Man (S04E08)
Waldorf Stories (S04E06)
další epizody
Těžká rozhodnutí
The Ward
2009 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Shut the Door. Have a Seat (S03E13)
The Grown-Ups (S03E12)
The Color Blue (S03E10)
Seven Twenty Three (S03E07)
Guy Walks Into an Advertising Agency (S03E06)
další epizody
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
Prokletí
2007 Záhady Sally Lockhartové - Stín na severu (TV film)
32A
2006 Cashback
Puč (TV film)
Žena ve vodě
2005 Až na konec světa (TV seriál)
Ta známá Bettie Page
2004 Resident Evil: Apokalypsa
2003 Líbí se mi co děláš
Sylvie
To druhé Boleynovic děvče (TV film)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Four Reasons
Igby
Loutka
Mr. Deeds - Náhodný milionář
2001 Parfém
2000 Ať žijí Beatles (TV film)
Shadow Magic
Toreador zkázy
Zab tu mrchu!
1999 Lush
Weekend, The
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1998 B. Monkey
Lulu na mostě
Štěstí
Trans
Ztraceni ve vesmíru
1997 Čínský hlavolam
Den otců
Sunday
White Lies
1996 Gold in the Streets
Quentin Carr
Střelila jsem Andyho Warhola
1995 Machři
Mrtvý muž
Smoke
Vztek
1994 Nadja
Takoví normální zabijáci
1992 Bdělé oko veřejnosti
Navždy a daleko
Poslední Mohykán
1991 Women & Men 2: In Love There Are No Rules (TV film)
1989 Akce Rachel

Dokumentární

2009 Curious Birth of Benjamin Button, The
2003 Igby Goes Down: In Search of Igby

TV pořady

2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 American Cinematheque Tribute to Robert Downey Jr, The (TV pořad)

Režijní filmografie

2015 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Time & Life (S07E11)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace