foto

Brian May

  • nar. 19.7.1947 (69 let)
    Hampton, Middlesex, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeden z nejslavnějších a nejlepších britských kytaristů Brian May se narodil v Hamptonu v Anglii. Je neodmyslitelně spjat s rockovou skupinou Queen, v níž účinkoval od samého počátku. Pro Queen složil některé z nejslavnějších skladeb jako We Will Rock You, nebo Tie Youre Mother Down. Zůstává věrný své kytaře Red Special, kterou coby šestnáctiletý sestrojil spolu se svým otcem ze součástek z krbu a perleťových knoflíků své matky.

Jeho příspěvek k filmu sestává zejména z hudby k britským filmům FLASH GORDON a HIGHLANDER (soundtracky obou filmů vyšly zároveň jako alba Queen - Flash Gordon (1980) a A Kind Of Magic (1986). Kromě hudby se zabývá astronomií a je spoluautorem knihy o vesmíru Bang! - Velký třesk a historie vesmíru. v letech 1974 - 1988 byl ženatý a je otcem tří dětí.

Tomáš "Marounek" Marounek

Herecká filmografie

2004 Ultimate Pop Star, The (TV film)
1999 Queen's Greatest Flix III
1998 Queen: Greatest Flix I & II
1996 Pinocchiova dobrodružství
1991 Greatest Flix II
1984 Sexy Shorts
1981 Greatest Flix (TV film)
1975 Queen: A Night in Bohemia (koncert)

Dokumentární

2015 The Ritchie Blackmore Story
2012 Freddie Mercury: Příběh
Hello Quo
Queen + Adam Lambert - Live in Ukraine (koncert)
2011 Queen: These Are Days Of Our Live (TV film)
2009 Pop Galerie Reloaded (TV seriál)
2007 Queen Rock Montreal & Live Aid (koncert)
Queen Rock Montreal 1981 (koncert)
2006 Classic Albums: Queen - The Making of 'A Night at the Opera'
2005 Queen + Paul Rodgers: Return of the Champions (koncert)
2004 Musikprogrammet - programmet om musik (TV seriál) - a.z.
Pavarotti - The Last Tenor (TV film)
Queen on Fire: Live at the Bowl (koncert)
Zu & Co Live at Royal Albert Hall (koncert)
2002 Jubilee Girl, The (TV film)
Lemmy
Party at the Palace: The Queen's Concerts, Buckingham Palace (koncert)
2001 Motörhead - 25 & Alive: Boneshaker (koncert)
2000 Freddie Mercury: Nevýslovný příběh (TV film)
100 Greatest Artists of Hard Rock (TV seriál)
1995 History of Rock 'N' Roll, Vol. 8, The (TV film)
Champions of the World
1992 Classic Queen
Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS Awareness, The (koncert)
Pavarotti & Friends (koncert)
Queen Live in Japan (koncert)
Queen's Greatest Hits (koncert)
1991 Leyendas de la guitarra (TV film)
Queen: The Days of Our Lives (TV film)
1989 Jerry Lee Lewis and Friends
Queen - Rare Live: A Concert Through Time and Space
1988 Prince's Trust Rock Gala, The (koncert)
Queen: Live at Hammersmith Odeon (koncert)
1987 Magic Years, Vol. 1, The
Magic Years, Vol. 2, The
Magic Years, Vol. 3, The
Queen v Budapešti (koncert)
1986 Prince's Trust Rock Gala: 10th Birthday, The (koncert)
Queen ve Wembley (koncert)
1985 Live Aid (koncert)
Queen Live in Rio (koncert)
We Are the Champions (koncert)
1982 We Will Rock You: Queen Live In Concert (koncert)
1975 Live at the Rainbow (koncert)
1957 The Sky at Night (TV seriál)

