foto

Michal Pešek

  • nar. 4.5.1959
    Praha, Československo
  • zem. 7.5.2012 (53 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michal Pešek se narodil v roce 1959 ve znamení býka. Vystudoval konzervatoř v Praze. Absolvoval v roce 1980. V roce 1977 byl na stáži v USA.

Hrál v Městských divadlech pražských, v Divadle Na Vinohradech, v Národním divadle aj. Byl poslancem (OF) za Prahu 6. V roce 1991 působil jako moderátor rozhlasových stanic RTL Radio Praha, Golem, Bonton. V televizi jsme ho mohli vidět např. v seriálu MALÝ PITAVAL Z VELKÉHO MĚSTA nebo ve filmu KŘTINY.

Od roku 1993 podniká. Na divadelní prkna se vrátil po 16ti letech v roli Johna v "Kachně na pomerančích".

Miluše "Milena79" Kačerková

Herecká filmografie

2007 ...a bude hůř
1996 Hospoda (TV seriál)
1994 Akumulátor 1
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Panelák (TV film)
1990 Poslední motýl
1989 Dědeček je lepší než pes (TV film)
Divoká srdce
Koeficient užitečného muže (TV film)
O čarovné Laskonce (TV seriál)
Trezor (TV film)
Vstup do ráje zakázán (TV film)
1988 Čas žhavých kamenů (TV film)
Ledvina (TV film)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Nejen v těchto dnech (TV film)
Rodáci (TV seriál)
1987 Básník (TV film)
Stíny a šepoty jezera (TV film)
Svět je někdy opravdu krásný (TV film)
1986 Bianka Braselli - dáma s dvěma hlavami (TV film)
Cyrano z Bergeracu (divadelní záznam)
Gottwald (TV seriál)
Jak Matýsek přehodil výhybku (TV film)
Ohnivé ženy se vracejí (TV film)
Panoptikum města pražského (TV seriál)
Rubínová pohádka (TV film)
Stopy zločinu: Otmar čeká spojku (TV film)
1985 Mravenci nesou smrt
Vlak dětství a naděje (TV seriál)
1984 Jak se rozloučit s Odettkou (TV film)
Sen noci svatojanské (divadelní záznam)
Už se nebojím
1983 Cesta na Borneo (TV film)
1982 Doktorská pohádka (TV film)
Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Od vraždy jenom krok ke lži
Ples na rozloučenou (TV film)
1981 Beskydská epizoda (TV film)
Fotbalová odysea (TV film)
Hodina života
Křtiny
Logik (TV film)
Mezičas (TV film)
1980 Cukrová bouda
Mít tak holku na hlídání (TV film)
Něco je ve vzduchu
Svítalo celou noc
Večírek pro liché (TV film)
Výtečníci (TV film)
1979 Arabela (TV seriál)
Pyžamo (TV film)
Svatební skandály slečny Juliány (TV film)
Zkoušky z dospělosti (TV seriál)
1978 Setkání v červenci
1977 Hop - a je tu lidoop
1976 Ostrov stříbrných volavek
Smrt mouchy

Dokumentární

2003 Pokračování příště (TV seriál)

TV pořady

2004 Tenkrát na východě (TV pořad)
1998 Zlatíčka (TV pořad)
1992 Tutovka (TV pořad)
1990 Vyvěste fangle (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace