foto

Ľubomír Paulovič

  • nar. 7.11.1952 (64 let)
    Prašice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pôsobil v Divadle SNP v Martine, v Slovenskom národnom divadle a ako umelecký šéf činohry DJGT vo Zvolene. Okrem herectva sa venuje divadelnej a televíznej réžii. V STV režíroval filmy Maškaráda, Pod agátmi či Zuzka Turanová. Diváci ho však vnímajú predovšetkým ako vynikajúceho filmového a televízneho herca: Otec, Noční jazdci, Pásla kone na betóne, Hody, Lepšie je byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý, ...kone na betóne, Peacemaker, Ako divé husi, Záchranári, Konečná stanica či Ticho.

Zdroj: Forza Production House

Herecká filmografie

Filmy

2017 Perinbaba 2
Wedding Day
2015 LENI (divadelní záznam)
Prorok Štúr a jeho tiene (divadelní záznam)
2014 Chrobák v hlave (divadelní záznam)
Premiér (studentský film)
2012 Do You Love Me? (studentský film)
Martin a Venuše
2011 Mŕtvola musí zomrieť
Výstrel navyše (TV film)
2010 Kajínek
Legenda o létajícím Cypriánovi
Orest z rodu čarodejníkov (TV film)
2009 Nedodržený slib
Pokoj v duši
Ženy mého muže
3 sezóny v pekle
2006 Ábelův černý pes (studentský film)
2005 Rajónové blues (TV film)
Ticho (TV film)
2004 Konečná stanice
Zůstane to mezi námi
2000 Ako divé husi (TV film)
1999 Carův kurýr (TV film)
1998 Knieža (TV film)
1997 Peacemaker
1996 Starožitné zrkadlo (TV film)
1995 Antigona v New Yorku (TV film)
Divadelná komédia (divadelní záznam)
...kone na betóne
Medzihra (TV film)
Pod agátmi (TV film)
1994 Dvadsaťštyri hodín zo života istej ženy (TV film)
Na krásnom modrom Dunaji
Sny podľa Renoira (TV film)
1993 Podozrenie (TV film)
Zurvalec (TV film)
1992 Chaos (divadelní záznam)
Lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný
1991 Gemini (TV film)
Mário, zapískaj...! (TV film)
Ružová Anička (TV film)
1990 Celý deň obchádzam panelák (TV film)
Nežiadúci účinok (TV film)
1989 Kráľovstvo kaluží (TV film)
Nastúpiť na svoj vlak (TV film)
Počkaj ma v parku (TV film)
Rabaka
Reverend (TV film)
Svätopluk (TV film)
1988 Letiace tiene (TV film)
O Džaudarovi a jeho bratoch (TV film)
Peter a Pavel (divadelní záznam)
Príbeh písacieho stroja (TV film)
Samo, kupec a kráľ (TV film)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
Hody
Juro Jánošík (TV film)
Kto ste, Jozef Gabčík? (TV film)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
1985 Mladší brat (TV film)
1984 Búrka (TV film)
Dom pod morušou (TV film)
Jazda na spiacom obrovi (TV film)
Kto chce získať princeznú (TV film)
Múdry Maťko a blázni (TV film)
Právom lásky (TV film)
Profesionál života (TV film)
Stalo sa v našom mestečku (TV film)
V bludisku pamäti
1983 Barbari (divadelní záznam)
Kľúče od mesta (TV film)
Kozubovci (TV film)
Letný strom radosti
Radikální řez
1982 Clavijo (TV film)
Cukor (TV film)
Chlapec a husle (TV film)
Najkrajší kvet (TV film)
Obyčajný príbeh (TV film)
Pásla kone na betóne
Predohra v moll (TV film)
Sůl nad zlato
1981 Bičianka z doliny (TV film)
Noční jezdci
Otec
1980 Anonym (TV film)
Karline manželstvá
O dievčine Rozprávočke (TV film)
Pomocník (divadelní záznam)
1979 Ako listy jedného stromu (TV film)
Hra na telo
Monsieur Batmanov (TV film)
Tri svadby (TV film)
Tuctové dievča (TV film)
Vynes na horu svoj hrob (TV film)
1978 Já jsem Stěna smrti
Kocúrkovo (divadelní záznam)
Kristína (TV film)
1976 Postup (TV film)
Rok má šesť dní (TV film)
1975 Pani Heléne (TV film)
1974 Studené podnebie (TV film)

TV seriály

2017 Prázdniny (TV seriál)
2015 Kolabs (TV seriál)
Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Svět podle Evelyn (TV seriál)
2014 Divoké kone (TV seriál)
Doktori (TV seriál)
2013 Klan (TV seriál)
Kolonáda (TV seriál)
2012 Pod povrchem (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
2009 Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
2003 Záchranáři (TV seriál)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Rekonstrukce (S01E07)
Chlapec a pes (TV seriál)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Volanie vetra (E06)
Kamenné labute (E05)
Okná dokorán (TV seriál)
1985 Materské znamienko (TV seriál)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Hromy divo bijú (E06)
Augustové dni (E05)
Vynálezy hodinára Aurela (TV seriál)
1980 Na baňu klopajú (TV seriál)

Dokumentární

1987 Labyrint (TV seriál)

TV pořady

2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2006 Portrét (TV pořad)
1992 Hudba je len jedna (TV pořad)
1985 Každý si rád zaspieva... (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1995 Pod agátmi (TV film)
Zuzka Turanová (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace