foto

Karin Viard

  • nar. 24.1.1966 (50 let)
    Rouen, Horní Normandie, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Karin Viard, dcera ředitele petrolejářské firmy, získala vzdělání nejprve na Lyceu Pierra Corneilla v Rouenu a na zdejší konzervatoři a poté pokračovala v Paříži v kurzech Florent a v Národním divadle ve Strasbourgu.

Svůj filmový debut si odbyla v roce 1990 ve filmu TATIE DANIELLE. První výraznější roli získala ve snímku Jeana-Pierra Jeuneta DELICATESSEN (1991), kde si zahrála Mademoiselle Plusse. Z jejích filmů z 90. let jmenujme švýcarsko-francouzské drama FOURBI (1996) v režii Alaina Tannera, LES RANDONNEURS (1997) Philippa Harela nebo ADULTÈRE, MODE D'EMPLOI (1995) Christine Pascal. V roce 1999 získala výraznou hlavní roli v komedii LA NOUVELLE ÈVE v režii Catherine Corsini, od tohoto filmu získává více hlavních rolí a uplatňuje se zejména v komediích.

Je držitelkou dvou Césarů, první pro nejlepší herečku získala za svůj výkon ve snímku HAUT LES COEURS, kde ztvárnila postavu těhotné Emmy vyrovnávající se s rakovinou prsu, a druhý za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli za výkon v EMBRASSEZ QUI VOUS VOUDREZ v režii Michela Blanca.

V roce 2001 se objevila v dramatu L'EMPLOI DU TEMPS a v roce 2003 v hvězdně obsazené komedii FRANCE BOUTIQUE. Výrazné role získala v LE RÔLE DE SA VIE (2004), kde hraje introvertní novinářku Claire, v rodinném dramatu L'ENFER (2005) nebo v komedii LA TÊTE DE MAMAN a LA VÉRITÉ OU PRESQUE (oba 2007). Vedle dalších francouzských hvězd se objevila ve filmu Cédrica Klapische PARIS (2008) a o rok později v originální vizi apokalypsy LES DERNIERS JOUR DU MONDE po boku Mathieu Amalrica a Catherine Frot. V roce 2010 spolupracovala s François Ozonem na snímku 'Potiche', kde ztvárnila Nadège Dumoulin. S Fabricem Luchinim se potkala ve filmu LES INVITÉS DE MON PÈRE (2010) a ve stejném roce se objevila v komedii Danyho Boona RIEN À DÉCLARER. Spolupráci s režisérem Klapischem si zopakovala v roce 2011 v dramatické komedii MA PART DU GÂTEAU, kde si zahrála nezaměstnanou matku tří dcer po boku Gillese Lellouche. Jejím zatím posledním snímkem je PARLEZ-MOI DE VOUS (2012) v režii Pierra Pinauda.

V roce 2003 byla členkou poroty na filmovém festivalu v Cannes. S režisérem Laurentem Machuelem má dvě dcery, Marguerite (1998) a Simone (2000).

R "fleurette" G

Herecká filmografie

2016 Návštěvníci 3: Revoluce
2015 Belles familles
Le grand partage
Lolo
21 nuits avec Pattie
2014 On a failli être amies
Rodinka Belierových
Week-ends
2013 Des gens qui s'embrassent
Láska je dokonalý zločin
Lulu sama sebou
2012 Parlez-moi de vous
Yann Piat, chronique d'un assassinat (TV film)
2011 Le Skylab
Ma part du gâteau
Polisse
2010 Hosté mého otce
Nic k proclení
Profesionální manželka
2009 Derniers jours du monde, Les
Herečky na scénu!
Společenská pravidla
2008 Baby Blues
Paříž
Výlet do Saint Tropez
2007 Face cachée, La
Maminčina hlava
Skoro celá pravda
2006 Ambiciózní
2005 Ach, ty děti
Peklo
Sekera
2004 Exmanželka mého života
V mysli vraha
Životní role
2003 France Boutique
Grand plongeoir, Le (TV seriál)
Profession: actrice (TV film)
2002 Líbejte se, s kým je libo
Mes copines
2001 Emploi du temps, L'
Reines d'un jour
Un jeu d'enfants
2000 Parenthèse enchantée, La
1999 Děti století
Haut les coeurs!
Mes amis
Nouvelle Ève, La
1997 Je ne vois pas ce qu'on me trouve
Où tu vas
Randonneurs, Les
Rouen, cinq minutes d'arręt
1996 Fourbi
Journal du séducteur, Le
Une visite
Victimes, Les
1995 Fast
Návod na nevěru
Nenávist
1994 Emmène-moi
Nejmilejší syn
Odloučení
1993 Ce que femme veut...
Elles étaient trois
Nage indienne, La
Rhésus Roméo (TV film)
Zone bleue
1992 Jeden za všechny
Maigret a soudcův dům (TV film)
Max a Jeremie
Urgence d'aimer (TV film)
1991 Amant de ma soeur, L' (TV film)
Delikatesy
Strangers dans la nuit (TV film)
25 décembre 58, 10h36
1990 Gens ne sont pas forcément ignobles, Les (TV film)
Mort d'une vache, La
Tatie Danielle
1986 Amour en marche, L'

Dokumentární

1998 Comme au cinéma (TV seriál)
1991 Charcuterie fine (TV film)

TV pořady

2009 C à vous (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2004 Grand journal de Canal+, Le (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace