foto

Jaroslav Kepka

  • nar. 14.8.1935 (80 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ačkoliv tento herec křehké postavy, ale podmanivého hlasu působí ve své profesi více než 50. let neměl do dnešního dne ve filmové biografii žádný záznam. Možná je to tím, že více než u filmu dostal více příležitostí na divadelních prknech, v televizi a dabingu. Je strýcem herce a režiséra Ondřeje Kepky, jeho švagrovou je herečka Gabriela Vránová.

Pražskou DAMU absolvoval ve třídě Prof. Miloše Nedbala. 2 roky působil v Divadle J.K.Tyla a od r. 1962 dodnes je členem hereckého souboru Divadla na Vinohradech. K nejvýznamnějším inscenacím, na kterých se výrazně podílel, patří Válka s mloky (K. Čapek - P. Kohout), Zámek (I. Klíma), Náměstek (R. Hochhuth), Nanebevstoupení Sašky Krista (F. Pavlíček), Krysař (V. Dyk), Ubohý vrah (P. Kohout), Dvanáctá noc (Večer tříkrálový, W. Shakespeare) - role klaun Feste). V současné době excesluje zejména v rolích Hauk - Šendorfa ve Věci Makropulos a Kustoda ve Zkoušce orchestru.

Jednou z prvních rolí ve filmu je mladý policista ve filmu KDO CHCE ZABÍT JESSII (1966) a pak role fintítka v NESMRTELNÉ TETĚ (1993). Hodně příležitostí dostal zejména v televizi. Kdo by si nepamatoval jeho roli profesora Buchálka v seriálu KONEC VELKÝCH PRÁZDNIN (1996).

Jeho dabingové kvality byly oceněny prestižní cenou Františka Filipovského v r. 2003. Jeho vzpomínky Perličky od mikrofónu si můžete přečíst na http://www.televize.cz/scripts/detail.php?id=13717.

Jiří "jahtip" Piťha

Herecká filmografie

2011 Saxána a Lexikon kouzel
2008 Bekyně mniška (TV film)
2006 Malé velké gatě (TV film)
To horké léto v Marienbadu (TV film)
2005 Černá karta (TV film)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Nadměrné maličkosti: Léčba neklidem (TV film)
2003 Lakomec (TV film)
2001 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
1998 Jacobowski a plukovník (divadelní záznam)
Ostuda (TV film)
1997 Arrowsmith (TV seriál)
Čas jeřabin (TV film)
Rumplcimprcampr (TV film)
1996 Hospoda (TV seriál)
Chladné srdce (TV film)
Kouzelný měšec
O třech rytířích, krásné paní a lněné kytli
1995 Tvůj svět (studentský film)
1994 Bezvousák a princezna Kamila (TV film)
Konec velkých prázdnin (TV seriál)
Laskavý divák promine (TV seriál)
Misie (TV film)
O zvířatech a lidech (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Konec básníků v Čechách
Nesmrtelná teta
1992 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Život a dílo skladatele Foltýna (TV film)
1991 Honorární konzul (TV film)
Šťastlivec Sulla (TV film)
1990 Sněhurčino polepšení (TV film)
Trojlístek (TV seriál)
Třináctery hodiny (TV film)
Ukradený kaktus (TV film)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
1988 Bronzová spirála (TV film)
My se vlka nebojíme (TV film)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
Strom pohádek: Divoké labutě (TV film)
To nám byl čert dlužen (TV film)
1987 Děvče za všechny peníze (TV film)
O Háderunovi a víle Elóře (TV film)
Strom pohádek (TV seriál)
Viktor Veliký (TV film)
1986 Panoptikum města pražského (TV seriál)
1985 O Honzovi a princezně Dorince (TV film)
Psí povídání (TV seriál)
Slavné historky zbojnické (TV seriál)
1984 Berete se dobrovolně? (TV film)
Mykolko - hop! (TV film)
Rumburak
1981 Královna bludiček (TV film)
Nová dvojpohádka z lesa (TV film)
1980 Královská hra (TV film)
1979 Bratři Kipové (TV film)
Zlaté rybičky (TV film)
1978 Černá ovce (TV film)
Smrt císaře a krále Karla IV. (TV film)
1977 Vo Brikitě (TV film)
1976 Muž na radnici (TV seriál)
Revizoři (TV film)
1974 Chytrost má děravé šaty (TV film)
Padla kosa na kámen (TV film)
Píšťalka pro dva (TV film)
Princezna Turandot (TV film)
Vražda v ulici Lourcine (TV film)
30 případů majora Zemana (TV seriál)
1973 Míša Kulička (TV seriál)
Projížďka v kočáře (TV film)
1972 Jak Anče s komtesou k modrému z nebe přišly (TV film)
Jako padlý sníh (TV film)
Lakomec (divadelní záznam)
Lev je v ulicích (TV film)
Mnoho povyku pro nic (divadelní záznam)
Morčata (TV film)
Vychovatel (TV film)
1971 Alfons Karásek v lázních (TV film)
Bakaláři (TV seriál)
Julie a Romeo
Strašidýlko Fanfulínek (TV seriál)
1970 Alexandr Dumas starší (TV seriál)
Návštěvy
1969 Učedník kouzelníka Čáryfuka (TV film)
1968 Andersenovy pohádky (TV seriál)
Maltézský sokol (TV film)
1967 Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky
O princezně, která pořád vařila (TV film)
Soud pana Havleny (TV film)
1966 Dvě z Říma (TV film)
Jak se čerti rojili (TV film)
Kdo chce zabít Jessii?
Rekův románek - vyp.
1965 Je Thierry Brévanne vinen? (TV film)
1964 Tancovačka (TV film)
1963 Kto si bez viny
Věštec
1962 Malý Bobeš ve městě
Tři chlapi v chalupě (TV seriál)
1961 Dlouhý podzimní den (TV film)
Noční host
Zítra a pozítří (TV film)
1959 Rodina Bláhova (TV seriál)
1957 Parta nezradí...?

TV pořady

1997 Úsměvy (TV pořad)
1975 Kabaret U dobré pohody (TV pořad)
1964 Půjčovna talentů (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace