foto

Krzysztof Kowalewski

  • nar. 20.3.1937 (79 let)
    Varšava, Polsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Krzysztof Kowalewski, polský herec narozený 20. března 1937 roku v Varšavě. Matka Elżbieta byla známou herečkou židovského původu, jeho otec Cyprian důstojníkem v polské armádě. V září roku 1939 během sovětské okupace byl Cyprian zajat a později zastřelen v zajateckém táboře v Starobielsku. Během celé války se mladý Krzystof musel ukrývat právě kvůli  židovskému původu. Po válce navštěvoval gymnázium a posléze se stal studentem na Státní divadelní škole v Varšavě, kterou úspěšně dokončil v 1960 roce.

V tom samém roce se poprvé objevil v KŘIŽÁCÍCH (1960) jako křižácký lučištník. Jako Roch Kowalski se objevil v POTOPĚ (1974) režiséra Hoffmana. Z jeho dalších rolí lze vyměnit roli policisty v polské komedii NIE MA RÓŻY BEZ OGNIA (1974) či bohémský šlechtic Onufry Zagłoba, horlivě bránící Polsko před tureckou invazí  v trilogii Henryka Sienkiewicze OGNIEM I MIECZEM (1999).V novějších snímcích se objevil například v KARIERA NIKOSIA DYZMY (2002) nebo MENŠÍ ZLO (2009). 

Jeho první manželkou se v 60. letech stala kubánská tanečnice Vivian Rodriguez. Manželství trvalo pouhé tři roky, kdy Vivian odjela do Paříže. Z tohoto vztahu pochází rovněž jeho syn Wiktor. Od roku 2002 Kowalewski žije s herečkou Agnieszkou Suchorou, s kterou má  dceru Gabrielu. Krzysztof Kowalewski byl rovněž vyznamenán Řádem Polonia Restitua za zásluhy v oblasti umění (2002).

Darek "Endavour" Szarowski

Herecká filmografie

2009 Esterhazy
Menší zlo
Złoty środek
2008 Serce na dłoni
2007 Ryś
2006 Dublerzy
2004 Nigdy w zyciu!
2003 Daleko od noszy (TV seriál)
Král Ubu
2002 Kariera Nikosia Dyzmy
Krol przedmiescia (TV seriál)
Szpital na perypetiach (TV seriál)
2001 Pouští a pralesem (TV film)
2000 Adam i Ewa (TV seriál)
Musisz życ
1999 Na dobre i na złe (TV seriál)
Ohněm a mečem
Operacja "Koza"
Palce lizać (TV seriál)
Všichni moji blízcí
Wszystkie pieniądze świata (TV seriál)
1998 Spona
Zloto dezerterów
1996 Horror w Wesolych Bagniskach
1995 Nic směšného
1993 Czlowiek z...
1992 1968. Szczesliwego Nowego Roku
1991 Eminent Domain
Panny i wdowy (TV seriál)
Rozmowy kontrolowane
Život za život - Maxmilián Kolbe
1990 Janka (TV film)
Janna (TV film)
1989 Janka (TV seriál)
1988 Goryl - czyli ostatnie zadanie (TV film)
1987 Cesarskie ciecie (TV film)
Misja specjalna
1986 C.k. dezertéři
Jezioro Bodenskie
Zmiennicy (TV seriál)
1985 Milosc z listy przebojów
Zabawa w chowanego (TV film)
1983 Jesli sie odnajdziemy
Léta dvacátá, léta třicátá
1982 Wyjscie awaryjne
1981 Maskot
Milosc ci wszystko wybaczy
Wielka majówka
1980 Závistivec
1979 Igraszki z diablem (TV film)
Kung-Fu
Skradziona kolekcja
1978 Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz
Rodina Lešniewských (TV seriál)
1977 Czy jest tu panna na wydaniu (TV film)
1976 Brunet přijde po setmění
Wakacje (TV seriál)
Znaki szczególne (TV seriál)
1975 Grzech Antoniego Grudy
Konec prázdnin
Urodziny Matyldy
1974 Gniazdo
Godzina szczytu
Nie ma róży bez ognia
Potopa
1973 Lazaret neznámeho vojína
Po stopách tajemství
Z druhé strany duhy
1972 Uciec jak najblizej
1969 Urzad (TV film)
Zbrodniarz, który ukradl zbrodnie
1966 Maryška a Napoleon
Místo pro jednoho
Úřad
1965 Pingwin
1963 Zbrodniarz i panna
1962 Dwaj panowie 'N'
1961 Duben
1960 Křižáci

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace