foto

Angelo Badalamenti

  • nar. 22.3.1937 (79 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento rodák z amerického New Yorku je známým skladatelem filmové hudby. Jeho hudbu můžeme slyšet v řadě filmů, v několika případech si ale Badalamenti také sám zahrál (MODRÝ SAMET A MULHOLLAND DRIVE, atd.). Na několika filmech spolupracoval jako hudebník se svým dlouholetým přítelem - režisérem Davidem Lynchem, který také režíroval oba dva zmíněné snímky. Za hudbu k filmu MULHOLLAND DRIVE byl Angelo Badalamenti oceněn dvěma Zlatými Glóby.

Z jeho další tvorby uveďme ještě alespoň THE CITY OF LOST CHILDREN, PLÁŽ nebo SEKRETÁŘKA. K těmto filmům skládal hudbu, ale neúčinkoval v nich. Má podíl i na Lynchově filmu Twin Peaks. V roce 2007 oslavil již své sedmesátiny.

Moviegod

Skladatelská filmografie

2017 Twin Peaks (TV seriál)
2015 Zlaté pobřeží
2014 Twin Peaks: The Missing Pieces
2013 Stalingrad
2012 Poslední kvartet
2011 Un baiser papillon
2010 Woman, A
2009 Revanš
2008 Na hraně lásky
2006 Rituál
2005 Pod nadvládou zla
Temné vody
2004 Evilenko
Napola: Hitlerova elita
Příliš dlouhé zásnuby
Push
2003 Nebezpečné známosti (TV seriál)
Neporažený (TV film)
V týlu nepřítele
2002 Auto Focus - Muži uprostřed svého kruhu
Cabin Fever
Darkened Room
Nepřítel
Rabbits
Sekretářka
Stroj rajské pohody (TV film)
2001 Julie Johnson
Mulholland Drive
Suspended Animation
Taková láska
2000 Piece of Eden, A
Pláž
1999 Jako dým
Miluj bližního svého
Navždy má
Příběh Alvina Straighta
Story of a Bad Boy
1997 Blood Oranges, The
Cracker (TV seriál)
Lost Highway
1995 Město ztracených dětí
1994 Hon na čarodějnice (TV film)
1993 Hotelový pokoj (TV seriál)
Nahý v New Yorku
1992 Twin Peaks
1990 Industrial Symphony No. 1: The Dream of the Broken Hearted (TV film)
Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Městečko Twin Peaks (TV film)
Podivná pohostinnost
Zběsilost v srdci
1989 Počkej do jara, Bandini
Příbuzní
Vánoční prázdniny
1987 Drsňáci netančí
Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna
Plevel
1986 Modrý samet
1974 Zákon a nepořádek

Dokumentární

2008 Looking Over: The Edge of Love
2007 Return to Twin Peaks
Secrets from Another Place: Creating Twin Peaks
Slice of Lynch, A
2002 Mysteries of Love
1995 Enfants de la cité perdue, Les

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 390)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace