foto

Richard Stanke

  • nar. 12.1.1967 (49 let)
    Šaľa, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Ako študent som mal niekedy pocit, že musím žiť bohémskym životom.“

Hral už ako dieťa. „Dá sa povedať, že som hral od malička. Bavilo ma to, nemal som pocit, že je to vec, do ktorej ma niekto núti.“ Študoval na Vysokej škole múzických umení, odbor herectvo. Je dlhoročným členom Činohry Slovenského národného divadla, no rád si odskočí i do iných divadiel alebo pred televíznu kameru. Okrem herectva sa venuje aj dabingu. Prvý raz daboval už keď mal sedem rokov.

K najznámejším inscenáciám a filmom, v ktorých účinkoval patrí DIEVČA Z JAZERA (1978), KÚZELNÉ MESTEČKO (1982), ALŽBETIN DVOR (1986) či O DVE SLABIKY POZADU (2004). Predstavil sa aj v seriáloch ZBOROVŇA (1999), RODINNÉ TAJOMSTVÁ (2005) a ORDINÁCIA V RUŽOVEJ ZÁHRADE (2007). Objavil sa tiež v zábavnej improvizačnej relácii PARTIČKA (2009).

Rastislav "Raro" Hliva

Herecká filmografie

2016 Hvězdný taxik
2015 Chronos (studentský film)
Polnočná omša (divadelní záznam)
Wilsonov
2014 Neviditelní (TV seriál)
Sviňa (studentský film)
2013 Zem je guľatá (studentský film)
2012 Horúca krv (TV seriál)
Policajti z centra (TV seriál)
SME v háji (TV seriál)
Tygři ve městě
Ve stínu
2011 Hoď svišťom (TV seriál)
Lokal TV (TV seriál)
Výstrel navyše (TV film)
Zita na krku (TV seriál)
2009 Protektor
Ženský zákon (divadelní záznam)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Profesionáli (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Mafstory (TV seriál)
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
2004 O dve slabiky pozadu
2003 Záchranáři (TV seriál)
2001 Vadí nevadí
2000 Chaos (TV film)
Slečna Dušehojivá (TV film)
Vyhnanci
Zámok na juhu (TV film)
1999 Fiaker číslo 21 (TV film)
Zborovňa (TV seriál)
1997 Blúznenie srdca a rozumu (TV film)
Celý muž (TV film)
Návraty z neskutočna
1995 Advent (TV film)
1994 Na krásnom modrom Dunaji
1993 Bakchus (TV film)
1991 Diabol vo Francúzsku (TV film)
1989 Obyčajný špás
Pani Berta Garlanová (TV film)
Pohotovosť (TV film)
Zázrak svätého Vitalija (TV film)
1988 Exemplárny prípad (TV film)
O láske a slávikoch (TV film)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
1982 Kúzelné mestečko (TV seriál)
Plač pre syna (TV film)
Slávne dievčatko (TV film)
1981 Stratená melódia (TV seriál)
1980 Pomsta mŕtvych rýb
Sivá hmla (TV film)
Snehuliaci (TV film)
1979 Frajeri a frajerky (TV film)
1978 Dievča z jazera
1977 Keby skriňa bola oknom (TV film)
Novinárske rozprávky (TV seriál)
Popleta (TV film)
Volám sa Tina (TV film)

Dokumentární

2010 Zdi jsou vysoké a tlusté (TV film)

TV pořady

2014 Čo ja viem (TV pořad)
Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
Slávik 2011 (TV pořad)
2011 Kto hovorí pravdu? (TV pořad)
Let‘s Silvester 2011 (TV pořad)
2010 Slnko v sieti 2010 (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
Mini Talent show (TV pořad)
Partička (TV pořad)
2007 Hit storočia (TV pořad)
2004 Lampa (TV pořad)
2002 Večer plný secesie (TV pořad)
1973 Ma-tel-ko (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace