foto

David Černý

  • nar. 15.12.1967 (48 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je jednou z nejvýraznějších postav české výtvarné scény 90. let. Do povědomí ho dostalo hlavně přetření smíchovského tanku na růžovo, Kůň v Lucerně, Miminka na Žižkovské věži, etc. Je také aktivní jako filmový výtvarník a herec (KNOFLÍKÁŘI, ROK ĎÁBLA) Je známým antikomunistou (S komunisty se nemluví). Na Čt uváděl pořad o současném výt. umění ARTÓZA, který byl z nepochopitelných důvodů zastaven. Stojí za, v Čechách unikátním, multikulturním prostorem Meet Factory na Smíchově.

Jindrich "absurdus" Novak

Scénografická filmografie

Herecká filmografie

2015 Fotograf
2014 Before the Sun Goes Down
Kancelář Blaník (TV pořad)
První máma (1) (S02E10)
2009 Vedlejší pokoj (studentský film)
2004 Hra (studentský film)
2003 Nadměrné maličkosti: Muž, kterého chtějí (TV film)
2002 Rok ďábla
Vetřelci v Coloradu (TV film)
1999 Praha očima...
1997 Knoflíkáři

Dokumentární

2013 Český žurnál (TV seriál)
Český žurnál: Spřízněni přímou volbou (TV film)
Hledá se prezident
Vrahem z povolání - Utrpení soudce Karla Vaše
2012 Dokument pro lidi
Rok bez Magora
2011 Cena Jindřicha Chalupeckého (TV film)
Prokládaný rozhovor o konformitě (studentský film)
2008 Vetřelci a volavky (TV film)

TV pořady

2015 Kombo (TV pořad)
2013 Artefakta (TV pořad)
Copak bych vám lhal? (TV pořad)
2002 Artóza (TV pořad)
2001 Letadlo (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1990 Události, komentáře (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace