foto

Roger Taylor

  • nar. 26.7.1949 (66 let)
    Kings Lynn, Norfolk, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Roger Meddows Taylor je známý britský bubeník, zpěvák a multiinstrumentalista, proslulý zejména díky členství v kapele Queen. Zvuk Talorových bicích je naprosto jedinečný, sám Roger doslova překvapil své budoucí spoluhráče, když před prvním společným vystoupením začal nejprve pečlivě zkoumat a ladit svou sestavu. Přispěl alespoň jednou skladbou na každé album Queen a své písně také dopňoval vlastním zpěvem, mezi největší hity Queen, které napsal patří skladby I´m in Love With My a Car, Radio Ga Ga, nebo A Kind Of Magic.

V roce 2005 se opět spojil s kytaristou Brianem Mayem a oživili spolu se zpěvákem Paulem Rodgersem Queen, když se společně vydali na turné s názvem Return Of The Champions. V roce 2008 vystoupila kapela v Praze.

Pozadu ale nezůstal ani na sólové dráze. Svůj první singl vydal již v roce 1977, první sólové album Fun In Space v roce 1981. Kromě sólové drahy spolupracoval v letech 1987-1993 na hudebním projektu The Cross. V roce 2005 byl britskými fanoušky zvolen 8. nejlepším rockovým bubeníkem všech dob v anketě, kterou vyhlásilo rádio Rock Planet.

Tomáš "Marounek" Marounek

Herecká filmografie

1999 Queen's Greatest Flix III
1998 Queen: Greatest Flix I & II
1991 Greatest Flix II
1984 Sexy Shorts
1981 Greatest Flix (TV film)
1975 Queen: A Night in Bohemia (koncert)

Dokumentární

2012 Freddie Mercury: Příběh
2011 Duran Duran: Unstaged (koncert)
Queen: These Are Days Of Our Live (TV film)
2009 Pop Galerie Reloaded (TV seriál)
2007 Concert for Diana (koncert)
Queen Rock Montreal & Live Aid (koncert)
Queen Rock Montreal 1981 (koncert)
2006 Classic Albums: Queen - The Making of 'A Night at the Opera'
2005 Queen + Paul Rodgers: Return of the Champions (koncert)
2004 Musikprogrammet - programmet om musik (TV seriál) - a.z.
Queen on Fire: Live at the Bowl (koncert)
2002 Jubilee Girl, The (TV film)
Party at the Palace: The Queen's Concerts, Buckingham Palace (koncert)
2000 Freddie Mercury: Nevýslovný příběh (TV film)
1995 Champions of the World
1992 Classic Queen
Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS Awareness, The (koncert)
Queen Live in Japan (koncert)
Queen's Greatest Hits (koncert)
1991 Queen: The Days of Our Lives (TV film)
1989 Queen - Rare Live: A Concert Through Time and Space
1988 Queen: Live at Hammersmith Odeon (koncert)
1987 Magic Years, Vol. 1, The
Magic Years, Vol. 2, The
Magic Years, Vol. 3, The
Queen v Budapešti (koncert)
1986 Queen ve Wembley (koncert)
1985 Live Aid (koncert)
Queen Live in Rio (koncert)
We Are the Champions (koncert)
1982 We Will Rock You: Queen Live In Concert (koncert)
1975 Live at the Rainbow (koncert)

TV pořady

2012 Letní olympijské hry 2012 Londýn - Ceremoniál zakončení her (TV pořad)
2004 X Factor, The (TV pořad)
1997 Audience with Elton John, An (TV pořad)

Hudební videoklipy

2003 Queen: Greatest Video Hits Volume Two (hudební videoklip)
2002 Queen: Greatest Video Hits Volume One (hudební videoklip)
1999 Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael (hudební videoklip)
1992 Freddie Mercury: In My Defence (hudební videoklip) - a.z.
1991 Queen: Innuendo (hudební videoklip) - a.z.
Queen: The Show Must Go On (hudební videoklip) - a.z.
1989 Queen: Breakthru (hudební videoklip)
Queen: I Want It All (hudební videoklip)
Queen: Scandal (hudební videoklip)
Queen: The Invisible Man (hudební videoklip)
Queen: The Miracle (hudební videoklip)
1987 Freddie Mercury: The Great Pretender (hudební videoklip)
1986 Queen: A Kind of Magic (hudební videoklip)
Queen: Friends Will Be Friends (hudební videoklip)
Queen: Princes of the Universe (hudební videoklip)
Queen: Who Wants to Live Forever (hudební videoklip)
1985 Greenpeace Non-toxic Video Hits (hudební videoklip)
Queen: One Vision (hudební videoklip)
1984 Queen: Hammer to Fall (hudební videoklip)
Queen: It's a Hard Life (hudební videoklip)
Queen: I Want to Break Free (hudební videoklip)
Queen: Radio Ga Ga (hudební videoklip)
1982 Queen: Back Chat (hudební videoklip)
Queen: Body Language (hudební videoklip)
Queen: Calling All Girls (hudební videoklip)
Queen: Las Palabras de Amor (hudební videoklip)
Queen: Staying Power (hudební videoklip)
1980 Queen: Another One Bites the Dust (hudební videoklip)
Queen: Flash (hudební videoklip)
Queen: Play the Game (hudební videoklip)
Queen: Save Me (hudební videoklip)
1979 Queen: Crazy Little Thing Called Love (hudební videoklip)
Queen: Don't Stop Me Now (hudební videoklip)
1978 Queen: Bicycle Race (hudební videoklip)
Queen: Fat Bottomed Girls (hudební videoklip)
Queen: Spread Your Wings (hudební videoklip)
1977 Queen: Good Old-Fashioned Lover Boy (hudební videoklip)
Queen: Tie Your Mother Down (hudební videoklip)
Queen: We Are the Champions (hudební videoklip)
Queen: We Will Rock You (hudební videoklip)
1976 Queen: Somebody to Love (hudební videoklip)
Queen: You're My Best Friend (hudební videoklip)
1975 Queen: Bohemian Rhapsody (hudební videoklip)
Queen: Love of My Life (hudební videoklip)
Queen: Now I'm Here (hudební videoklip)
1974 Queen: Killer Queen (hudební videoklip)
Queen: Liar (hudební videoklip)
1973 Queen: Keep Yourself Alive (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

2017 The Wind of Heaven

Hudební videoklipy

1991 Queen: Innuendo (hudební videoklip)
Queen: The Show Must Go On (hudební videoklip)
1989 Queen: Breakthru (hudební videoklip)
Queen: The Invisible Man (hudební videoklip)
Queen: The Miracle (hudební videoklip)
1986 Queen: A Kind of Magic (hudební videoklip)
1985 Queen: One Vision (hudební videoklip)
1984 Queen: Radio Ga Ga (hudební videoklip)
1982 Queen: Calling All Girls (hudební videoklip)
1981 Queen & David Bowie: Under Pressure (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace