foto

Catherine O'Hara

  • nar. 4.3.1954 (62 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Catherine Anne O'Hara se narodila 4. března 1954, jako jedna ze sedmi sourozenců, do kanadsko-irské katolické rodiny žijící v Torontu. Po střední škole, kde se už pomalu začal projevovat její herecký talent, pracavola jako servírka.

V roce 1975 začala dostávat malé vedlejší role v televizních filmech a seriálech. Její herecké schopnosti měla však šanci ukázat až v roce 1985, kdy dostala vedlejší roli ve filmu Martina Scorsese AFTER HOURS a poté ve filmu Tima Burtona BEETLEJUICE. Avšak do povědomí všech, se dostala až rolí ve filmu SÁM DOMA, ve kterém ztvárnila matku Macaulaye Culkina.

Kromě hraní se Catherine začala věnovat i dabingu, psaní scénářů a písní se svou sestrou, zpěvačkou a skladatelkou Mary Margaret O'Haraovou a zkusila si i režii slavného kanadského seriálu THE OUTER LIMITS.

Catherine žije v La a se svým mužem Boem Welchem má dva syny a i když zatím neměla štěstí na významnější role, ve svých dosavadních rolích se vždy snažila odvést skvělé výkony a je neustále obsazována jak do menších snímků, tak i úspěšných Hollywoodských filmů.

Kryštof "deadboy" Švec

Herecká filmografie

2017 Shadow King, The
2015 Schitt's Creek (TV seriál)
What Lives Inside (TV seriál)
2013 A.C.O.D: Děti rozvedených
Right Kind of Wrong, The
To My Future Assistant (TV film)
2012 Frankenweenie: Domácí mazlíček
Greatest Event in Television History, The (TV seriál)
Leslie (TV seriál)
2011 Příšerka v Paříži
2010 Temple Grandinová (TV film)
Vrahouni
2009 Glenn Martin DDS (TV seriál)
Max a maxipříšerky
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Všude dobře, proč být doma
2008 Good Behavior (TV film)
2006 Barbie a 12 tančících princezen
Medvědí bratři 2
Nominace na Oscara
Penelope
Studio 30 Rock (TV seriál)
V tom domě straší!
Za plotem
2005 Strašpytlík
Šestý zápas
2004 Anděl strážný (TV film)
Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod
Přežít Vánoce
2003 Vichřice
2002 Orange County
2001 Committed (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Sex instruktor
2000 Edwurd Fudwupper Fibbed Big
Nejlepší show
1999 Bartok
Late Last Night (TV film)
Life Before This, The
1998 Co se doma usmaží
1997 Město naděje (TV film)
Pippi Punčochatá
1996 Čekání na Guffmana
Poslední ze slavných králů
1995 Machři
1994 Noviny
Wyatt Earp
Život naruby
1993 Ukradené Vánoce
1992 Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
There Goes the Neighborhood
1990 Betsyina svatba
Dick Tracy
Little Vegas
Sám doma
1989 Andrea Martin... Together Again (TV film)
I, Martin Short, Goes Hollywood (TV film)
1988 Beetlejuice
Completely Mental Misadventures of Ed Grimley, The (TV seriál)
1987 Really Weird Tales (TV film)
1986 Dave Thomas: The Incredible Time Travels of Henry Osgood (TV film)
Hořkost
1985 Po zavírací době
1984 Last Polka, The (TV film)
1983 Rock & Rule
1980 Double Negative
Nic osobního
1979 Intergalactic Thanksgiving (TV film)
1978 Witch's Night Out (TV film)
1976 Rimshots, The (TV film)
1975 Coming Up Rosie (TV seriál)

Dokumentární

2015 Being Canadian
2002 Searching for Debra Winger
1990 In the Director's Chair: The Man Who Invented Edward Scissorhands (TV film)
1985 Tears Are Not Enough

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2004 76. Annual Academy Awards (TV pořad)
2002 Rutles 2: Can't Buy Me Lunch, The (TV pořad)
2000 AFI's 100 Years, 100 Laughs: America's Funniest Movies (TV pořad)
1996 Best of John Candy on SCTV, The (TV pořad)
1988 Best of SCTV, The (TV pořad)
1986 Comic Relief (TV pořad)
1983 SCTV Channel (TV pořad)
1982 The 34th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 SCTV Network 90 (TV pořad)
1976 Second City TV (TV pořad)
The Alan Hamel Show (TV pořad)
1967 The Steve Allen Comedy Hour (TV pořad)
1954 Wayne and Shuster (TV pořad)

Režijní filmografie

1995 Krajní meze (TV seriál)
1990 Snílek (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV pořady

1988 Best of SCTV, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace