foto

Nick Frost

  • nar. 28.3.1972 (44 let)
    Essex, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Trochu silnějšího, ale věčně optimistického Angličana jako je tento si nelze nevšimnout. Objevuje se ve filmech sice výjimečně, ale když už se objeví, tak to za to většinou stojí. Ať už mluvíme o SOUMRAKU MRTVÝCH nebo JEDNOTCE PŘÍLIŠ RYCHLÉHO NASAZENÍ, nemůže chybět do trojice, která dělá tyto filmy tak oblíbené. Krom něj mezi ní patří jeho veliký kamarád Simon Pegg a kapitán, který na to všechno dohlíží režisér Edgar Wright.

Nick Frost se narodil ve městě Romford, východně od Londýna a je velikým fanouškem fotbalového klubu West Ham United F. C. Nejprve pracoval jako číšník a spolupracoval například na firemních promo kazetách o klokanech s názvem CHRIS CARTER and THE COVERPLAN CHALLANGE. Jenže původně Nick žádným hercem být nechtěl, dokud se prvně neobjevil v komediálním seriálu Big Train, převážně díky Simonovi, se kterým v té době bydlel i v bytě. Peggovi se tak zalíbil, že mu napsal roli i do dalšího seriálu SPACED, čítající dvě série podporovaný televizním kanálem Channel 4, kde byl také odvysílán. V roce 2001 se objevil ve dvou epizodách dalšího seriálu THE SKTECH SHOW. V následujícím roce, tedy v roce 2002, napsal a vydal za prvé show s názvem DANGER! 50,000 VOLTS!, kde radil humornou, ale i poučnou formou, jak se zachovat v kritických situacích a za druhé seriál THE SOFA OF TIME, ve kterém se objevil po jeho boku další anglický herec Matt King.

V roce 2004 přichází jeho nejúspěšnější zlom, když se pouští do filmu SOUMRAK MRTVÝCH. Tato romantická komedie s oživlými mrtvolami byla opět napsána Simonem Peggem a zrežírována Edgare Wrightem, kteří už dříve spolupracovali právě na SPACED a úspěšně. Po uvedení tohoto filmu do kin a všeobecné veřejnosti se začíná stávat velice oblíbeným nejen ve Velké Británii. V příštím roce se objevuje v další komediální show MAN STROKE WOMEN, která má prozatím za sebou dvě série. Úspěch SOUMRAKU MRTVÝCH nenechal dlouho čekat a tři roky na to vzniká další veleúspěšná a neobvyklá parodie HOT FUZZ neboli český výstižný název JEDNOTKA PŘÍLIŠ RYCHLÉHO NASAZENÍ situovaná do malebné anglické zapadlé vesničky Gloucestershire.

Nick Frost je rozhodně výrazná postavička ve filmech, ve kterých se objeví. Většinou hraje líného, ale sympatického povaleče, což se jistě podepisuje do filmů, ve kterých hraje a nutno dodat, že převážně díky němu jsou tak humorné. Mimochodem pokud jste viděli oba filmy, všimli jste si, jak má Nick rád zmrzlinu? Obzvláště pak Cornetto, které si originálně v SOUMRAKU MRTVÝCH objednává červené a v HOT FUZZ modro-bílé, jako správný policista Je dobře, že se tenkrát se Simonem potkal. Dokázali spolu obnovit pojem parodie, který se začínal pomalu a jistě vytrácet do zapadlých hlubin kinematografie a již dnes se dá mluvit o kultu, se kterým Pegg – Frost – Wright přišli a já doufám jen v to, že nadále budou plodní a úspěšní, tak jako jsou nyní.

Malarkey

Herecká filmografie

2016 Lovec: Zimní válka
2015 Nepovedenej kšeft
Syrenia
2014 Doctor Who: Last Christmas (TV film)
Mr. Sloane (TV seriál)
Sober Companion (TV film)
Škatuláci
Zuřivá salsa
2013 U Konce světa
2012 Doba ledová 4: Země v pohybu
Sněhurka a lovec
2011 Paul
Scrat's Continental Crack-Up: Part 2
Simon Pegg and Nick Frost's Star Wars
Tintinova dobrodružství
Útok na věžák
2010 Money (TV seriál)
2009 Piráti na vlnách
2008 Divoška
2007 Grindhouse: Don't
Jednotka příliš rychlého nasazení
Phineas & Ferb (TV seriál)
2006 CollegeHumor Originals (TV seriál)
Hyperdrive (TV seriál)
Penelope
2005 Man Stroke Woman (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Sexy botky
Spider-Plant Man (TV film)
Twisted Tales (TV seriál)
2004 Danger! 50,000 Zombies!
Funky Pete
Green Wing (TV seriál)
Man Who Would Be Shaun, The
Soumrak mrtvých
Straight 8 (TV film)
2002 Look Around You (TV seriál)
2000 Black Books (TV seriál)
Bezpečnostní dveře (S01E05)
1999 Spaced (TV seriál)
1998 Velkovlak (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney
Simon's Cam
2011 Between the Lightning Strikes: The Making of 'Paul'
Big Picture, The (TV seriál)
2007 'Hot Fuzz': The Fuzzball Rally
Suck My Geek! (TV film)
07 Spaceys (TV film)
2006 50 Greatest Comedy Films, The (TV film)
2003 Celebrity Naked Ambition (TV film)
Very British UFO Hoax, A (TV film)
2002 Movie Mistakes Uncovered: Uncut (TV seriál)
2001 Top Ten TV Sci-Fi (TV film)

TV pořady

2011 Adam Hills in Gordon St Tonight (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Daybreak (TV pořad)
Film Fiend (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
The 7PM Project (TV pořad)
2007 The BRIT Awards 2007 (TV pořad)
The Graham Norton Show (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2005 Attack of the Show! (TV pořad)
Made in Hollywood (TV pořad)
Supernanny (TV pořad)
2004 Dude, Where's My Movie Quiz? (TV pořad)
2003 Comic Relief 2003: The Big Hair Do (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
2000 Rove Live (TV pořad)
1996 Good News Week (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1978 Top Gear (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2014 Zuřivá salsa
2011 Paul
2004 Danger! 50,000 Zombies!

Dokumentární

2014 Simon's Cam

TV pořady

2007 Comic Relief 2007: The Big One (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(165)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace