foto

Tomáš Valík

  • nar. 22.12.1964
    Opava, Československo
  • zem. 8.10.2016 (51 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tomáš pochází ze šesti sourozenců. Vyrůstal v atypickém prostředí psychiatrické léčebny v Opavě, kde pracovali oba jeho rodiče. Vystudoval Obchodní Akademii a Damu.

Proslavily ho hlavně pohádky a to zejména PRINCEZNA FANTAGHIRO a O JANOVI A JEHO PODIVUHODNÉM PŘÍTELI. Hraje jak ve filmech tak v divadle, kromě jiného také učil v taneční škole. Je svobodný, má dceru které je 22 let. Věří v reinkarnaci a občas vaří podle ajurvédské Kuchařky.

Hodně svých kolegů překvapil, když se jeden čas prostě sebral a odjel do Kanady a procházel se po Skalistých horách. Má velmi blízko k přírodě a jeho sen je mít chaloupku a u ní nějaké zvířectvo.

Kateřina "Káčule" Knížková

Herecká filmografie

2017 Touha motýla
2015 Dítě číslo 44
2013 Bez hranic (TV seriál)
2011 Mission: Impossible - Ghost Protocol
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Havrani (S03E06)
2006 Krev zmizelého (TV seriál)
O malíři Adamovi (TV film)
Otevřený prostor (studentský film)
2005 Černá karta (TV film)
Krev zmizelého
Nadměrné maličkosti: Milovníci aneb Naprosto nevydařené rande (TV film)
Oběti: Živnostník (TV film)
Ulice (TV seriál)
Všichni musí zemřít (TV film)
2004 I ve smrti sami (TV film)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Rodinná pouta (TV seriál)
2003 Hodina tance a lásky (TV film)
Nezvěstný (TV film)
2002 Borůvkový vrch (TV film)
Udělení milosti se zamítá (TV film)
2001 Člověk v ZOO
Muž, který vycházel z hrobu (TV film)
1999 Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak
1998 Happy End (studentský film)
1994 Řád
1993 Catherine Courage (TV film)
1992 Lady Macbeth Mcenského újezdu
Princezna Fantaghiró 2 (TV film)
1991 Ariadnina niť (TV film)
Princezna Fantaghiro: Jeskyně Zlaté růže (TV film)
Území bílých králů (TV seriál)
1990 O Janovi a podivuhodném příteli (TV film)
1989 Evropa tančila valčík
Fabrika na oficíry (TV seriál)
Smrt v kruhu (TV film)
Uzavřený okruh
1988 Čekání na Patrika
Dobří holubi se vracejí
1987 Copak je to za vojáka...

Dokumentární

2004 Cesta - portrét Věry Chytilové

TV pořady

2003 Volejte Novu (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace