foto

Ludacris

  • nar. 11.9.1977 (39 let)
    Champaign, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Rád bych pracoval s Eminemem, mohli bysme udělat nějakou pecku. Ale kdo ví, ještě se nestalo.“

Afroameričan Christopher Brian Bridges známý spíše pod uměleckým jménem Ludacris (Luda je třída bitevních lodí) se narodil v Illinois. Rodina se později přestěhovala do Atlanty a v té době ho otec zasvětil do hudebních žánrů od Hip Hopu až po Rock. V devíti letech začal rapovat, navštěvoval „Emerson Middle School“ a „Oak Park a River Forest High School“. V prvním ročníku potkal ovlivňujícího člověka pro jeho budoucí kariéru a to Justina Ryana Fyfea, známeho poeta. Odmaturoval na „Georgia State University.“

Během roku 2003 vyběhl do světa se singlem „Act A Fool“ ze soundtracku k 2FAST 2FURIOUS. Ve stejné době vypustil single z alba Chicken-N-Beer s názvem „P-Poppin“ (Pussy Poppin). Na albu hostovali známé tváře jako Snoop Dogg, Lil Fate, Playaz Circle a další. Spolu s Chaka Zulu je spoluzakladatel labelu Disturbing tha Peace. Prodal přes 13 milionů nahrávek jen v USA. Je rapperem s největším počtem Top 40, Top 25 a Top 10 Billboard Hot 100 Hits. CD-čka prodával i na ulici z kufru svého auta.

Objevil se ve filmech THE WASH, LIL PIMP, CRASH nebo AMERICAN HUSTLE. Je zobrazován dokonce i ve videohrách Def Jam: Fight for NY a Def Jam: Icon. V roce 2007 si odbyl svou minutku slávy v seriálu THE SIMPSONS.

V dubnu 2008 odstartoval nový business. Přinesl singapůrskou kuchyňi do svého rodného města. Je to čtvrtý restaurant svého druhu, šéfkuchař Chris Yeo vlastní ještě tři restauranty různě rozmístěných po státech. Ludacris do tohoto obchodu investoval přes milion dolarů, uvažuje o dalších dvou restaurantech.

Jan "gruvacek" Martinů

Herecká filmografie

2017 Rychle a zběsile 8
2015 Empire (TV seriál)
Jim Henson's Turkey Hollow (TV film)
Rychle a zběsile 7
2013 Rychle a zběsile 6
2011 Breakaway
Hlavně nezávazně
Rychle a zběsile 5
Šťastný Nový rok
2009 Gamer
2008 Ball Don't Lie
Max Payne
RocknRolla
2007 Santa má bráchu
Simpsonovi (TV seriál)
Jak si Kent pustil pusu na špacír (S18E22)
2006 Bros., The
2005 Malý pasák
Rhythm City Volume One: Caught Up
Snaž se a jeď
2004 Crash
2003 Hard Rock Live (TV seriál)
Rychle a zběsile 2
2001 Myčka
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

Dokumentární

2016 The Art of Organized Noize
2015 The Great Hangover Tour
2011 Biebermania!
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)
2009 Picture
2005 Beef 3
2003 Lovci bankovek
Players: Ludacris (TV film)
Trick Daddy: Uncut
Trina: The Making of a Diamond Princess (TV film)
2002 Hip-Hop VIPs

TV pořady

2016 2016 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 Comedy Central Roast of Justin Bieber (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
Teen Choice Awards 2015 (TV pořad)
2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2014 2014 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2012 MTV Europe Music Awards 2012 (TV pořad)
2011 MTV Europe Music Awards 2011 (TV pořad)
2008 Grammy Awards 2008 (TV pořad)
2007 WrestleMania XXIII (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
2004 Tavis Smiley (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
MC Battle (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Summer Music Mania 2002 (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Ludacris feat. Wiz Khalifa, Jeremih & Cashmere Cat - Party Girls (hudební videoklip)
2013 Ciara - Body Party (hudební videoklip)
2012 John Legend feat. Ludacris - Tonight (Best You Ever Had) (hudební videoklip)
Ludacris feat. Kelly Rowland - Representin (hudební videoklip)
Ludacris feat. Usher & David Guetta - Rest of My Life (hudební videoklip)
Ludacris - Jingalin (hudební videoklip)
2010 Ciara feat. Ludacris - Ride (hudební videoklip)
Justin Bieber: Baby (hudební videoklip)
Ludacris feat. Nicki Minaj - My Chick Bad (hudební videoklip)
Ludacris feat. Trey Songz - Sex Room (hudební videoklip)
Taio Cruz feat. Ludacris - Break Your Heart (hudební videoklip)
Tonight (I'm Lovin' You) (hudební videoklip)
2009 Ludacris feat. Plies - Nasty Girl (hudební videoklip)
Ludacris - How Low (hudební videoklip)
2008 Lloyd - How We Do It "Around My Way" ft. Ludacris (hudební videoklip)
Ludacris feat. Floyd Mayweather - Undisputed (hudební videoklip)
Ludacris feat. Chris Brown & Sean Garrett - What Them Girls Like (hudební videoklip)
Ludacris feat. T-Pain - One More Drink (hudební videoklip)
T-Pain feat. Ludacris - Chopped 'n' Skrewed (hudební videoklip)
2007 Fergie feat. Ludacris - Glamorous (hudební videoklip)
Ludacris feat. Mary J. Blige - Runaway Love (hudební videoklip)
Ludacris - Slap (hudební videoklip)
2006 Ludacris feat. Pharrell - Money Maker (hudební videoklip)
Ludacris feat. Young Jeezy - Grew Up a Screw Up (hudební videoklip)
2005 Ciara feat. Ludacris - Oh (hudební videoklip)
Ludacris feat. Bobby V - Pimpin' All Over the World (hudební videoklip)
Ludacris & Field Mob feat. Jamie Foxx - Georgia (hudební videoklip)
Ludacris - Number One Spot (hudební videoklip)
Ludacris - The Potion (hudební videoklip)
2004 Ludacris - Diamond in the Back (hudební videoklip)
Ludacris - Get Back (hudební videoklip)
2003 Ludacris - Act a Fool (hudební videoklip)
Ludacris feat. Shawnna - Stand Up (hudební videoklip)
Ludacris - Splash Waterfalls (hudební videoklip)
2002 Busta Rhymes - Break Ya Neck (hudební videoklip)
Ludacris feat. Jermaine Dupri - Welcome to Atlanta (hudební videoklip)
Ludacris feat. Mystikal & I-20 - Move Bitch (hudební videoklip)
Ludacris feat. Sleepy Brown - Saturday (Oooh! Ooooh!) (hudební videoklip)
Missy Elliott feat. Ludacris - Gossip Folks (hudební videoklip)
2001 Ludacris feat. LL Cool J & Keith Murray - Fatty Girl (hudební videoklip)
Ludacris feat. Nate Dogg - Area Codes (hudební videoklip)
Ludacris - Rollout (My Business) (hudební videoklip)
Missy Elliott feat. Ludacris & Trina - One Minute Man (hudební videoklip)
Missy Elliott - Get Ur Freak On (hudební videoklip)
Missy 'Misdemeanor' Elliott: Hits of Miss E... The Videos, Volume 1 (hudební videoklip)
2000 Ludacris feat. Shawnna - What's Your Fantasy (hudební videoklip)
Ludacris - Southern Hospitality (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace