foto

Peter Woodward

  • nar. 24.1.1956 (61 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Britský herec, kaskadér a scénárista. Narodil se 24. ledna 1956 v Londýně. Oba rodiče (matka Venetia Mary Collett, uměleckým jménem Venetia Barrett, otec Edward Woodward) jsou známými herci, stejně jako Peterovi sourozenci, bratr Tim (1953) a sestra Sarah (1963). Od počátku kariery šel ve stopách svého otce, vystudoval Královskou akademii dramatických umění a stal se hercem Royal Shakespeare Company, v niž ztvárnil mnoho hlavních rolí včetně Zimní pohádky, Mnoho povyku pro nic nebo Romeo a Julie.

Objevil se rovněž v řadě televizních filmů a seriálů. Ve filmu THE BRILLCREEM BOYS (1998) mu režisér Terence Ryan svěřil roli německého kapitána Stossela, ve vedlejších rolích se objevil například ve filmech PATRIOT (2000), TĚŽKÝ PRACHY (2002) nebo LOVCI POKLADŮ: KNIHA TAJEMSTVÍ (2007). Nejznámějším hercovým počinem bude zřejmě role Galena ve filmu BABYLON 5: VOLÁNÍ DO ZBRANĚ (1999), v na něj navazujícím seriálu CRUSADE (1999) a následně i ve filmu BABYLON 5: HLASY V TEMNOTĚ (2007). Nejnověji jej můžeme vidět v seriálu HRANICE NEMOŽNÉHO (2008) a NCIS: LOS ANGELES (2009).

Kromě herectví je také uznávaným odborníkem na historické zbraně a bojovou techniku, což jej dovedlo až k dokumentárnímu seriálu THE CONQUEST (2002), v níž zúročil své znalosti zbraní, výcviku a bojové techniky napříč historií. Je rovněž členem The British Academy of Dramatic Combat, věnuje se aranžování bojových scén. V devadesátých letech založil spolu se svým otcem společnost Tripal Productions, pro kterou napsal a produkoval svůj první celovečerní film THE HOUSE OF ANGELO. Titulní roli Angela vytvořil Peterův otec Edward, v dalších rolích se objevil i sám scénárista a oba jeho sourozenci.

Zatím posledním autorským počinem tohoto umělce je scénář k romantickému dramatu režiséra Richarda Attenborougha TAJEMSTVÍ PRSTENU (2007). Přijetí tohoto filmu diváky i kritikou bylo poněkud rozporuplné, scénáři byla vytýkána nepřirozenost.

Dáša "lola3121" :-)....

Herecká filmografie

Filmy

2017 Last Scout, The
2016 Space Dogs: Adventure to the Moon
The Comedian's Guide to Survival
2015 Awaiting
2014 Crypt, The
Pošťák Pat
2013 Fall of the Essex Boys, The
2011 Mrtvý vesmír: Po katastrofě
2007 Babylon 5: Hlasy v temnotě
Lovci pokladů: Kniha tajemství
2002 Puckoon
Těžký prachy
2000 M.K.3 (TV film)
Patriot
1999 Babylon 5: Volání do zbraně (TV film)
1998 Brylcreem Boys, The
1997 House of Angelo, The
1996 Past Into Present
Potrhlý profesor (TV film)
1993 Who Dealt? (TV film)
1987 Metal Skin Panic Madox-01
1985 Podvod (TV film)
1981 Sense and Sensibility (TV film)
1978 Comedy of Errors, The (TV film)

TV seriály

2017 Dystopia (TV seriál)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
2005 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Věž (S02E15)
1999 Křížová výprava (TV seriál)
1994 Pirates (TV seriál)
1983 Profesionálové (TV seriál)
Muž jménem Quinn (S05E10)
1981 Fanny by Gaslight (TV seriál)
1979 Testament of Youth (TV seriál)
1978 Enemy at the Door (TV seriál)

Dokumentární

2012 Three Days
2002 Conquest (TV seriál)
1997 In Search of Hamlet (TV film)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace