foto

Vlado Hajdu

  • nar. 5.8.1963 (52 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vladimír Hajdu, přezdívaný Ady Hajdu, se narodil 5. srpna 1963 v Bratislavě. V roce 1987 absolvoval herectví na VŠMU v Bratislavě. Zapsal do povědomí diváků ještě jako posluchač VŠMU. Spolu s hercem Romanem Luknárem absolvoval půlroční stáž v Madridu na Královské akademii dramatických umění. Byl jedním z trojice absolventů (Hajdu, Luknár, Krempaský), jejichž inscenace přešly díky suverénním hereckým výkonům spontánně na profesionální scény (Confortésův Maraton a Beckettovo Čekání na Godota).

Obě představení se včlenila v roce 1990 do repertoáru Korza ´90, ale čerství absolventi herectví se stali členy hereckého souboru nově vytvořeného Korza až o něco později. Vladimír Hajdu na sebe upozornil hravou spontánností a nespoutaným nápaditým smyslem pro humor. V letech 1987–1990 byl hercem Divadla pro děti a mládež v Trnavě a od roku 1990 je členem divadla Astorka – Korzo ´90.

Vladimír Hajdu potvrdil svoje herecké postavení a etabloval se v hereckém souboru jako mnohotvárný herec s výrazným smyslem pro absurditu, groteskní smích a sarkastické ozvláštnění všednosti. Je hercem výrazné individuality, ale i promyšlené souhry.

Bontonfilm

Herecká filmografie

2016 Dovidenia, stará mama! (TV seriál)
2015 Kolabs (TV seriál)
2014 Jak jsme hráli čáru
Krok do tmy
Verný zákazník (studentský film)
2013 Chlapi neplačú (TV seriál)
Kolonáda (TV seriál)
Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2012 Konfident
2011 Druhý život (TV seriál)
Love
2009 Tango s komármi
2008 Nestyda
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Pojistka (S03E10)
Muzika
Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
Poločas rozpadu
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
2003 Dlhá krátka noc (TV film)
Nevěrné hry
Útěk do Budína (TV seriál)
2002 Kruté radosti
Útěk do Budína
2000 Čarovala ryba, aby bola chyba... (TV film)
Chaos (TV film)
Když děda miloval Ritu Hayworthovou
Slečna Dušehojivá (TV film)
Zámok na juhu (TV film)
1999 O ľuďoch a čarodejníkoch (TV film)
Rozprávanie neznámeho človeka (TV film)
Škovránok (TV film)
1998 Amine emlékezete (TV film)
Rivers of Babylon
1997 Macocha (divadelní záznam)
1996 Prášky na spanie (TV film)
Silvánovci (TV seriál)
1995 Duchovo nájomné (TV film)
Samota lásky (TV film)
1994 Diagnóza: vajíčko (TV film)
Hra o láske a smrti (TV film)
Na krásnom modrom Dunaji
O Jankovi kľúčiarovi (TV film)
Vášnivé známosti
Vášnivé známosti 2 (TV film)
1993 Slepý Geronimo a jeho brat
Zlý žart (TV film)
1992 Pavilón číslo 6 (TV film)
Romulus Veľký (TV film)
1991 Havran (TV film)
Lorenzaccio (TV film)
Škvrny na slnku (TV film)
Štúrovci (TV seriál)
Výpravca holubov (TV film)
1990 Memento (TV film)
Piata pečať (TV film)
Zelený papagáj (divadelní záznam)
1989 Chodník cez Dunaj (TV film)
Prstienky z kukučiny (TV film)
1988 Mercadet (TV film)
Mesto Anatol (TV film)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
Mahulena, zlatá panna
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Chlapec do náručia (TV film)
1985 Kára plná bolesti
Návrat (TV film)
Štvrtá hlava draka (TV film)

Dokumentární

2010 Zdi jsou vysoké a tlusté (TV film)

TV pořady

2015 Od veci (TV pořad)
2014 Čo ja viem (TV pořad)
CHART SHOW (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2011 Legendy popu (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
Partička (TV pořad)
Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
2008 Skvelý deň (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2005 Opposite Sex (TV pořad)
2003 Inkognito (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace