foto

Joe Manganiello

  • nar. 28.12.1976 (39 let)
    Pittsburgh, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joseph Michael "Joe" Manganiello se narodil 28.12.1976 v Pittsburghu v Pensylvánii a vyrůstal v Mt. Lebanon, pittsburghském předměstí. Jeho rodiče jsou Charles a Susan Manganiello, posledním členem rodiny je Joeův mladší bratr Nicholas. Na střední škole, kde absolvoval v roce 1995, se hodně věnoval sportu – převážně volejbalu, basketbalu a fotbalu, někdy v této době ho také začal lákat svět filmu, hlavně poté, co účinkoval ve školním televizním studiu.

Po střední škole začal navštěvovat univerzitu v Pittsburghu, kde vystudoval herectví. Brzy po ukončení studia na univerzitě se přestěhovat do Los Angeles, kde hned po třech dnech získal roli Eugenea „Flashe“ Thompsona ve filmu SPIDERMAN i v jeho následujícím třetím pokračováním.

Joe zpočátku hrál převážně epizodní role, později mu ale začalo přát štěstí, protože získal roli Brada v populárním seriálu HOW I MET YOUR MOTHER, za kterou si získal pozornost diváků, v roce 2008 se poprvé objevil v HBO seriálu TRUE BLOOD, kde hraje vlkodlaka Alcida, tato role mu zajistila stálé místo mezi členy seriálového týmu, takže z televizních obrazovek jen tak nezmizí.

KlárkaD

Herecká filmografie

2016 Drunk Parents
Pee-wee's Big Holiday
2015 Bez kalhot XXL
Knight of Cups
Stano
Tumbledown
2014 Sabotáž
2012 Bez kalhot
Jak porodit a nezbláznit se
2011 Girl with the Tramp Stamp Tattoo, The
2010 100 Questions (TV seriál)
2009 Irene zmítaná ve vlnách
Ve službách FBI (TV seriál)
Za nepřátelskou linií 3: Kolumbie
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Vražedné finále
2007 American Heiress (TV seriál)
Spider-Man 3
2006 So noTORIous (TV seriál)
V dobrém i zlém (TV seriál)
2005 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Medium (TV seriál)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
One Tree Hill (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
Spider-Man
1999 Out of Courage 2: Out for Vengeance
1994 Pohotovost (TV seriál)

Dokumentární

2014 La Bare

TV pořady

2015 The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
WWE Hell in a Cell (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards Pre-Show (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2012 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 Talking Dead (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2014 La Bare

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace