Reklama

Reklama

Yeong-ae Lee

Yeong-ae Lee

nar. 31.01.1971 (53 let)
Oksu-dong, městský obvod Seongbuk-gu, Soul, Jižní Korea

Biografie (1)

Juhokórejská herečka a modelka sa narodila 31.1.1971 na predmestí Soulu. S kariérou modelky začala v roku 1991 a účinkovala vo viacerých televíznych reklamách, napríklad na čokoládu. V roku 1993 debutovala v dráme How's Your Husband?, za čo hneď aj získala kórejskú cenu SBS Drama Award, ako herecký objav roka.  V roku 2000 zaujala rolou vo filme Gongdong gyeongbi guyeok JSA, ktorý sa stal najziskovejším filmom dovtedajšej juhokórejskej produkcie. Za svoje… (více)

Zajímavosti (4)

Yimong (2019)

  • V roli seriálové Young-jin Lee se dle původních předpokladů měla objevit jihokorejská herečka Young-ae Lee. Nakonec se tak ale nestalo, neboť herečka nedokázala skloubit všechny svoje pracovní povinnosti, a tak se v roli odbojné Young-jin objevuje herečka Yo-won Lee, která se tak po osmi dlouhých letech také objevuje po boku své herecké kolegyně Gyoo-ri Nam, s níž se během společného natáčení setkala naposledy v roce 2011 při natáčení televizní série seriálu 49 Days. (Conspi)

Saimdang (2017)

  • Původně avizovaný jihokorejský herec Woo-seong Kam se v hlavní mužské roli neobjevil, protože nabídku seriálových tvůrců jednoduše odmítl. Zato herečka Young-ae Lee se v televizním seriálu objevuje po dlouhých čtrnácti letech. Jejím posledním televizním vystoupením byl seriál A Jewel In The Palace, který měli diváci možnost sledovat od roku 2003. (Conspi)

Daejanggeum (2003)

  • Kdyby bylo všechno tak, jak se seriáloví tvůrci představovali, v hlavních úlohách by se neobjevila jihokorejská herečka Young-ae Lee, ale herečka Eun-hye Park. Ta totiž nabídku ztvárnit skutečnou historickou postavu, která se zapsala do korejských dějin jako vůbec první královská lékařka ženského pohlaví, dostala jako první. Když se ale posléze potvrdilo obsazení slavné herečky Young-ae, byla její postava přeobsazena. Diváci ji tak mohli sledovat jen coby Yeon-saeng Lee. A kdyby bylo opravdu všechno tak, jak si sami seriáloví tvůrci představovali, tak by v osmnácté epizodě zemřela dokonce i Lady Han, ztvárněná herečkou Mi-kyeong Yang. To se ale na úkor naléhajících diváků nestalo a její postava se tak díky veliké oblibě dožila takřka až do samotného závěru celé série. A kdyby do celého procesu samotných tvůrců nezasahovalo tolik externích elementů, diváci by měli dokonce možnost spatřit jednu intimní scénu mezi Jang-geum a Jeong-ho Min (Jin-hee Ji). Ale protože si herečka Young-ae usmyslela, že seriál žádnou takovou scénu nepotřebuje, tvůrci od nápadu upustili a diváci tak přišli o možná dost lascivní okamžik mezi mladým vzdělaným mužem a půvabnou lékařkou. (Conspi)

Galerie (43)

Reklama

Herečka

Host

Pořady
2005

Muhan dojeon

Ovládací panel

Fanklub

(26)

Reklama

Reklama