Reklama

Reklama

Max Ophüls

Max Ophüls

nar. 06.05.1902
Saarbrücken, Saarland, Německá říše

zem. 25.03.1957 (54 let)
Hamburk, Západní Německo

Biografie (1)

"Tajemstvím dobrého manželství je, že řadovému představení je vždy znovu dodávána premiérová atmosféra" Režisér Max Ophüls se narodil 6. května 1902 jako Max Oppenheimer v Saarbruckenu (Německo) do rodiny podnikatele Leopolda Oppenheimera. Po absolvování Ludwig-Gymnasia začal chodit na střední školu, ale tu již nedokončil a od roku 1919 se začal živit jako divadelní herec. Působil v německých, rakouských a švýcarských divadlech, nejdříve jako herec. později i… (více)

Zajímavosti (6)

Ruch a šum venkova (2018)

  • Film získal v lednu 2018 Cenu Maxe Ophülse za nejlepší hraný film a nejlepší scénář, a kromě toho také Ocenění ekumenické poroty. V únoru téhož roku byl součástí programu sekce Perspektiva německého filmu v rámci Berlinale. (Das Filmfest)

Kristýna (1958)

  • Původní námět na tento remake měla sama Magda Schneider a nejprve s ním také šla za jeho původním režisérem, Maxe Ophülsem, ale ten ji odbyl s tím, že k tomuto tématu už řekl vše. Magdina vytvrvalost ale nakonec dala Romy příležitost pro radikální životní změnu, která pro její rodinu nebyla dvakrát příjemná. A na její spolupráci s Ophülsem nikdy nedošlo. (NinadeL)

Galerie (2)

Reklama

Režisér

Scenárista

Filmy
1955

Lola Montès

1950

Rej

Herec

Reklama

Reklama