TV pořady

2012 Letní olympijské hry 2012 Londýn - Ceremoniál zakončení her (TV pořad)
Sunday Brunch (TV pořad)
2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2004 X Factor, The (TV pořad)
1996 Sunday Show, The (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Brian Wilson & Various Artists - God Only Knows (hudební videoklip)
2003 Queen: Greatest Video Hits Volume Two (hudební videoklip)
2002 Queen: Greatest Video Hits Volume One (hudební videoklip)
1999 Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael (hudební videoklip)
1992 Freddie Mercury: In My Defence (hudební videoklip) - a.z.
1991 Queen: Innuendo (hudební videoklip) - a.z.
Queen: The Show Must Go On (hudební videoklip) - a.z.
1989 Artists United for Nature - Yes we Can (hudební videoklip)
Queen: Breakthru (hudební videoklip)
Queen: I Want It All (hudební videoklip)
Queen: Scandal (hudební videoklip)
Queen: The Invisible Man (hudební videoklip)
Queen: The Miracle (hudební videoklip)
1986 Queen: A Kind of Magic (hudební videoklip)
Queen: Friends Will Be Friends (hudební videoklip)
Queen: Princes of the Universe (hudební videoklip)
Queen: Who Wants to Live Forever (hudební videoklip)
1985 Greenpeace Non-toxic Video Hits (hudební videoklip)
Queen: One Vision (hudební videoklip)
1984 Queen: Hammer to Fall (hudební videoklip)
Queen: It's a Hard Life (hudební videoklip)
Queen: I Want to Break Free (hudební videoklip)
Queen: Radio Ga Ga (hudební videoklip)
1982 Queen: Back Chat (hudební videoklip)
Queen: Body Language (hudební videoklip)
Queen: Calling All Girls (hudební videoklip)
Queen: Las Palabras de Amor (hudební videoklip)
Queen: Staying Power (hudební videoklip)
1980 Queen: Another One Bites the Dust (hudební videoklip)
Queen: Flash (hudební videoklip)
Queen: Play the Game (hudební videoklip)
Queen: Save Me (hudební videoklip)
1979 Queen: Crazy Little Thing Called Love (hudební videoklip)
Queen: Don't Stop Me Now (hudební videoklip)
1978 Queen: Bicycle Race (hudební videoklip)
Queen: Fat Bottomed Girls (hudební videoklip)
Queen: Spread Your Wings (hudební videoklip)
1977 Queen: Good Old-Fashioned Lover Boy (hudební videoklip)
Queen: Tie Your Mother Down (hudební videoklip)
Queen: We Are the Champions (hudební videoklip)
Queen: We Will Rock You (hudební videoklip)
1976 Queen: Somebody to Love (hudební videoklip)
Queen: You're My Best Friend (hudební videoklip)
1975 Queen: Bohemian Rhapsody (hudební videoklip)
Queen: Love of My Life (hudební videoklip)
Queen: Now I'm Here (hudební videoklip)
1974 Queen: Killer Queen (hudební videoklip)
Queen: Liar (hudební videoklip)
1973 Queen: Keep Yourself Alive (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

2000 Stretch, The (TV film)
1999 Furia

Hudební videoklipy

1991 Queen: The Show Must Go On (hudební videoklip)
1989 Queen: I Want It All (hudební videoklip)
Queen: Scandal (hudební videoklip)
Queen: The Miracle (hudební videoklip)
1986 Queen: Who Wants to Live Forever (hudební videoklip)
1985 Queen: One Vision (hudební videoklip)
1984 Queen: Hammer to Fall (hudební videoklip)
1982 Queen: Las Palabras de Amor (hudební videoklip)
1981 Queen & David Bowie: Under Pressure (hudební videoklip)
1980 Queen: Flash (hudební videoklip)
Queen: Save Me (hudební videoklip)
1978 Queen: Fat Bottomed Girls (hudební videoklip)
1977 Queen: Tie Your Mother Down (hudební videoklip)
Queen: We Will Rock You (hudební videoklip)
1975 Queen: Now I'm Here (hudební videoklip)
1973 Queen: Keep Yourself Alive (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(35)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace