foto

Milla Jovovich

  • nar. 17.12.1975 (41 let)
    Kyjev, Ukrajina, Sovětský svaz
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Maminka byla ruská herečka Galina Loginovova a otec jugoslávský lékař Bogdanovič Jovovič. V pěti letech se s rodiči odstěhovala do Sacramenta v Kalifornii. Na škole jí dávali znát její východní původ a přesvědčovali ji, že nikdy nebude jako oni . V mládí se hodně věnovala hudbě - hrála na klavír a kytaru. Její kariéra odstartovala v 11. letech, kdy se díky skvělým fotografiím dostala do modelingové agentury Prima. Poprvé se objevila na titulní stránce italského módního časopisu Lei, a poté měla šest stránek ve Franch fashion magazine. Poté získala několik menších rolí v televizních seriálech Ženatý se závazky a Parker Lewis nemůže prohrát. Dále způsobila značný rozruch v reklamní kampani na Guess Jeans, v níž využili její stylizace jako dětsky svůdné Lolity. Následovala filmová dráha. Poprvé si zahrála v dramatu Spojení dvou měsíců Two Moon Junction (1988), ale výrazněji na sebe upozornila ve filmu Návrat do Modré Laguny Return to the Blue Lagoon (1991).

Z Kalifornie odjela do Londýna, kde se rozhodla dobýt svět jako zpěvačka. Přes skepsi se Milla v hudebním světě podařilo prosadit. Když v osmnácti letech vydala první desku The Divine Comedy (Božská komedie), musela i hudební kritika uznat, že v té Mille opravdu kus zpěvačky je. Ve sci-fi Pátý Element (1997) si pod vedením režiséra Lucasa Bessona zahrála dokonalou bytost. Tento film, kde si zahrála s Bruce Willisem pro ni byl zlomový nejen v její kariéře, ale i soukromém životě, neboť spojila život s Bessonovým. Díky jejímu vztahu s Bessonem si mohla zahrát hlavní roli v historickém filmu Johanka z Arku (1999). V dramatickém příběhu o přátelství, zradě, žalu a síle lásky The Million Dollar Hotel (2000) si zahrála s Melem Gibsonem. O rok později se objevila v komedii Zoolander. Další hlavní roli získává v akčním scifi Resident Evil (2002) v roli členky elitního komanda, které dostává úkol izolovat smrtící virus. Milla dokázala uspět jako modelka, zpěvačka a herečka čímž si vydobyla obdiv miliónů fanoušků.

Pavel "maxi6" Petr

Herecká filmografie

2016 Resident Evil: Poslední kapitola
Winter Queen, The
Zoolander No. 2
2015 Barely Famous (TV seriál)
Poslední přežije
Savva: Srdce bojovníka
2014 Cymbeline
2012 Resident Evil: Odveta
2011 Bringing Up Bobby
Tři mušketýři
Tváře v davu
Vykrutasy
2010 Dirty Girl
Past
Resident Evil: Afterlife
2009 Čtvrtý druh
Dokonalý únik
2008 Přestřelka v Palermu
2007 Resident Evil: Zánik
5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
2006 Ráže .45
Ultraviolet
2005 Trailer for a Remake of Gore Vidal's Caligula
2004 Resident Evil: Apokalypsa
2002 Dvě na jednoho
Hra o čas
Loutka
Resident Evil
2001 Zoolander
2000 Million Dollar Hotel
Vykoupení
1999 Johanka z Arku
1998 Nejlepší hráč
1997 Pátý element
1993 Omámení a zmatení
1992 Chaplin
Kuffs
1991 Návrat do Modré laguny
1988 Night Train to Kathmandu, The (TV film)
Spojení dvou měsíců
1987 Ženatý se závazky (TV seriál)

Dokumentární

2011 Film o filmu: Tři mušketýři ve 3D
2010 Blood Into Wine
2008 Band of the Sand: Actors Unite
Beyond Raccoon City: Unearthing 'Resident Evil: Extinction'
Players: The Cast of 'Extinction', The
2002 HypaSpace (TV seriál)
Making and Meaning of 'We Are Family', The
Playing Dead: 'Resident Evil' from Game to Screen
1991 Teen Vid II

TV pořady

2015 Bitva playbacků (TV pořad)
2012 Evening Urgant (TV pořad)
Módní styl hvězd (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2003 4Pop (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace