foto

Jean Dujardin

  • nar. 19.6.1972 (44 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jean Dujardin se narodil 19. června roku 1972 a patří v současné době k nejvíce obsazovaným francouzským hercům mladé generace. Ve Francii je skutečnou hvězdou a pro svůj zevnějšek a zdravě sebevědomé vystupování je médii srovnáván s Jean-Paulem Belmondem.

Živit se začal jako zámečník, ovšem záhy nastoupil základní vojenskou službu a k původní profesi se už nevrátil. V armádě se rozvinul jeho komediální talent a Jean se rozhodl zkusit po vojně štěstí jako bavič. Tak se vydává do Paříže a vystupuje se svými skeči v několika barech. V proslulém kabaretu Carré blanc nedaleko Moulin Rouge se seznamuje s komiky Ericem Colladem, Emmanuelem Jouclem, Éricem Massotem a Brunem Salomonem, se kterými zakládá skupinu „Bande du Carré Blanc,“ později pojmenovanou Nous C Nous. Tento komický kvintet si pomalu získává diváky a v roce 1997 se představuje širší veřejnosti v pořadu „Graines de star“ (zrna hvězd) na populární televizi M6. Skupina s Dujardinem v čele má obrovský úspěch a ve třech po sobě jdoucích výročních anketách televize M6 dostává cenu v kategorii bavič roku. S Brunem Salomonem Dujardin natáčí krátké skeče pro pořad FARCE ATTAQUE (Atak vtipu).Od října 1999 do června 2003 hraje s herečkou Alexandrou Lamy v oblíbeném sitcomu UN GARS, UNE FILLE (Kluk, holka) na stanici France 2. Dujardin s Lamy ztvárnili patetické postavy Chouchou a Loulou a stali se partnery nejen na scéně, ale i v soukromí.

Dujardinovy úspěchy v televizní zábavě předznamenaly jeho filmovou kariéru. První hlavní role se mu dostává v roce 2004 ve filmu VDAVKY, SŇATKY, SVAZKY režisérky Valérie Guignabodet. Ohromný ohlas zaznamenává film BRICE DE NICE. Adaptace série skečů s postavou svérázného surfaře skupiny Nous C Nous, je jedním z nejvýdělečnějších francouzských snímků roku 2005 a z Dujardina udělá čtvrtého nejlépe placeného herce ve Francii. V roce 2007 ztvárnil hlavní roli v parodii špionážních filmů AGENT 117; za kterou byl nominován na Césara za nejlepšího herce.

Všestranný herec dokázal své dramatické umění ve filmu CONTRE-ENQUETE a především 99 FRANCS, ve kterém hraje postavu reklamního odborníka nabízejícího třeštivý, až depresivní pohled na své zaměstnaní a soukromý život. Od té doby se nabídky rolí hromadí a Dujardin je nucen si vybírat. Na radu svého agenta odmítá roli jedné z hlavních postav v BIENVENUE CHEZ LES CH‘TIS a připravuje se na úlohu podfukáře Cashe ve stejnojmenném filmu. Brzy po premiérách obou snímků svého rozhodnutí lituje. Zatímco „les Chtis“ zhlédlo v kině dvacet milionů Francouzů, film CASH je publikem přijat vlažně. Dujardin následně spolupráci se svým agentem ukončil. V roce 2008 hrál v dramatu režiséra Francise Hustera MUŽ A JEHO PES s Jean-Paulem Belmondem v hlavní roli.

V roce 2009 se stal kmotrem Hnutí vesniček dětí, které pečuje o trýzněné a výchovou zanedbané děti. Jean Dujardin má dvě děti, Simona a Julea, s herečkou Gaëlle. Od roku 2003 žije s jinou francouzskou herečkou, Alexandrou Lamy.

Petr "Pilsnerman" V

Herecká filmografie

2017 Chacun sa vie et son intime conviction
Transformers: Poslední rytíř
2016 Brice de Nice 3
Za láskou vzhůru
2015 Un plus une
2014 La French
Památkáři
2013 Möbius
Orage d'une nuit d'été
Petit joueur, Le
Vlk z Wall Street
2012 Nevěrníci
2011 The Artist
Touch of Evil
2010 Milosrdné lži
Un balcon sur la mer
Zvonění ledu
2009 OSS 117: Ztracen v Riu
Rychlejší než vlastní stín
2008 Ca$h
Muž a jeho pes
2007 Deux sur la balançoire (TV film)
Falešná identita
Cherche fiancé tous frais payés
5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
99 franků
2006 Agent 117
2005 Brice de Nice
Il ne faut jurer... de rien!
La vie de Michel Muller est plus belle que la vôtre
Manželka mého partnera
2004 Daltoni
Krvavý prachy
Vdavky, sňatky, svazky
2003 Clefs de bagnole, Les
Toutes les filles sont folles
Vítejte u Rozových
2002 Kdybych byl bohatý
L'abri des regards indiscrets, À
1999 Un gars, une fille (TV seriál)
1998 Farce attaque (TV seriál)

Dokumentární

2016 Belmondo (TV film)
2011 Belmondo, itinéraire... (TV film)
2009 La traversée du désir
2002 En aparté (TV seriál)

TV pořady

2013 Le débarquement (TV pořad)
85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
The Orange BAFTA Film Awards 2012 (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
2001 Y a un début à tout (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Tapis rouge (TV pořad)
Union libre (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(39)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace