foto

Veronika Jeníková

  • nar. 4.6.1964 (52 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Veronika Jeníková se narodila 4. června 1964, v Praze, Československu. Vystudovala Pražskou konzervatoř, pak strávila tři roky v angažmá v divadle v Kladně. Roku 1987 přešla do Městských divadel pražských. Nyní hraje v Divadle ABC, zde exceluje zejména v konzervačních komediích. Se svým manželem, hercem Čestmírem Gebouským, má dvě děti: Lukáše a Kamilu.

Diváci si ji poprvé všimli v dramatu POZOR, VIZITA! (1981). Další větší roli dostala v krimikomedii ROZPUŠTĚNÝ A VYPUŠTĚNÝ (1984), jako Růženka. Zahrála si i v legendárním snímku BONY A KLID (1987). Většinou ale hraje v televizi, ať už v trojdílném příběhu I VE SMRTI SAMI (2003) nebo v PANOPTIKU MĚSTA PRAŽSKÉHO (1986). Jednou z jejich posledních televizních rolí je závistivá a zatrpklá zdravotní sestra Vendulka v seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ (2005).

V současné době se zejména stará o rodinu. Nerada poskytuje rozhovory. Holduje také sportu - cvičí a lyžuje. Miluje i cestování, každý rok se snaží jet s rodinou k moři, třeba do Řecka nebo do Egypta.

Jaroslav "krib" Lopour

Herecká filmografie

2016 Hlasy za zdí
2015 Na hraně
Policie Modrava (TV seriál)
Vražedné esemesky (S01E12)
2014 Bony a klid 2
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Nepolepšitelný (TV film)
První krok (TV seriál)
2008 Bez tváře (TV film)
Fredy a Zlatovláska (TV film)
2005 Jasnovidec (TV film)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Hodný chlapec (TV film)
I ve smrti sami (TV film)
Redakce (TV seriál)
2001 Stříbrná paruka (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Loupežník (S02E12)
Když děda miloval Ritu Hayworthovou
Oběti a vrazi
1999 Ze života pubescentky (TV film)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1997 Překvapení (TV film)
Zdivočelá země (TV seriál)
1995 Artuš, Merlin a Prchlíci
Cesta peklem
Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Malostranské humoresky
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
1992 Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
1991 O třech stříbrných hřebenech (TV film)
Proč pláčeš, břízo bílá (TV film)
1990 Poslední zastávka smrt (TV film)
1989 Chtěla bych ten strom (TV film)
Kdo probudí Pindruše ...? (TV film)
Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
Uzavřený okruh
1988 Burning Secret
Cesta do krajiny Ty (TV film)
Jen ty a já (TV film)
1987 Arabesky (TV film)
Bony a klid
Panoptikum Města pražského (TV seriál)
Příběh z dovolené (E09)
Střecha nad hlavou (TV film)
Ve vlaku je šerif (TV film)
1986 Antonyho šance
Pan Pickwick (TV film)
Pohádka bez konce (TV film)
Žádost o přeložení (TV film)
1985 Černá země (TV seriál)
Jamamba (TV film)
Podivná přátelství herce Jesenia
Vodník v pivovaře (TV film)
1984 Druhý tah pěšcem
Rozpuštěný a vypuštěný
1983 Evo, vdej se!
Na semaforu zelená (TV film)
O velkém nosu (TV film)
Psí kůže (TV film)
1982 Babička se zbláznila (TV film)
Pásla kone na betóne
Tři spory: Spor dramaturga Stroupežnického (TV film)
Zelená vlna
1981 Počítání oveček (TV film)
Pozor, vizita!
1979 Brontosaurus
Housata
1978 Podej mi ruku a přestaň se bát (TV film)
1977 Jak se točí Rozmarýny

TV pořady

2012 Srdce pro děti 2012 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace