foto

Pete Travis

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pete Travis (Stalford, Velká Británie), britský režisér, se na počátku své kariéry věnoval převážně televizní tvorbě. Je podepsán pod několika díly Cold Feet (1999) i řadou dalších seriálů a pořadů. Režíroval všech šest dílů The Jury (2002) či celovečerní snímek Omagh (2004), uvedený na prestižním festivalu v Torontu, kde získal Discovery Award. Snímek také získal britskou Cenu BAFTA pro nejlepší televizní drama. První Travisův studiový film Úhel pohledu (Vantage Point, 2008) s Dennisem Quaidem, Forestem Whitakerem, Matthewem Foxem a Sigourney Weaverovou se setkal s výraznou diváckou odezvou i kasovním úspěchem. Následující Endgame (2009) byl vybrán do programu festivalu v Sundance. S premiérou snímku Dredd (2012), adaptací slavného komiksu vycházejícího od konce 70. let, se Travis vrátil na festival v Torontu.

48. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

2015 The Go-Between (TV film)
2013 Legacy (TV film)
2012 Dredd
Falcón (TV seriál)
2009 Finální hra
2008 Úhel pohledu
2004 Omagh (TV film)
2003 Jindřich VIII. (TV film)
2002 Porota (TV seriál)
2000 Other People's Children (TV seriál)
1998 Bill's New Frock
1997 Šest v tom (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Dokumentární

2005 Greatest Ever Screen Chases (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace