foto

Renée Taylor

  • nar. 19.3.1933 (83 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Renée Taylor (za svobodna Wexler) se narodila 19.3. 1933 v New Yorku. V roce 1965 se provdala za italsko-amerického herce Josepha Bolognu, se kterým má jediného syna, jímž je Gabriel Bologni (také herec).

Se svým mužem napsala brodwayskou komedii Lovers and Other Strangers, která se stala okamžitě hitem a získala nominaci na Oscara v kategorii Nejlepší scénář. Napsali také film MADE FOR EACH OTHER (1971), ve kterém si i oba zahráli. Jako další významnou roli je potřeba připomenout postavu Evy Braunové ve snímku THE PRODUCERS (1968).

V našich končinách se ale proslavila zejména rolí židovské matky Sylvie Fain v sitcomu THE NANNY (1993). Paradoxně získala tři roky předtím také roli židovské matky, tentokrát ovšem v seriálu DREAM ON (1990), který vznikl pod taktovkou HBO. Po jistou dobu hrála tedy dvě takřka totožné role hned ve dvou různých sitcomech.

Petr "Avalon820" Kubec

Herecká filmografie

2016 The Do Over
2014 Zarra's Law
2012 Driving Me Crazy
Should've Been Romeo
2011 Bobovy burgery (TV seriál)
2 $ocky (TV seriál)
2010 Boston Girls
2009 Den naruby
2008 Rainbow Tribe, The
2007 Pan Včelka
Wedding Bells, The (TV seriál)
2006 A-List
Doba ledová 2: Obleva
Kalamazoo?
2005 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Klub osamělých v Boynton Beach
2004 Zlatíčko
2003 National Lampoon's Gold Diggers
2002 Everwood (TV seriál)
Returning Mickey Stern
2001 Dr. Dolittle 2
Smrt nečeká
61* (TV film)
1997 Svatba sjednaná v nebi (TV film)
1996 Utajená svatba
1993 Daddy Dearest (TV seriál)
Chůva k pohledání (TV seriál)
Superman (TV seriál)
1992 Forever
1991 Šílený
Šťastné a veselé
1990 Bílý palác
End of Innocence, The
Snílek (TV seriál)
1989 That's Adequate
1983 Nemocný láskou
1977 Forever Fernwood (TV seriál)
1976 Mary Hartman, Mary Hartman (TV seriál)
Woman of the Year (TV film)
1975 Lucille Ball/Jackie Gleason Special, The (TV film)
1972 Poslední z vášnivých milovníků
1971 Jennifer on My Mind
Made for Each Other
Nový list
1968 Detektiv
Producenti
1966 Krásné šílenství
1961 Poslíček
1958 Mugger, The
1957 Jack Paar Show, The (TV seriál)
1954 Tonight Show, The (TV seriál)

Dokumentární

2004 Nanny Reunion: A Nosh to Remember, The (TV film)

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2004 TV's Greatest Sidekicks (TV pořad)
1996 The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1962 Girl Talk (TV pořad)
The Merv Griffin Show (TV pořad)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace