foto

John Deacon

  • nar. 19.8.1951 (65 let)
    Leicester, Leicestershire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Člen legendární skupiny Queen John Richard Deacon se narodil 19. srpna 1951 v nemocnici St. Francis v Leicestru. V roce 1956 začal chodit do školy Lindon Junior School. Když mu bylo sedm dostal od rodičů svou první kytaru, červenou, plastikovou značky Tommy Steele. Otec Johna podporoval, aby převzal jeho koníčka – elektroniku, jež ho brzy opravdu okouzlila. Opravil si starý cívkový magnetofon a nahrával si hudbu z rozhlasu(Beatles, Alan Freeman).

Jako velký příznivec skupiny Beatles se John rozhodl, že se naučí hrát na kytaru a ušetřil si na ni peníze z ranní roznášky novin a dalších zaměstnání. Ve čtrnácti letech si založil svou vlastní skupinu Opposition. Jejich první vystoupení bylo v Enderby Youth Club v Leicesteru. Roku 1969 úspěšně dokončil školu a byl přijat ke studiu elektrotechniky na univerzitě v Chelsea.

Na začátku roku 1970 se John na jedné z diskoték setkal s Rogerem Taylorem a Brianem Mayem a přijal jejich nabídku hrát na basovou kytaru ve skupině Queen. Až do smrti frontmana kapely Freddieho Mercuryho v roce 1991 vydala skupina několik desítek alb, objezdila svět se stovkami koncertů a na konta členů přibývaly miliony liber. John jako jediný odmítl pokračovat ve hraní s jiným zpěvákem a proto se nové turné skupiny Queen s Paulem Rodgersem v roli zpěváka koná bez něj.

S manželkou Veronicou vychovávají šest dětí. Jeho oblíbenou herečkou je Jean Alexander, film pak Formanův Přelet nad kukaččím hnízdem, k oblíbeným nápojům patří čaj.

- "srstek" -

Herecká filmografie

1999 Queen's Greatest Flix III
1998 Queen: Greatest Flix I & II
1991 Greatest Flix II
1984 Sexy Shorts
1981 Greatest Flix (TV film)
1975 Queen: A Night in Bohemia (koncert)

Dokumentární

2015 Queen: From Rags To Rhapsody (TV film) - a.z.
2011 Queen: These Are Days Of Our Live (TV film)
2009 Pop Galerie Reloaded (TV seriál)
2007 Queen Rock Montreal & Live Aid (koncert)
Queen Rock Montreal 1981 (koncert)
2004 Queen on Fire: Live at the Bowl (koncert)
2000 Freddie Mercury: Nevýslovný příběh (TV film)
1995 Champions of the World
1992 Classic Queen
Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS Awareness, The (koncert)
Queen Live in Japan (koncert)
Queen's Greatest Hits (koncert)
1991 Queen: The Days of Our Lives (TV film)
1989 Queen - Rare Live: A Concert Through Time and Space
1988 Queen: Live at Hammersmith Odeon (koncert)
1987 Magic Years, Vol. 1, The
Magic Years, Vol. 2, The
Magic Years, Vol. 3, The
Queen v Budapešti (koncert)
1986 Queen ve Wembley (koncert)
1985 Live Aid (koncert)
Queen Live in Rio (koncert)
We Are the Champions (koncert)
1982 We Will Rock You: Queen Live In Concert (koncert)
1975 Live at the Rainbow (koncert)

Hudební videoklipy

2003 Queen: Greatest Video Hits Volume Two (hudební videoklip)
2002 Queen: Greatest Video Hits Volume One (hudební videoklip)
1999 Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael (hudební videoklip)
1992 Freddie Mercury: In My Defence (hudební videoklip) - a.z.
1991 Queen: Innuendo (hudební videoklip) - a.z.
Queen: The Show Must Go On (hudební videoklip) - a.z.
1989 Queen: Breakthru (hudební videoklip)
Queen: I Want It All (hudební videoklip)
Queen: Scandal (hudební videoklip)
Queen: The Invisible Man (hudební videoklip)
Queen: The Miracle (hudební videoklip)
1986 Queen: A Kind of Magic (hudební videoklip)
Queen: Friends Will Be Friends (hudební videoklip)
Queen: Princes of the Universe (hudební videoklip)
Queen: Who Wants to Live Forever (hudební videoklip)
1985 Greenpeace Non-toxic Video Hits (hudební videoklip)
Queen: One Vision (hudební videoklip)
1984 Queen: Hammer to Fall (hudební videoklip)
Queen: It's a Hard Life (hudební videoklip)
Queen: I Want to Break Free (hudební videoklip)
Queen: Radio Ga Ga (hudební videoklip)
1982 Queen: Back Chat (hudební videoklip)
Queen: Body Language (hudební videoklip)
Queen: Calling All Girls (hudební videoklip)
Queen: Las Palabras de Amor (hudební videoklip)
Queen: Staying Power (hudební videoklip)
1980 Queen: Another One Bites the Dust (hudební videoklip)
Queen: Flash (hudební videoklip)
Queen: Play the Game (hudební videoklip)
Queen: Save Me (hudební videoklip)
1979 Queen: Crazy Little Thing Called Love (hudební videoklip)
Queen: Don't Stop Me Now (hudební videoklip)
1978 Queen: Bicycle Race (hudební videoklip)
Queen: Fat Bottomed Girls (hudební videoklip)
Queen: Spread Your Wings (hudební videoklip)
1977 Queen: Good Old-Fashioned Lover Boy (hudební videoklip)
Queen: Tie Your Mother Down (hudební videoklip)
Queen: We Are the Champions (hudební videoklip)
Queen: We Will Rock You (hudební videoklip)
1976 Queen: Somebody to Love (hudební videoklip)
Queen: You're My Best Friend (hudební videoklip)
1975 Queen: Bohemian Rhapsody (hudební videoklip)
Queen: Love of My Life (hudební videoklip)
Queen: Now I'm Here (hudební videoklip)
1974 Queen: Killer Queen (hudební videoklip)
Queen: Liar (hudební videoklip)
1973 Queen: Keep Yourself Alive (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

1991 Queen: The Show Must Go On (hudební videoklip)
1989 Queen: The Miracle (hudební videoklip)
1986 Queen: Friends Will Be Friends (hudební videoklip)
1985 Queen: One Vision (hudební videoklip)
1984 Queen: I Want to Break Free (hudební videoklip)
1982 Queen: Back Chat (hudební videoklip)
1981 Queen & David Bowie: Under Pressure (hudební videoklip)
1980 Queen: Another One Bites the Dust (hudební videoklip)
1978 Queen: Spread Your Wings (hudební videoklip)
1976 Queen: You're My Best Friend (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace