foto

Bérénice Bejo

  • nar. 7.7.1976 (39 let)
    Buenos Aires, Argentina
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bérénice Bejo se narodila 7. července 1976 v Buenos Aires v Argentině. K filmové tvorbě měla poměrně blízko - její otec Miguel Bejo byl argentinský scénárista a režisér. Když jí byly tři roky, odstěhovala se s rodiči do Francie, kde pak nastartovala její herecká kariéra.

Začínala na divadle, kterému zůstává věrná dodnes, ve filmech hrála od roku 1993. Na větší roli si musela počkat do roku 1996, kdy si zahrála postavu Karine ve filmu SESTRY HAMLETOVY (Les Soeurs Hamlet). Pak následovalo několik menších rolí v dalších filmech a seriálech (např. role Lily v i u nás známém TV seriálu JULIE LESCAUT) a v roce 2000 zazářila v roli Laetitie Rance v komedii HVĚZDA ZE SALONU (Meilleur Espoir Feminin), za kterou byla v roce 2001 nominována na Césara (Cenu francouzské filmové akademie). Po tomto úspěchu následovala role Christiany v americkém filmu PŘÍBĚH RYTÍŘE (A knight’s tale - 2001).

V roce 2002 ztvárnila postavu Olivie ve filmu 24 HODIN ZE ŽIVOTA JEDNÉ ŽENY (24 Hours in the Life of a Woman). Jedním z jejích filmů, které byly ke shlédnutí i u nás, byl film AGENT 117 (OSS 117: Le Caire, nid d’espions-2006), kde hrála půvabnou egyptskou muslimku jménem Larmina El Akmar Betouche. Film sám je parodií na Jamese Bonda a odehrává v Egyptě roku 1955. Na DVD v češtině jsme mohli vidět Bérénice v roli Claire v komedii POSLEDNÍ SLUŽBA. Jedna z jejích zatím posledních rolí byla postava Claire ve filmu PROIE (Pray-2010).

Bérénice Bejo se angažovala i v politice - roku 2002 vystupovala na podporu tehdejšího premiéra Lionela Jospina v prezidentských volbách, její favorit však vypadl již v prvním kole. Vdala se za režiséra Michela Hazanaviciuse.

Romča "Tobago" Griga

Herecká filmografie

2016 L'économie du couple
Sladké sny
2015 Eternité
The Childhood of a Leader
2014 Frères d'armes (TV seriál)
Hledání
Le Dernier diamant
2013 Minulost
Obětní beránek
2012 Láska všemi deseti
2011 The Artist
2010 La traque
2008 Modern Love
Poslední služba
Sa raison d'être (TV film)
2007 Dům
13 m2
2006 Agent 117
Když padají hvězdy (TV film)
2005 Kavalkáda
2004 Ciao bambino
Sans douleur
Velká role
2003 Dans le rouge du couchant
Dissonances
Jeux de plage
Sem Ela
2002 Comme un avion
Koan (TV film)
Une petite fée
24 hodin ze života jedné ženy
2001 Příběh rytíře
Redoutables, Les (TV seriál)
2000 Největší ženská naděje
Passionnément
Zajatkyně
1999 Sapajou contre Sapajou (TV film)
Sauvetage (TV seriál)
1997 Jedna a jedna je šest (TV seriál)
1996 Enceinte ou lesbienne?
Histoire d'hommes (TV film)
L'@mour est à réinventer (TV seriál)
Soeurs Hamlet, Les
1993 Pain perdu

Dokumentární

2013 Letters to Jackie: Remembering President Kennedy
Svedeni a opuštěni
2009 Enfer d'Henri-Georges Clouzot, L'

TV pořady

2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2012 Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
17th Annual Critics' Choice Movie Awards, The (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace