foto

Michael Cera

  • nar. 7.6.1988 (27 let)
    Brampton, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodilý Kanaďan Michael Austin Cera, jehož příjmení v italštině znamená „vosk“ pochází z Ontaria. Jeho otec Luigi je původem z Itálie a matka Linda z Montrealu. Má starší sestru Jordan a mladší Molly. Po střední škole Heart Lake, kterou dokončil dálkově se začal hraní věnovat naplno. Když byl malý, ucházel se o roli v ŠESTÉM SMYSLU a i přesto, že ho nakonec porazil Haley Joel Osment, nemá proč litovat, v současnosti o nabídky nouzi nemá.

Může za to zejména rok 2007, kdy na sebe poprvé strhl větší pozornost. Netradiční komedie SUPERBAD nabídla pohled do života dvou teenagerů. A snímek Jasona Reitmana JUNO je příběhem o dívce v podání Ellen Page, kterou neplánovaně přivede do jiného stavu její kamarád, ztvárněný právě Cerou. Film, který poměrně nečekaně zabodoval jak u diváků tak u kritiků a dotáhl to až k několika oscarovým nominacím Michaelovi přihrála zajímavější nabídky.

První šance na práci se totiž omezovaly především na reklamy či štěky v béčkovým filmech. V roce 2002 se sice mihnul v zajímavém režijním debutu George Clooneyho MILUJTE SVÉHO ZABIJÁKA, rolička to nicméně byla vskutku mrňavá. Na lepší časy začalo svítat v roce 2003, když se několik let objevoval na televizních obrazovkách coby syn Jasona Batemana v komediálním seriálu ARRESTED DEVELOPMENT.

Škatulka prvoplánového krasavce ho rozhodně míjí, zatím se jeho role omezují na stydlivé a naivní středoškoláky, kteří se nechtěně, ale svým způsobem očekávaně ocitají v těch nejnepříjemnějších komických situacích, které si lze představit. V budoucnu ale jistě předvede, že jeho rejstřík není zdaleka tak omezený. Hraje na kytaru v kapele The Long Goodbye. Ve chvílích volna se také rád podívá na svůj nejoblíběnější film KROTITELÉ DUCHŮ. V nejbližší době se objeví v komedii Harolda Ramise s Jackem Blackem YEAR ONE či dobrodružné podívané Edgara Wrighta SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

2017 Blazing Samurai
LEGO® Batman film
2016 Sausage Party
2015 A Very Murray Christmas
Entertainment
That Dog
Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
2014 Hits
How and Why (TV film)
Žhavá láska II.
2013 Apokalypsa v Hollywoodu
Brazzaville Teen-Ager
Crystal Fairy
Gregory Go Boom
Uvnitř mé hlavy
2012 Boring Life of Jacqueline, The (TV seriál)
End of Love, The
First Look: Ultimate Teaser Trailer
Žhavá láska (TV seriál)
2010 Scott Pilgrim proti zbytku světa
2009 Mládí v hajzlu
Paper Heart
Rok jedna
2008 Childrens' Hospital (TV seriál)
Nejtajnější přání
Rande na jednu noc
2007 Drunk History (TV seriál)
Juno
Superbad
2006 Clark and Michael (TV seriál)
2005 Darling Darling
2004 Co provedla Katy (TV film)
Veronica Mars (TV seriál)
2003 Arrested Development (TV seriál)
Dluhopisy lásky (TV film)
Exit 9 (TV film)
Medvědí rodinka (TV seriál)
2002 Grubbs, The (TV seriál)
Milujte svého zabijáka
Rolie Polie Olie: The Great Defender of Fun
2001 Byl jsem krysa (TV seriál)
Dvojí život mého muže (TV film)
Pecola (TV seriál)
Rovnátka (TV seriál)
Ukradený zázrak (TV film)
Vysněný svět (TV film)
Walter a Henry (TV film)
2000 Frekvence
Ukradni ten film
Ultimate G's
1999 Gólová výměna (TV film)
I Was a Sixth Grade Alien (TV seriál)
1998 Rolie Polie Olie (TV seriál)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)
1989 Simpsonovi (TV seriál)

TV pořady

2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
17th Annual Critics' Choice Movie Awards, The (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2008 Mezi dvěma kapradinami (TV pořad)
2007 Right Now! Show, The (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

2013 Brazzaville Teen-Ager
2006 Clark and Michael (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(338)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace